Vild præstation: Belgier vinder efter 90 kilometer soloridt

12. maj 2024 20:50Foto: La Flèche Ardennaise

Den 19-årige rytter fik pludselig et hul, og så råbte hans holdkammerat til ham, at han bare skulle køre.

Lotto Dstny’s ungdomshold havde en noget nær perfekt dag på kontoret, da de blev nummer ét og to i det belgiske endagsløb Flèche Ardennaise.

Den 19-årige Milan Donie (Lotto Dstny Development) løb afsted med sejren i det meget kuperede løb med hele 3.500 højdemeter fordelt på 174 km. med hele 17 kategoriserede stigninger undervejs. Holdkammeraten Jarno Widar blev nummer to.

I en pressemeddelelse beskriver holdet den unge belgiers dag i sadlen. Donie var havnet i en gruppe med dårligt samarbejde, og derfor besluttede han sig for at sætte fart på for at presse dem, der ikke ville hjælpe til.

Deja vu-ramt Geraint Thomas ”forstår ikke cykling nu om dage”

”Det skabte et hul, og pludselig hørte jeg Jarno (Widar) råbe ’Milan (Donie), kør!’ Og så gjorde jeg det,” siger vinderen ifølge holdet.

Det skete med 90 km. tilbage af løbet, og der var ingen af de andre ryttere, der så ham igen før målstregen.

Den unge belgier viste sidste år sit talent ved blandt andet at blive nummer tre i junior-udgaven af Liège-Bastogne-Liège. Senest blev han nummer syv i U23-løbet Ronde de l’Isard. Men sejren i søndagens Flèche Ardennaise var hans første UCI-sejr.

”Jeg er virkelig oppe at køre. Det var spændende hele vejen. Selvom jeg havde et godt forspring - på et tidspunkt to og et halvt minut - så var der kun 40 sekunders forspring tilbage efter den sidste stigning. Forløsningen på målstregen var umådelig stor,” siger han.

Milan Donie vandt med 38 sekunder foran Widar og Pau Martí (Israel Premier Tech Academy), som kom i mål som en duo, inden resten af rytterne kom drypvis i mål, én efter én.