Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Evaluering: Concordia med god holdånd og godt setup

Evaluering: Concordia med god holdånd og godt setup

15. oktober 2012 08:00Foto: Concordia Forsikring Himmerland

For Team Concordia Forsikring-Himmerland har god holdånd og et godt organisatorisk setup givet gode resultater i år.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med 2012 sæsonen overstået har Feltet.dk talt med de otte bedste hold på de hjemlige landeveje og bedt dem evaluere deres sæson. Vi starter med Team Concordia Forsikring-Himmerland.

 

Efter en god sæson sidste år var der skiftet meget ud i truppen til 2012, men igen formåede holdet fra Himmerland at levere en god sæson. 14 sejre, bakketrøjen i Post Danmark Rundt, en andenplads i Himmerland Rundt og sølv ved det svenske mesterskab er nogle af de resultater, man kan hive frem, når sæsonen skal gøres op.

 

Tilfreds manager

Det er også en tilfreds manager, Mogens Kristensen, som Feltet.dk taler med om holdets sæson 2012.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

”Overordnet er jeg tilfreds. Vi har fået en masse sejre og en masse podieplaceringer. Vi startede sæsonen i Algeriet og fik en sejr i vores allerførste løb, så det har været en god sæson,” siger Mogens Kristensen til Feltet.dk

 

Godt sprintertog og setup

Fem af holdets 14 sejre er vundet af sprinteren Morten Øllegaard. En betingelse for, at han har kunnet vinde er, at holdet har fungeret godt: både taktisk i løbene, men også tingene bag linjerne.

 

Hvad fungerede rigtig godt for jer?

 

”Vi har fået sat vores sprintertog op rigtig mange gange. Morten Øllegaard har virkelig fået et gennembrud, der vil noget. Vi har satset på de hurtige drenge, vi har, og det er bare lykkedes. Morten har haft en helt fantastisk sæson, men det havde jo ikke kunne lade sig gøre uden hans holdkammerater har hjulpet ham, som de har gjort. Det har været en fornøjelse at se. Stemningen blandt rytterne har også været helt super. Der har været en god holdånd, og vi har hjulpet hinanden hele vejen igennem. Vores setup bagved med staff har også virket fra dag 1, så det har været en succes,” lyder det fra Mogens Kristensen.

 

Bedre valg af løbskalender

Allerede i starten af sæsonen var Team Concordia Forsikring-Himmerland til løb i Algeriet. Sportsligt gik det egentlig ganske godt med en sejr til Lars Andersson på 1. etape, men det kostede også sygdom hos mange af rytterne. Da man i juli kørte løb i Kina, gentog problemet sig med sygdom. Derfor vil holdet næste år holde sig til løb i Nordeuropa.

 

Hvad skulle I have gjort anderledes?

 

”Vi skulle have bygget vores sæson op på en anden måde. Vi valgte jo at prøve at tage nogle af de lidt mere eksotiske løb. Efter Algeriet kommer stort set hele holdet hjem med maveproblemer, og nogle blev sat tilbage. Lidt det samme skete efter Kina. Den fejl vil vi ikke lave igen,” fortæller Mogens Kristensen.

 

”Vi tog et bevidst valg om at tage et i både Algeriet og Kina. Det vil vi ikke gøre i '13, der vil vi koncentrere os om at køre løb i Skandinavien, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Luxembourg. Det er det, som vi har ryttermateriale til,” uddyber manageren.

 

Angående deres måde at køre cykelløbene på, ser Kristensen ikke, at man kunne have gjort det så meget anderledes. Hvordan man gør næste år, afhænger af truppens sammensætning.

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Vigtigt at tingene bagved fungerer

Mens rytterne kan være nok så dygtige, så skal tingene bag et cykelhold også fungere for, at der kan være succes. Vigtigheden af det gik især op for holdet i denne sæson.

 

Hvad lærte I især af denne sæson?

 

”Hele vores setup til næste år vil vi prøve at sætte op på en anden måde. Vores staff skal være på plads, og det er allerede på plads til næste år. Det er tit tingene bagved, der afgør, om man har succes i løbene. Til Danmark Rundt synes jeg, at vi ubetinget var det danske hold, der fik mest ud af løbet. Det var stor credit til de folk, der stod bag det – lige fra sportsdirektører til soigneurs. Så har vi selvfølgelig også otte ryttere, der går ind og leverer varen, når vi har det rigtige succes med,” siger Mogens Kristensen.

 

Kort før Post Danmark Rundt stoppede holdet deres samarbejde med daværende sportschef René Wenzel, og selvom det umiddelbart skabte uro, fik det også holdet til at stå mere sammen, selvom de havde flere uheld efter hinanden og måtte lave om på deres trup flere gange.

 

”Det er aldrig optimalt, når man har udskiftninger i den sportslige ledelse. Det tror jeg, at alle holdene kan tale med om. Vi kunne også se det ho vores kolleger på Christina Watches, da Blaudzun stoppede. Det er aldrig optimalt, når der sker ændringer der. Men en gang imellem opstår der også en 'nu står vi sammen'-ånd, og den opstod hos os. Der er ingen tvivl om, at der stod vi skulder ved skulder. Optakten til Post Danmark Rundt langt fra var optimal. Lucas Persson havde en punkteret lunge, Lars Andersson styrtede, Magnus Cort blev udtaget til landsholdet. Der var folk, der først blev udtaget meget sent. Casper Folsach blev indkaldt tirsdag morgen og fik at vide: 'Hov for resten, du skal køre Danmark Rundt.' Han gik ud og leverede varen allerede om lørdagen og kørte en femteplads hjem på enkeltstarten. Det er det med, at nogen står sammen, og man rykker stolene tættere sammen, når der er problemer. Det oplevede vi i høj grad med et enorm ryttersammenhold, men også det samme med staff og også os bagved,” forklarer Kristensen.

