Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 4. etape af 4. Jours de Dunkerque

Optakt: 4. etape af 4. Jours de Dunkerque

17. maj 2024 13:30Foto: Getty Images

Sam Bennett fortsatte sin genrejsning med en ganske suveræn sejr på løbets tredje sprinteretape, men hvis han vil fuldende sit hattrick, skal han vise andre sider af sit talent. Fredag får klassementsrytterne nemlig deres første chance for at gøre forskelle, når der venter en tricky brostensetape med tre pavéer inden for de sidste 20 km, og selvom det sagtens kan ende i en reduceret massespurt, åbner det i hvert fald døren for, at klassikerspecialisterne kan spille med musklerne.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Løbet har relativt ofte budt på nogle af de frygtede nordfranske brosten, men de er stort set altid kommet så tidligt på etaperne, at de har været helt ligegyldige. I år vender det ru underlag tilbage, og denne gang kan det faktisk komme til at spille en rolle. Om fredagen brydes monotonien i hvert fald, når der skal sluttes på en rundstrækning med hele tre pavéer inden for de seneste 20 km, og selvom det stadig er ganske sandsynligt, at det ender i en massespurt, giver det klassikerrytterne den første af to chancer for at vinde noget tid.

 

I alt skal der tilbagelægges 171,3 km, der fører feltet fra Mazingarbe til Pont-a-Marcq igennem terræn, der er stort set helt fladt hele dagen. Man lægger ud med at køre mod nordøst igennem fladlandet, inden man vender rundt for at køre mod først sydvest og siden syd ned til dagens første spurt, der kommer efter 24,7 km. Nu går det mod nordøst ad let stigende, så let faldende og siden flade veje, inden man forsætter mod sydøst og så nord igennem fladlandet frem til den anden spurt, der er placeret efter 49,7 km.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Criterium du Dauphiné

 

Her drejer man mord nordøst, inden det går mod sydøst og øst frem dagens eneste kategoriserede stigning, den lille Deux-Villes (1,0 km 4,3%), der har top efter 65,9 km. Herfra fortsætter man mod øst det sidste stykke frem til den afsluttende rundstrækning, der rammes efter 66,9 km, hvorefter man kører sidste del af en omgang. Det betyder, at man efter 68,5 km rammer den anden af rundstrækningens tre pavéer (1000 m) og efter 72,2 km den sidste af tre pavéer (2600 m), inden man efter 82,0 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med fire omgange på den 22,3 km lange rundstrækning, der er helt flad. Først kører man mod nordvest og sydvest, inden man kører mod syd over den første pavé (700 m), der for sidste gang rammes med 19,7 km igen. Derfra går det mod først syd og siden nordøst frem til den anden pavé (1000 m), der for sidste gang rammes med 13,6 km igen.

 

Nu kører man sydøst, inden det går mod nordøst over den sidste pavé (2600 m), der rammes for sidste gang med 9,9 km. Derfra resterer 7,3 flade kilometer på asfalt, der går først mod nordøst og siden nordvest ad en lang, lige veje, hvor de eneste forhindringer er rundkørsler. Over de sidste 3 km er der to af slagsen, nemlig med hhv. 2500 m og 900 m igen. Den sidste kilometer falder let med 0,1%.

 

Etapen byder på i alt 625 højdemeter.

 

Pont-a-Marcq har fem gange tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb. Det var i endagsløbet GP de Pont-a-Marcq, der blev kørt fra 2010 til 2014 og blev vundet af Benoit Daeninck (2012, 2013 og 2014), Arnaud Demare (2011) og Frank Dressler-Lehnhof (2010).

 

 

 

 

 

Læs også
Visma-dansker tog stor sejr - 24 timer senere blev han igen "slået ned"

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Vejret

Efter en regnfuld torsdag bliver det heldigvis bedre. Fredagen bliver overskyet, men den bør være tør, og temperaturen vil være 19-20 grader. Der vil være en let vind, der vil tiltage fra en styrke på 8 km/t til 15 km/t, samtidig med at den langsomt vil dreje fra vest og vestnordvest til nordvest i finalen. Det giver generelt med- og sidemedvind frem til rundstrækningen. Her vil der på sidste omgang, hvor vinden er i nordvest være først sidemedvind frem til afslutningen på sidste pavé, hvorefter der vil være først direkte modvind og dernæst gradvist mere sidemodvind på den lange, lige vej frem til mål.

