Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Zakarin spurtede fra Quintana, men blev deklasseret

Zakarin spurtede fra Quintana, men blev deklasseret

28. april 2016 18:00Foto: Movistar Team

Ilnur Zakarin var ikke overraskende hurtigst i spurten mod Nairo Quintana i kampen om etapesejren på 2. etape i Tour de Romandie, til gengæld var det overraskende, at Chris Froome ikke nåede tilbage efter en punktering på den næstsidste stigning. En dommerkendelse fik dog konsekvenser for russeren, som blev deklasseret.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det blev Ilnur Zakarin fra Katusha-holdet, der trak det længste strå, da Tour de Romandie-rytterne i dag for første gang skulle kæmpe i det mere kuperede terræn omkring Morgins efter en 173,9 kilometer lang tur fra starten i Moudon. Alligevel er det Nairo Quintana, der står som vinder af etapen. Russeren blev nemlig deklasseret efterfølgende fordi løbsjuryen mente, at han var afveget markant fra sin linje i spurten om etapesejren.

 

Etapen blev præget af et tidligt seksmandsudbrud, som på det flade mellemstykke fik oparbejdet et pænt forspring på omkring fem minutter til feltet. Da det begyndte at gå opad igen, blev der imidlertid hurtigt barberet ganske store lunser af det forspring, og mens udbryderne måtte se feltet nærme sig bagfra, var dagens helt store overraskelse Chris Froome, som med en uheldig punktering blev sat på dagens næstsidste stigning. Sky-kaptajnen nåede trods en indædt kamp aldrig op igen og trillede i stedet over stregen i et adstadigt tempo sammen med holdkammeraten Mikel Nieve.

 

Oppe foran blev slaget udkæmpet mellem russiske Ilnur Zakarin og colombianske Nairo Quintana, og her var det Katusha-rytteren, som var hurtigst i spurten, mens kampen om tredjepladsen næsten et halvt minut senere blev vundet af Rui Costa. Zakarins hurtighed hjalp dog ikke meget over for juryens beslutning. Han var allerede igang med diverse sejrsinterviews, da han kort før podieceremoien fik meddelelsen om deklasseringen.

 

Læs også
Optakt: Fleche Wallonne

 

Nairo Quintana er også ny mand i løbets førertrøje. Det var dog en pladsering, han allerede indtog inden der blev byttet om på hans og Zakarins etaperesultat. Andenpladsen på etapen var tilstrækkeligt til at overtage trøjen.

 

 

Etapereferat

 

2. etape i årets udgave af Tour de Romandie bød på det første store slag i bjergene. Den 173,9 kilometer lange rute førte rytterne fra Moudon til Morgins, og allerede fra starten var der barske udfordringer i skikkelse af en ukategoriseret stigning, hvorefter det dog gik forholdsvis fladt videre med en enkelt kategori 2-stigning midtvejs. I finalen ventede så endnu en krævende omgang, idet rytterne her skulle forcere både en kategori 2- og en kategori 1-stigning, kun afskilt af ca. fire kilometers nedkørsel. Den sidste stigning bød på en stigningsprocent på hele 7,1% over 7,3 kilometer med top bare to kilometer fra mål. Derefter fortsatte det svagt stigende hele vejen til stregen.

 

Det var uden en syg Richie Porte (BMC), at feltet indledte etapen i Moudon, ligesom Jens Keukeleire og Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) heller ikke var med, da feltet tog starten. Den hårde stigning lige efter starten gav anledning til mange angreb, og det lykkedes indledningsvist fem mand at komme fri. En trio forsøgte at komme op til de fem, men da angrebene fra feltet fortsatte, tog Movistar ansvar og skabte samling igen.

 

Udbruddet etableres

I stedet var det så Egor Silin (Katusha), Daryl Impey (Orica), Fumiyuki Beppu (Trek), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Marcel Wyss (IAM) og Jaco Venter (Dimension Data), der forsøgte sig, og det lod til at være tilfredsstillende for feltet, som i løbet af kort tid lod forspringet vokse til over tre minutter.

 

Dagens første indlagte spurt blev vundet af Daryl Impey foran Thomas De Gendt og med  Beppu som treer. Et styrt tidligt på etapen betød desuden, at en forslået Louis Vervaeke (Lotto Soudal) desværre måtte udgå.

 

Sekstetten i front ramte dagens første stigning med et forspring på 4.26, og på toppen slog Marcel Wyss Daryl Impey og Egor Silin. Da feltet passerede toppen havde yderligere tre ryttere sagt et farvel før tid. Julian Arredondo (Trek), Adam Blythe (Tinkoff) og Mark McNally (Wanty) var stået af. Der var ikke travlhed i feltet, og udbruddets forspring voksede yderligere, så det med 70 kilometer til mål var nået op på fem minutter.

 

Forspringet falder

En jernbaneoverskæring kostede omkring ti sekunder for udbryderne, men nede i feltet var jagten også så småt sat ind med omkring 50 kilometer tilbage. Afstanden var nu igen nede på under fire minutter til feltet, hvor det stadig var Movistar, der havde arbejdstøjet på. Antonio Pedrero, Jose Joaquin Rojas og Jesus Herrada satte farten, men der herskede en tydelig nervøsitet blandt flere af de andre tophold med positionskampe, som på visse tidpunkter lignede regulære spurter mellem Team Sky, BMC og Movistar. FDJ blandede sig også i kampen, og det betød, at der blev taget en god bid af forspringet, der nu var et godt stykke under tre minutter.

 

Læs også
Vingegaard kommer med positive meldinger

 

Med 22 kilometer tilbage ramte udbryderne som de første stigningen. Mens der blev gået til stålet nede bagved, var der ikke den store kamp blandt de forreste, hvor det denne gang var Impey, der var først med Vener og Beppu lige efter. Forspringet var nu nede på bare 2.10.

