Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Hembo: Reihs forseelser var til triple rødt kort

Hembo: Reihs forseelser var til triple rødt kort

22. november 2012 17:03Foto: Brit Sørensen

 

Holdejer Claus Hembo blev efter offentliggørelsen af fyringen af Michael Reihs udsat for en del kritik i cykelsportskredse, og DCU har blandt andet i en udtalelse opfordret Hembo til at trække bortvisningen tilbage, da man mener, at Reihs har været i god tro og fulgt gældende praksis. Hembo er dog ikke et sekund i tvivl om, at han har ageret efter gældende dansk retspraksis i denne sag.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 

At Claus Hembo har valgt at bortvise Michael Reihs fra Christina Watches-Onfone powered by Dana holdet skyldes ikke en enkeltstående begivenhed, men ifølge holdejeren hele tre forskellige forseelser.

 

1. Fordi, Michael Reihs blev præsenteret ved et pressemøde for et konkurrerende hold Cult Energy.

2. Fordi, Michael Reihs har forsøgt offentligt at trække en nuværende holdkammerat med til Cult Energy. 

3. Fordi, Michael Reihs har deltaget i møder med Cult Energys sponsornetværk.
 

Ifølge Claus Hembo er der ingen tvivl, hvert af de tre punkter berettiger ifølge enhver personalebog og personaleret i Danmark til øjeblikkelig bortvisning.

 

Læs også
Vingegaard er tilbage på cyklen: Det er fantastisk

 

”I fodbold termologi taler man om gule og røde kort. Man kan få et gult kort, som er en advarsel om, at man ikke skal gentage sin forseelse igen. Gør man det, så får man et rødt kort. Men man kan også få direkte rødt, hvis forseelsen er af særlig grim karakter, og de tre forseelser i denne sag er alle til direkte rødt,” lyder der fra Claus Hembo til Feltet.dk.

 

”Jeg er også blevet kritiseret for at fortælle om historien til pressen. Sandheden er imidlertid den, at det har jeg heller ikke gjort. Tre parter kendte til sagen og TV2 havde snuset historien op. Jeg havde inden da, intet sagt til noget medie. Jeg er nemlig enig med kritikerne i, at det skulle holdes internt. Det var så bare ikke i min magt, at holde det der, hvilket jeg skal være den første til at beklage”.

 

Den 18. oktober blev Michael Reihs præsenteret på et pressemøde, hvor Christa Skelde samtidigt kunne præsentere Cult Energy som ny sponsor for det succesrige hold. En præsentation der blev bemærket af flere årsager i Christina Watches lejren. For det første fordi Reihs var på kontrakt på holdet frem til 31. december. Og derudover synes holdets nuværende energidrik-sponsor heller ikke, at det var rart at se en af holdets nuværende ryttere siddende med en konkurrerende energidrik i hånden i kontraktperioden, hvor sponsoren betaler for hele året.

 

”Der står klokkeklart i kontrakterne og i øvrigt i dansk retspraksis uden nogen som helst tvivl, at det må man ikke. Og sådan skal det selvfølgelig også være. Hvad man derimod kan, det er at spørge om lov. Hvis nu fx Martin Lind havde spurgt om lov, inden han blev præsenteret hos Concordia, så havde vi sagt ja. Det havde vi vurderet til at være inden for rimelighedens grænse, og vi ville også gerne selv gennem rytteren have spurgt Concordia, hvis vi havde taget en af deres ryttere. Men hvis en Michael Reihs var kommet til mig, og havde sagt, jeg skal være med til et pressemøde, hvor der også bliver præsenteret et nyt navn, en ny sponsor og hvor jeg skal være en af de bærende ryttere hos jeres værste konkurrent, så havde jeg sagt, ”Nej, det kan der desværre ikke blive tale om, så længe du hæver din løn her hos os.”

 

”Så spørger du, om det ikke er det samme vi har gjort, og det er det selvfølgelig ikke. Vi har præsenteret ryttere, når vi har følt det passende og når de naturligvis har lov. Og det er også derfor jeg skriver, at det ikke er Skelde Cycling, som har lavet en fejl, det er rytteren. Vi går selvfølgelig ud fra, at når vi præsenterer en rytter, så har rytteren sikret sig en godkendelse, det er jo voksne mennesker, som vi har med at gøre, som har skrevet under på en kontrakt.”