 

Favoritterne

Efter tre dages monotoni er det endelig tid til lidt variation, men det er faktisk en for en optaktsskribent lidt vanskelige en af slagsen. Brostensetaper er nemlig pokkers svære at spå om. Deres vanskelighed afhænger helt og holdent af brostenenes kvalitet, og den slags kan være vanskeligt at vurdere på afstand.

 

Bedre bliver det ikke af, at vi taler om en helt ny finale, hvor vi ikke kender noget til de tre pavéer, der vil dominere finalen. Brosten plejer aldrig at spille nogen betydelig rolle i dette løb, men det handler om, at de er kommet for tidligt. Denne gang kommer de så sent, at de sagtens kan blive løbsafgørende, og der venter jo faktisk et hav af pavéer til slut.

 

Hvis vi skal prøve at finde en analogi, er det vel nærliggende at pege på GP Denain. Det er i hvert fald et nordfransk brostensløb i dette område, og det er et løb, der kan gå begge veje. Man kan få en reduceret massespurt, og man kan få et selektivt løb, hvor Roubaix-specialisterne kører væk i en lille gruppe, der afgør det i en spurt eller i en taktisk finale. Sammenligningen er bare ikke helt ideel, når vi taler om helt andre pavéer.

 

Generelt er min erfaring med pavéer i etapeløb, at de typisk skaber mindre udskilning, end man håber og tror. I lyset af det hælder jeg nok også til, at vi får en reduceret massespurt, også fordi der er direkte modvind hjem fra sidste pavé, men det er bestemt ikke givet. Jeg er i hvert fald ret overbevist, at der vil være hold, der forsøger noget.

 

Udbruddet bør ikke have en chance. Det har de jo ellers normalt i brostensløb, og derfor kan der godt komme en ret lang kamp om at komme afsted, men vi er i et etapeløb her. Forskellene er små, pg Ag2r vil forsvare trøjen. Derudover vil jeg forvente, at hold som Soudal, FDJ, Israel-PT og DSM har ambitioner om at gå efter etapen. Lægger man dertil positionskampen frem mod pavéerne og forceringerne her, burde vi få samling.

 

Jeg vil forvente, at særligt Soudal, Israel-PT, Lotto og FDJ har offensive ambitioner. Det burde Ag2r også have, men nu har de også Sam Bennett. Derfor kan det sagtens være, at de griber løbet mere defensivt an. Hvis de giver Pierre Gautherat og Oliver Naesen lov til at jagte personlig succes, tror jeg, at chancen for et hårdt løb er fornuftig. Griber de den mere defensivt an, er chancen for en spurt ganske stor.

 

Læs også
Criterium du Dauphiné-analyse: Da tvivlen blev begravet - for nu

 

Jeg hælder derfor nok også til en spurt, og derfor peger jeg på Sam Bennett. I dag bekræftede han, at han er den også med nogen afstand hurtigste mand i feltet, og vi så samtidig i Denain, at han klarede brostenene ganske fint. Han virker mere formstærk nu, og man kan sågar ikke udelukke, at han kan være med i et hårdt løb. I en spurt bør han dog i hvert fald være, og hvis ikke han er for træt efter et hårdere løb, ligner han vinderen, hvis det er samlet. Hans tog bekræftede i dag den høje klasse, og i denne enkle finale bør han sidde godt. Timer han det rigtigt i modvinden, ligner han en vinder igen

 

 

Ag2r har dog også to af de bedste bud til et hårdt løb. Pierre Gautherat var en af de allerbedste i Tro-Bro Leon, der minder om dette. Det vil han formentlig være igen, og han kan også slå mange i en spurt. Han ledsages endda af Oliver Naesen, hvis form er mere usikker, men som var genfødt i Flandern og også er hurtig. Endelig har de Dries De Bondt, der også er hurtig og sidste år vandt grusløbet i Antwerpen, men han er nok som den formsvage Stan Dewulf primært hjælper.