 

Rigtig mange positive overraskelser

12 af de 15 ryttere, der på et tidspunkt i år var en del af Team Concordia Forsikring-Himmerland kørte ikke på holdet i 2011. Det gav mange forholdsvis ukendte faktorer inden sæsonstart, og ting der kunne gå både godt og skidt. De fleste gange gik det dog godt ifølge manageren, som blev overrasket positivt af flere ryttere.

 

Hvem af dine ryttere overraskede dig mest?

 

”Der har faktisk været rigtig mange. Det er klart, at Morten Øllegaards sæson ikke er til at komme udenom. Vi havde indkøbt flere sprintere. Vi havde ikke ligefrem forventet, at Morten skulle være den, der leverede varen mange gange. Han har altid været hurtig, men at han skulle lave den sæson, det var helt fantastisk. Jeg synes også, at vores unge ryttere - Magnus Cort, Casper Folsach og Andreas Rosenberg – har gjort det rigtig godt. Det er tre ryttere, der har en stor fremtid foran sig, det er der slet ingen tvivl om. I Danmark Rundt var både Høberg og Aistrup fremme i skoene og viste flaget,” forklarer Mogens Kristensen.

 

”Jeg synes, at det er svært at fremhæve nogen. Når sprinterne kørte frem, så har der mange gange været en enorm holdindsats bagved. Man kan se på resultatlisterne, at vi har satset på at vinde løbene. Vi har ikke satset på at være tilfredse med tre mand i top 10. Vi er gået efter at vinde løbet, og så har hele holdet ofret sig for, at vi skulle have en vinder. Det er jo en anden måde at køre på end at gå efter tre mand i top 10. Det er vind eller forsvind, vi har kørt på. Jeg synes, at vi har fået mange sejre på den konto,” fortsætter han.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Gode til at passe på Øllegaard

Som tidligere nævnt har en væsentlig del af holdets succes hængt på Morten Øllegaard. Med fem sejre, 22 top 10 placeringer og en samlet andenplads på Feltet.dk's A-rangliste har holdet helt klart gjort noget rigtig i forhold til ham.

 

”Øllegaard har dybest set fået lov til at køre den sidste kilometer, og så havde han et hold til at sørge for, at han nåede frem til den sidste kilometer. Han har ikke ligefrem siddet i så mange udbrud undervejs, men har haft folk til at passe på sig. Derfor er der mange, som ikke selv er sluttet i top 10, men som har ofret sig for, at holdet skulle vinde. Det har været taktikken. Der var nogle ryttere, der skulle ofre sig for, at Morten kunne vinde,” siger Mogens Kristensen.

 

”Vi har haft folk som Lucas Persson, Lars Andersson, Kaspar Schjønnemann, Philip Nielsen og Sebastian Balck. Når de har fået ham frem til finalen, så har de fuldført deres opgave, og så har Morten bare skulle koncentrere sig om at vidne løbet, og det har han gjort i flere tilfælde,” tilføjer han.

 

Godt med svenskere på holdet

Op til 2012 vurderede ledelsen på Team Concordia Forsikring-Himmerland, at med de mange kontinentalhold i Danmark ville det blive for svært at samle et stærkt hold kun med danske ryttere. Derfor hentede man fire svenskere ind. Ser man på resultatlisten, har nogle af dem dog ikke bidraget ret meget. Men Mogens Kristensen er tilfreds med alle fire ryttere.

 

”Lars Andersson har fået en del sejre, så han har selvfølgelig leveret varen. Lucas Persson har også fået en enkelt sejr, og han har virkelig leveret varen som holdrytter, hvor han har lukket huller og ofret sig for holdet – ingen tvivl om det. Sebastian Balck har selv været skuffet over sin sæson og har ikke haft det fornødne held til at sidde med i finalerne. Til gengæld er Balck en fantastisk person, og han er den, der skaber sammenhold på et hold,” siger han.

 

Størst forventninger af gruppen var der nok til Michael Stevenson, der i 2010 blandt andet blev svensk mester og nummer to i 1.1-løbet GP de la Somme. Det blev dog ikke hans sæson.

”Michael Stevenson nåede lige at komme tilbage fra sin knæskade og fik et enkelt resultat i Uppsala GP, hvorefter han blev syg. Det har simpelthen ødelagt hele hans sæson. Men en Stevenson i topform han er super god. Jeg vil sige, at de fire svenskere har fungeret rigtig godt på holdet. De har indgået på lige fod med alle andre, og det er en satsning, vi ikke har fortrudt,” fortæller Mogens Kristensen.

 

Manageren anser det altså som en succes at have haft svenske ryttere på holdet, og det vil også blive gentaget i 2013. ”Der vil være svensk islæt på vores hold igen næste år. Det er helt sikkert. Vi har en filosofi om, at bare vi kan snakke med dem, så kan de godt være en del af holdet. Så dansk, norsk, svensk det er helt fint. Der har vi ingen problemer med at tage ryttere ind,” afslutter Team Concordia Forsikring-Himmerlands manager.

 

I morgen fortsætter Feltet.dk med at udspørge de danske hold om deres sæson. Her har vi snakket med Michael Skelde fra Glud & Marstrand-LRØ.

DEL
INFO
Leopard TOGT Pro Cycling
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?