 

Med Roy (FDJ) forrest kørte feltet ind på stigningen, og nede bagved måtte blandt andet Kittel, Sabatini og Hofland opgive at følge med. Oppe hos udbryderne kostede stigningen også. Her var det De Gendt og Beppu, som måtte slippe, og kort efter faldt Vener også fra.

 

Feltet med Roy i spidsen fortsatte med at tage tid på udbryderne, og mens De Gendt, Beppu og Venter blev hentet, så faldt forspringet til de resterende til et minut.

 

Punktering til Froome

En punktering blev kostbar for Team Skys Tour-kaptajn, Chris Froome. Han fik ganske vist et hjul af holdkammeraten Mikel Nieve, men det indledningsvise forsøg på hurtigt at nå op til feltet igen mislykkedes, og den kenyansk-fødte brite måtte arbejde hårdt i et forsøg på at lukke hullet.

 

I feltet, hvor Elissonde havde taget over for FDJ med holdkammeraterne Geniez, Pinot og Reichenbach lige efter, havde Cannondale med 20 kilometer igen iværksat et dobbeltangreb. Dombrowski og Rolland var begge stukket og fik i løbet af kort tid lukket hullet op til de to forreste. Forspringet ned til feltet var dog ikke stort, og med under et halvt minut imellem de to grupper fortsatte FDJ ufortrødent sin vej mod toppen.

 

Nede bagved kæmpede Chris Froome stadig for at få lukket hullet til de bagerste af feltet. Sammen med Bouet måtte han dog konstant lukke huller, da der konstant var ryttere foran ham, der blev sat, og til sidst opgave han forehavendet og

 

Udskilning og colombiansk angreb

I udbruddet angreb Impey og Rolland, mens Wyss som den næste blev hentet af feltet, hvor det var Mathias Frank og Tom Dumoulin, der førte feltet over toppen af stigningen. Impey og Rolland havde dog kun omkring ti sekunder ned til forfølgerne.

 

Det var en teknisk svær nedkørsel, der stod på programmet inden den sidste stigning, og i feltet var det Amador (Movistar), der satte tempo nedad. Sammen med Caruso (BMC) fik han kontakt til de to forreste. Ved foden af dagens sidste stigning havde Steve Morabito overtaget pladsen i front af feltet, og kort efter havde han lukket hullet op til de forreste.

 

Nairo Quintana sad langt fremme og virkede rigtig godt kørende, under alle omstændigheder væsentligt bedre end Froome, som med ni kilometer til mål sad sammen med Nieve efter en større gruppe, der havde samlet sig efter det stærkt reducerede felt.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

 

Det 20-30 mand store felt blev nu ført an af Rein Taaramae, og hans arbejde skabte yderligere udskilning. Blandt dem, der blev sat var Impey og Wyss fra det oprindelige udbrud, men også Morabito og Amador måtte slippe taget.

 

Med seks kilometer til mål kom angrebet fra Nairo Quintana, og han fik i løbet af ganske kort tid skabt et pænt hul til de øvrige. Nede i feltet sad Simon Spilak, Geraint Thomas, Izagirre, Rafal Majka, Ilnur Zakarin, Pinot, van Garderen, Frank, Mollema og Reichenbach.

 

Zakarin følger efter og kommer først

Quintana fortsatte med at øge afstanden, men med fem kilometer igen angreb Zakarin fra feltet. Pinot og van Garderen forsøgte at køre med, men de måtte opgive at følge med Katusha-rytteren. Mens Zakarin indhentede Quintana, var Majka og Frank kørt op til van Garderen og Pinot, de blev dog hentet igen, så gruppen kom til at bestå af Pinot, Costa, Frank, Izagirre, Uran, Reichenbach, Majka, van Garderen, Spilak, Mollema, Rolland og Formolo. Thomas havde til gengæld måttet slippe. Med fire kilometer til mål havde de 13 sekunder op til de to forreste.

 

Quintana og Zakarin havde et fortrinligt samarbejde, og de øgede deres forspring til forfølgerne fra toppen af den sidste stigning og det sidste stykke ind mod mål. På papiret var de bedste kort i hånden på Zakarin, som i en spurt ville være colombianeren klart overlegen, og sådan kom det da også til at gå. Quintana forsøgte sig ganske vist med en lang spurt, men russeren havde ikke de store problemer med at passere Movistar-rytteren. Zakarin lavede et svaj, som fik Quintana til at protestere, men på det tidspunkt var russeren allerede foran.

 

I kampen om tredjepladsen var Costa den hurtigste i gruppen, der ud over ham bestod af Uran, Pinot, Izagirr, Majka, Frank, Rolland, Spilak og Mollema.

 

Deklassering og ny sejrherre

Zakarins manøvre fik efterfølgende konsekvenser. Løbsjuryen besluttede at deklassere ham til en andenplads og i stedet udråbe Quintana til vinder af etapen. Deklasseringen betød intet i forhold til stillingen i klassementet. Her er det nu Nairo Quintana, der fører den samlede stilling med 18 sekunder ned til Zakarin på andenpladsen, og som skal køre i løbets førertrøje, når det i morgen gælder enkeltstarten.

 

DEL
INFO
Tour de Romandie
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Flèche Wallonne Fémi...(1.WWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

La Flèche Wallonne(1.UWT) 17/04

EPZ Omloop van Borsele(2.NCUPJW) 19/04-21/04

Liège-Bastogne-Liège Fe...(1.WWT) 21/04

Liège-Bastogne-Liège(1.UWT) 21/04

Giro della Romagna(1.1) 21/04

Tour de Romandie(2.UWT) 23/04-28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?