 

Christina Watches-Onfone har igennem de seneste to sæsoner flere gange præsenteret ryttere, mens de har været på kontrakt på andre hold. Feltet.dk spørger derfor Claus Hembo, om han med hånden på hjertet kan sige, at alle de ryttere har sikret sig tilladelse.

 

”Det går jeg bestemt ud fra, at de alle sammen har. Igen, vi har jo at gøre med voksne mennesker. For eksempelvis en rytter som Foder er 28 år og har skrevet under på cykelkontrakter siden han var 18 år. Og det står jo helt tydeligt i kontrakten, så det må man da gå ud fra, at de alle sammen gør.”

 

Præcedens, kutyme og praksis overgår ikke dansk lov

Som DCU udtalelse peger hen i mod, påpeger Feltet.dk også, at der kan være en praksis og præcedens i cykelsporten som betyder, at ryttere bliver præsenteret på deres nye hold i perioden fra september til december, hvor rytterne stadigvæk er på kontrakt på deres gamle hold, en præmis Claus Hembo på ingen måde kan acceptere.

 

”Hvis det nu er tilfældet i Danmark, at alle cykelryttere blæser på deres kontrakter og bare gør, hvad der passer dem, så er det jo ikke ens betydende med, at det danner en præcedens, hvor man kan bryde dansk lov. Selvom alle andre kører 150 kilometer på motorvejen, så er det jo ikke ens betydende med, at du kan tillade dig at gøre det også.”

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Giro d’Italia

 

”Så hvis det er kutyme i dansk cykelsport, at man blæser på sin arbejdsgiver og sponsorerne, så er det ikke mit problem. Det er alle de andre arbejdsgiveres problem, hvis de finder sig i det, og jeg tror problemet stammer fra, at de danske Continentalhold før i tiden alt andet end lige har været amatører. Modsat i dag, hvor en lang række Continentalhold drives professionelt eller semiprofessionelt – en skøn udvikling. Og det skal forstås på den måde, at man ikke før i tiden rigtigt har betalt rytterne nogle lønninger, og hvis man ikke betaler sine ryttere løn, så er det noget vanskeligere at give en forseelse en konsekvens.”

 

”Jeg skal ikke indrette mig efter en kutyme, jeg ikke kender. Jeg skal ikke indrette mig efter en eller anden standard, som jeg ikke kender. Jeg skal ikke indrette mig efter et uskrevet regelsæt, som vist nok et eller andet sted eksisterer. Jeg skal ene og alene forholde mig til dansk lovgivning og de regler alle andre lønmodtagere også spiller efter.

 

”Det er også derfor jeg altid bruger tid på at fortælle nye ryttere, hvordan spillereglerne er på mit hold. Hvis man fx på Feltet.dk eller Facebook udtaler, at det her er et lortehold, så ryger i ud. For så skal man jo ikke ulejligedes med at være her, så skal man jo i stedet bede om at blive løst fra sin kontrakt. Og hvis det er sådan, at I laver reklame for andre hold, så ryger i også ud. Det kommer selvfølgelig an på forseelsens størrelse og karakter, hvem i er og hvad i laver reklame for. Men hvis I gør det uden at spørge om lov, så er det ud af vagten.”

 

Professionelle hold har aftaler

Team Saxo-Tinkoff er i øjeblikket samlet på træningslejr, hvor hele organisationen og alle holdets nye ryttere også er med. En optakt til den kommende sæson man ser på alle hold, og som dermed med rette kan se ses som en præcedens i cykelsporten. Det er dog en påstand Claus Hembo på ingen måde kan acceptere eller anerkender.

 

”Jeg tror ikke på, at der er nogen former for præcedens på de professionelle hold. Jeg formoder, at alle ting er aftalt på tværs af holdene. Og når det så også er sagt, så er jeg uinteresseret i præcedens og en tro på noget nogen tror, er en hævdvunden ret. Jeg kigger på og forholder mig til regler og lovgivning. Og cykelsporten er altså ikke i en boble, som får den til at hæve sig over landets love. Det her er et helt almindeligt professionelt ansættelsesforhold, og det er ikke noget med, hvad man plejer at gøre på nogle amatørhold i Danmark.”
 

