Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Wiggins: Kun et løb tilbage at vinde

11. marts 2012 18:24Foto: Sirotti

Bradley Wiggins har nu kun et løb tilbage, som han mangler at vinde, efter sejren i Paris-Nice i dag kom i hus.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den britiske rytter måtte igennem en hård kamp mod Vacansoleil-DCM's Lieuwe Westra på den afsluttende bjergenkeltstart i ”løbet mod solen.” I sidste ende var det Sky-rytteren, der sikrede sig både den samlede sejr og etapesejren.

”Det var virkelig hårdt, men det ville blive hårdt i dag, uanset om jeg skulle prøve at hente tid eller forsvare en føring. Jeg har hele tiden sagt, at det gjaldt om at køre mit løb og tømme mig selv på vej mod toppen, hvilket ville blive forfærdeligt lige meget hvad. Det tog 19 minutter, og fartmæssigt ramte vi det helt perfekt. Så afhang det bare af, hvad alle andre gjorde, og der var en fyr i Westra, som kom meget tæt på, men arbejdet blev udført,” siger Wiggins til sit holds hjemmeside.

For ham var det vigtigste at betale holdkammeraterne tilbage for deres arbejde løbet igennem.

”Jeg er mere glad på alle andres vegne end mine egne, efter al det hårde arbejde, som drengene har udført i denne uge. I sidste ende lå det på mine skuldre at gøre arbejdet færdig, og jeg er bare glad for, at jeg kunne gøre det,” lyder det.

Fokus er på Touren

Den flerdobbelte olympiske mester har nu vundet to af de tre største etapeløb i Frankrig, da han sidste år også vandt Criterium du Dauphiné. Nu har han et løb tilbage, som han vil vinde.

”I forhold til presset var det slet ikke som en OL-finale på banen. Man kan også nyde øjeblikket. Jeg troede på mine evner, jeg sad med fremme hele ugen og satte ikke en fod forkert. I dag kørt jeg perfekt. Jeg kender sportens historie, og at komme på listen som den anden brite, der vinder Paris-Nice, efter Tom Simpson betyder meget for mig. Jeg er på listen over ryttere, der har vundet Paris-Nice og Dauphine. Nu er der kun et løb tilbage at vinde,” siger Paris-Nice vinderen til løbets hjemmeside.

Og for ham har sejren i Paris-Nice heller ikke været det ultimative mål i år.

”Jeg har sagt, at Paris-Nice var et springbræt, ikke for at nedgøre Paris-Nice. Men nu skal jeg fortsætte min udvikling frem mod juli. Lance Armstrong advarede mig for nyligt om ikke at brænde for meget energi af inden. Der er helt sikkert lang vej endnu,” afslutter Bradley Wiggins.

Wiggins blev den første britiske Paris-Nice vinder siden 1967. Han slog også en 40 år gammel rekord for den hurtigste opstigning af Col d'Éze, der var sat af Raymond Poullidor og lod på 20.04. Med 19.12 smadrede Wiggins den rekord, og hele top 6 var faktisk bedre.