 

Det andet stærke hold er Israel-PT. De har muligheden for at vinde med Riley Sheehan, der i Tro-Bro Leon viste, at han meget vel kan være stærkeste mand og nu også har vist, at han er hurtig. Problemet er hans tidstab efter styrtet. Det betyder, at de formentlig kører for Corbin Strong . Han har ikke vist helt samme form og helt uden erfaring på flade pavéer, men det vil undre mig, hvis ikke han er en af de stærkeste her. Med sin gode spurt kan han gøre det færdigt i en lille gruppe. Holdets tredje bud er Jake Stewart, der næppe vinder en stor spurt, men som ligner en af favoritterne i et hårdt løb. Efter Vallonien er jeg dog for bekymret for hans form. Til den store spurt har de også Pascal Ackermann, der ikke kan afskrives, men jeg vil tro, at han efter sin lange pause kan mangle for meget til et hårdere løb som dette. Brostensspecialisten Guillaume Boivin må være hjælper.

 

Jeg er nødt til at rangere Nils Eekhoff højt. Han viste i Tro-Bro Leon sidste år, at han bør være en af de bedste i denne slags løb, men hans form er meget usikker efter hans exit i årets Tro-Bro Leon. Han viste imidlertid i dag, at han er en af de hurtigste, hvis han skal spurte i en gruppe uden sprintere. Jeg har også været imponeret over holdbarheden hos Casper van Uden i år. Jeg tvivler på, at han kan være i et hårdt løb, men i en reduceret massespurt står han godt, hvis han modsat i dag kan holde hjul på Eekhoff. Endelig har de John Degenkolb, men da han har tabt tid, kan han være hjælper, og han mangler i dag også noget fart.

 

Cofidis skal nok satse på en spurt. Vi er stadig ved at lære ham at kende, men Milan Fretin ligner ikke den robuste sprinter, der kan være med i et hårdt løb. Til gengæld bekræftede han igen i dag, at han måske er næsthurtigste mand. Nu skal han så vise, at han har samme fart efter et hårdt løb, men hans kørsel i Vallonien gør mig fortrøstningsfuld. Til et hårdt løb skal de satse på Aimé De Gendt, Piet Allegaert og Alexis Renard, der alle har vist evner i denne slags løb, men det er svært at se dem vinde i lyset fa deres seneste præstationer.

 

FDJ har også flere gode muligheder. Det har været lidt bekymrende med farten hos Paul Penhoët, der synes at mangle en del efter sin pause, men i teorien hjælpes han af et lidt hårdere løb. Han bør i hvert fald være en af favoritterne i en massespurt. Formen rækker nok ikke til et hårdt løb, men her har holdet Sam Watson. Han skuffede lidt i Tro-Bro Leon i år, men vi har i netop det løb set hans evner på denne slags ruter, og han kan vinde en spurt i en lille gruppe, særligt hvos han også har Sven Erik Bystrøm ved sin side.

 

Som holdbar sprinter burde Amaury Capiot stå ret godt, men han har desværre haft for vane at skuffe mig i disse flade brostensløb. Han viste dog i Tro-Bro Leon, at han burde have en chance for at være med de bedste, og sker det, vil han stå meget stærkt i en spurt. Han vil også blande sig i en reduceret massespurt, men her ligner han ikke en mand, der har farten til at vinde, selvom han vil være hjulpet af et hårdere løb. Arkea har også Matis Louvel , der burde være en af favoritterne, men han er stadig på vej tilbage. Jeg vil tro, at han mangler for meget, men han deltog i en indlagt spurt, og det indikerer, at han har ambitioner. Arnaud Demare må efter sit styrt være ren hjælper.

 

Lotto har Milan Menten. Han er ret ubeskrevet i denne slags løb, men han er en af de sprintere, der måske kan være med i et hårdt løb. Jeg tror, han får det svært mod specialisterne, men lykkes det, vil han med statsgaranti være en af de tunge favoritter i en spurt. Til gengæld tror jeg stadig, at han mangler lidt fart i en massespurt, og det hjælper heller ikke, at han styrtede i dag. Til et hårdt løb har holdet også hurtige Jenno Berckmoes, men han er nok ikke skabt til flade pavéer. Det er Alec Segaert og formentlig også Liam Slock, men de får svært ved at gøre det færdigt. Lionel Taminiaux ligner en ren hjælper.