”Og jeg kan i øvrigt ikke følge præmissen om, at det også er præcedens på professionelle hold. Jeg vil nemlig gerne komme med den påstand, at du (journalisten, red.) ikke ved, hvilke aftaler der ligger til grund for, at en rytter må tage med Bjarne Riis på træningslejr. Jeg tror, at enten er der individuelle aftaler for hver enkelt transfer, eller også er der en aftale mellem ProTourholdene, at man gerne må tage nye ryttere med på træningslejre, selvfølgelig under de forudsætninger, at man indtil kontraktens ophør kører i det rigtige tøj, cykler osv. Min formodning, bakkes op af Gabriel Rasch´ offentlige støtte til vores handling og det samme gør Trent Lowes sag fra Garmin-Slipstream i 2010, da han tog på træningslejr med sit nye hold, Pegasus Racing Team og blev spottet på et andet cykelmærke end det han burde køre på. Det takserede Garmin-Slipstream til øjeblikkelig fyring.” 
 

”Og her vil jeg gerne understrege, at jeg ikke har aftaler med nogen som helst hold om, at det må vores ryttere gerne.”

 

Man trækker ikke holdkammerater med sig offentligt

Da Christina Watches-Onfone udsendte sin pressemeddelelse i forbindelse med bortvisningen af Michael Reihs, havde man vedlagt dokumentation for, at Michael Reihs på Facebook tilbyder en tilknyttet på holdet, at anbefale ham til ledelsen på sit kommende Cult Energy hold. For Claus Hembo er det en utænkelig gestus at gøre, mens man stadigvæk er på kontrakt.

 

”Uanset hvilken virksomhed du arbejder for, hvor du – efter du har sagt dit ansættelsesforhold op – på Facebook går ud og opfordrer andre ansatte i virksomheden til at følge dig med over til din nye virksomhed, der vil du simpelthen hen ryge ud i samme sekund”, forklarer Claus Hembo.

 

Allerede i starten af oktober kunne man på Feltet.dk læse, at Christina Watches-Onfone sagde farvel til et hav af ryttere. Feltet.dk ville derfor gerne vide, om det var en af de ryttere, som Michael Reihs forsøgte at hjælpe videre i sin karriere. En information som Claus Hembo ikke ville dele med Feltet.dk, men han føler heller ikke, at det er sagen vedkommende.

 

”Om det havde været yngste kontorelev eller Angelo Furlan er bedøvende lige meget. Jeg forholder mig til det principielle. Hvis du som ansat i min virksomhed havde sagt op, og jeg tillod, at du overtalte rengøringsdamen – som du synes var helt fantastisk – med dig over i en ny virksomhed, så tillod jeg samtidigt også, at du gjorde det samme med eksportdirektøren. Så om det er Stefan Schumacher eller bogholderen er ligegyldigt”

 

Læs også
Velon afslører Pogacars watt fra vildt angreb

 

At dette kan ske offentligt på Facebook skyldes ifølge Claus Hembo også, at nogle ryttere ikke har forstået deres ansvar ved at være ansat i en virksomhed, som et cykelhold også er.

 

”Det er jo meget populært blandt cykelryttere at begå sig på Facebook. Der er jo en årsag til, at fodboldlandsholdet – selvom det er meget upopulært – har fået besked på, at der ikke er twitter eller Facebook kommunikation, når man er af sted med landsholdet. Det er jo fordi, at utrænede kommunikatører ofte begår den ene alvorlige brøler efter den anden.”

 

”Man tror, at man må skrive på Facebook, at chefen er en idiot, eller holdet er et lortehold, eller at en af kollegaerne stod og kyssede med en anden til julefrokosten. Men det må man selvfølgelig ikke. Man må ikke gå ud og putte sin virksomhed i miskredit på nogen som helst vis i det offentlige rum. Det er jo en loyalitet og tavshedspligt som ikke engang behøver stå nogen steder, sådan er det selvfølgelig bare,” siger Claus Hembo og understreger hvad loyalitetspligten indeholder.