 

Læs også
Lettet Roglic: Godt jeg ikke styrtede

 

Total skal satse på Anthony Turgis, der jo burde være topspecialist. Ruten her er lettere end i Tro-Bro Leon, og derfor tør jeg ikke afskrive ham, men hans præstation i netop grusløbet viser, at han næppe er stærk nok i dag. Deres bedste mand er Thomas Gachignard, der viste evnerne i Tro-Bro Leon, men uden en spurt får han svært ved at vinde. Til en spurt har de Jason Tesson, men han synes stadig ikke flyvende og lider under den hårdere rute.

 

En spændende kandidat er Luca Van Boven. Han er flyvende lige nu, men jeg er ikke sikker på, at flade pavéer er ideelle for ham. På den anden side har han overrasket meget, og derfor er jeg spændt på, hvor langt han kommer. Han er også hurtig, men det er svært at se ham vinde. Jeg har svært ved at tro på Sasha Weemaes til en spurt efter et hårdt løb. Hos Auber kan jeg sige præcis det samme om den i år så velkørende Alexandre Delettre, som jeg kan for Van Boven.

 

Hos Soudal må Kasper Asgreen efter styrtet på 1. etape være hjælper, og det samme gælder for Warre Vangheluwe, som ellers kunne være spændende. Nu skal de satse på Jordi Warlop, der jo er en holdbar sprinter, men medmindre han finder noget form, vi ikke har set i år, har jeg svært ved at se ham være med de bedste, og i en stor spurt mangler han fart. De har også Antoine Huby, men som puncheur er han nok ikke skabt til dette løb.

 

Jeg tvivler på de øvrige hold. Q36.5 har Rory Townsend til en spurt og Fabio Christen og Frederik Frison til et hårdt løb, men det er svært at se dem vinde. TDT har Andreas Stokbro, Axel Huehns og Sebastian Nielsen, der alle kan forsøge sig i begge scenarier, men jeg tror ikke, at de kan være med de bedste på brostenene, og en spurt vinder de næppe. Hos Philippe Wagner har man Pierre Barbier, der ikke helt kan afskrives, men det hårde løb hjælper ham næppe. Nice skal satse på en spurt med Paul Hennequin, mens Roubaix skal satse på en spurt med Rait Ärm eller Emmanuel Morin, da Samuel Leroux næppe er med de bedste på brostenene. Nantes skal satse på en spurt med Enzo Boulet, mens det hos Trinity skal blive spændende at se, hvor langt Robert Donaldson kan komme.

 

Feltet.dks vinderbud: Sam Bennett

Øvrige vinderkandidater: Pierre Gautherat, Corbin Strong

Outsidere: Nils Eekhoff, Oliver Naesen, Milan Fretin, Casper van Uden, Sam Watson

Jokers: Amaury Capiot, Milan Menten, Paul Penhoët, Jake Stewart, Riley Sheehan, Pascal Ackermann, Dries De Bondt, John Degenkolb, Jason Tesson, Thomas Gachignard, Anthony Turgis, Matis Louvel, Alexis Renard

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Sam Bennett
Pierre Gautherat, Corbin Strong
Nils Eekhoff, Oliver Naesen, Milan Fretin, Casper van Uden, Sam Watson
Amaury Capiot, Milan Menten, Paul Penhoët, Jake Stewart, Riley Sheehan, Pascal Ackermann, Dries De Bondt, John Degenkolb, Jason Tesson, Thomas Gachignard, Anthony Turgis, Matis Louvel, Alexis Renard
Pierre Barbier, Jenno Berckmoes, Alexandre Delettre, Luca Van Boven, Jordi Warlop, Rory Townsend, Alec Segaert, Warre Vangheluwe, Antoine Huby, Kasper Asgreen, Sebastian Nielsen, Andreas Stokbro, Axel Huehns, Paul Hennequin, Emmanuel Morin, Jeremy Lecroq, Romain Cardis, Rait Ärm, Piet Allegaert, Aimé De Gendt, Fabio Christen, Frederik Frison, Guillaume Boivin, Liam Slock, Samuel Leroux, Lionel Taminiaux, Mathis Le Berre, Anthony Delaplace, Arnaud Demare, Enzo Boulet, Robert Donaldson
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Women's Tour(2.WWT) 06/06-09/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 07/06

Tour de Korea(2.1) 05/06-09/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 07/06

Tour de Suisse(2.UWT) 09/06-16/06

Tour de Suisse Women(2.WWT) 15/06-18/06

La Route d'Occitanie(2.1) 15/06-16/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?