 

”Baggrunden for loyalitetspligten er den betragtning, at en arbejdsgiver må kunne forvente, at medarbejderen udviser loyalitet over for virksomheden og ikke foretager dispositioner, der kan skade virksomhedens omdømme.”

 

Derfor er der ifølge Claus Hembo ikke nogen tvivl, at Michael Reihs ageren på Facebook er til et direkte rødt kort.

 

Man deltager da ikke i netværk før 1. januar

En lille uge efter at Michael Reihs havde indgået sin nye aftale med Cult Energy holdet, valgte han at deltage i et sponsornetværk for Cult Energy holdet. Her fortalte han om sin karriere, og hvordan han var blevet en god cykelrytter. Et koncept han samtidigt tilbød alle medlemmerne af netværket.

 

Selvom de to første punkter er slemme, så er dette ifølge Claus Hembo ekstra slemt. ”Michael Reihs burde være rundt og sælge Christina Watches sponsorater, men mens han får sin løn her fra, så render han rundt og sælger Cult sponsorater. Det skriger jo til himmelen,” siger Claus Hembo, som understreger igen og igen, at dette ikke har noget som helst med Christa og Michael Skelde at gøre.

 

”Det her har intet med Skelde at gøre, og det er ikke hans problem. Det må være op til rytteren at indhente de fornødne tilladelser. Jeg har ikke på noget som helst tidspunkt i denne proces bebrejdet Skelde noget, for Skelde har ikke gjort noget galt.”

 

Forretningsmanden der clash’er med traditioner

Claus Hembo stiftede sammen med Christina Hembo design-huset Christina Design London i London i 2002. Firmaet er primært kendt for design og produktion af diamantbesatte schweizerure. Han har derfor igennem mange år været vant leve i en forretningsverden, hvor man agerer efter regler og love, og derfor har det heller ikke været nemt at komme ind i en verden som cykelsporten, hvor man ifølge Claus Hembo ikke agerer på samme måde. 

 

Læs også
Profil får hård straf for at køre på fortovet

 

”Det er rædselsfuldt og jeg er enorm træt af, at blive angrebet for alt muligt, fordi folk har en holdning til, hvordan vi burde være og gøre. Selv professionelle erhvervsfolk på jeres debatforum giver udtryk for nogle holdninger, som de med sikkerhed ikke efterlever i deres egen virksomhed, og det synes jeg er ganske belastende. Og jeg synes, det er enormt belastende personligt at blive udstillet som et dårligt menneske, fordi man inden i den her cykelboble beder folk om at følge de samme regler, som gælder alle andre ansatte. Husk på, at vi også har andre ansatte i en ”normal” virksomhed. Hvordan skulle vi kunne forsvare over for de dygtige ansatte, at de, der sidder inden på cykelkontoret, de må opføre sig helt anderledes end de må? Det kan vi naturligvis ikke”

 

”Så det var også årsagen til, at jeg til sidst valgte at svare på alle indlæggende på Feltet.dk. I første omgang havde jeg ellers besluttet mig for ikke at gøre det, men så kom der flere og flere og meget, meget unuancerede indlæg, så besluttede jeg mig for at gøre det, for jeg følte mig egentlig personligt deprimeret. Jeg var deprimeret over, at jeg skulle have så mange tæsk fra folk som ikke kendte sagens dokumenter og baggrund, fordi vi agerer som en hvilken som helst anden professionel virksomhed ville have gjort.”

 

”For vi behøver ikke at eje et cykelhold, vi gør det, fordi vi indtil nu har synes, at det sjove opvejede det sure. Den balance synes vi har rykket sig noget. Og jeg kan godt sige, at havde det ikke været for vores fremragende samarbejde med og opbakning fra vores fantastiske Sponsorer og partnere og naturligvis Michael Rasmussen, som vi holder så meget af og ikke vil svigte, så er jeg ikke sikker på, at der havde været et hold i 2013,” slutter Claus Hembo til Feltet.dk.

DEL
INFO
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Vuelta a Burgos Feminas(2.WWT) 16/05-19/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?