Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Stort fokus på Mini 6-dagesløbet

Stort fokus på Mini 6-dagesløbet

28. januar 2013 09:00Foto: Reinhardt/DK

Senere i dag bliver feltet til de professionelles 6-dagesløb i København præsenteret. Som en "lille" optakt til det tager vi et kig på 6-dagesløbets yngste ryttere – deltagerne i Mini 6-dagesløbet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det var tilbage i 1977, at nogen fik den fjollede idé at lade 11-12-årige drenge deltage i det, man kaldte ”Verdens mindste 6-dagesløb.” Var det nu overhovedet en god idé? Svaret blev et klart ja, og dette har siden været en fast del af det københavnske 6-dagesløb. I dag hedder det Mini 6-dagesløbet og køres for både piger og drenge i alderen 12-14 år. Årets udgave bliver nummer 33 i rækken.

 

Selvom der også er lavet gode danske 6-dagesryttere, der ikke har kørt Mini 6-dagesløbet, så har det været den første 6-dageserfaring for flere danske ryttere. Både Jimmi Madsen og Marc Hester har vundet Mini 6-dagesløbet, inden de senere vandt ”de voksnes” 6-dagesløb. På vinderlisten finder man også navne som Jacob Moe Rasmussen og Mads Christensen, mens senere prof-vindere som Michael Mørkøv, Rolf Sørensen og Tayeb Braikia også har været med til start.

 

Der er således tale om en god oplevelse for mange ryttere, og hvem ved, måske bliver en eller flere af de 28 deltagere i årets senere 6-dagesvindere, verdensmestre, måske endda olympiske mestre. - Man har da lov at håbe.

 

Læs også
Sidste etape af Tour of Türkiye neutraliseret

 

På Feltet.dk satte vi os for nærmere at undersøge, hvordan man kommer med i Mini 6-dagesløbet, og hvad vi egentlig skal forvente af årets løb. For at finde ud af det talte vi med DBC's børnetræner Simone Kratholm, der sammen med sin far, Bjarne, står for at træne de unge ryttere og udtage dem til Mini 6-dagesløbet.

 

Niveauet

Der er kommet enorm interesse for banecykling efter Lasse Norman Hansens olympiske guldmedalje i sommers, og det smitter os af på Mini 6-dagesløbet, hvor der er rigtig mange gode ryttere med.

 

”Jeg synes, at vi har et meget lige felt i år og nogle meget jævnbyrdige ryttere. Op til de første 12 par ligger på et meget jævnt niveau, og det har vi ikke set før. Nogle år har nogen været rigtig gode, og nogle faldt helt igennem. I år er der måske 4-5, som er lidt efter de andre, og resten kører ret lige – også på landevejen,” forklarede Simone Kratholm til Feltet.dk.

 

I forhold til tidligere er der kommet en større bredde i feltet, men de bedste ryttere er ikke blevet bedre, end de tidligere har været.

 

”Det har været meget sværere at vælge, fordi vi i år har haft 47 børn at vælge imellem, hvor vi sidste år havde 30 og kun skulle vælge to fra. Interessen har helt klart været større, og det er nok også ud fra det, at vi har kunnet vælge så mange gode ryttere. Vi har valgt de bedste blandt flere ryttere end tidligere,” fortalte Kratholm.

 

Lang vej og svær udvælgelse

Der har været en lang proces at udvælge de 14 par, der i år er med i Mini 6-dagesløbet. Med den store interesse for at komme med, skulle mange nye læres op, og derefter skulle træningen selvfølgelig passes. Til sidst skal Mini 6-dagesfeltet udtages, og her handler det ikke kun om at køre hurtigt.

 

”Vi startede i oktober, og der var mange nye, der først skulle lære at køre på banen. Derfor gik der meget tid med det og al det tekniske. Derefter kunne man hurtigt se, hvem der er cykelryttere, og hvem der bare var her for sjov. Efter det satte vi fokus på omkring 35 børn, der potentielt kunne køre mini 6-dagesløb. Så begyndte vi at øve parløb og se på, hvem der forstod de ting, vi siger. Nogle er rigtig gode til at høre efter, og det er sådan noget, som vi kan arbejde videre med. Det behøvede altså ikke at være dem, der kørte stærkest, men handlede også om, hvor god man var til at lytte – også til sin makker. Fra 1. december begyndte vi den deciderede træning frem mod løbet og holdt blandt andet en træningslejr undervejs,” lød det fra børnetræneren.

 

Det er også blevet overvejet at tage flere ryttere med end tidligere, men af hensyn til rytternes sikkerhed blev det fravalgt. ”Vi har valgt kun at have 14 par med, for vi kan ikke administrere mere. Vi har prøvet at køre nogle løb med 16 par, men to par ekstra på banen er nok til, at de både kører inden- og udenom og har svært ved at styre det. Vi har valgt fire fra på baggrund af styrke, rutine og hvor gode de teknisk er,” forklarede Simone Kratholm.

 

Børnene lærer det nemt

Parløb er ikke den nemmeste disciplin i banecykling. Den er både teknisk svær med at skifte på den rigtige måde og have et halvt felt kørende rundt på banen, uden at de er aktive i løbet. Samtidig kører rytterne ofte i et højt tempo, hvilket gør det fysisk krævende, mens løbene på grund af udskiftningerne også bliver mere komplekse taktisk end eksempelvis pointløb. Det har dog ikke været noget stort problem at få lært de unge ryttere disciplinen.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

”Børn lærer meget nemt. De lærer allerede en del af at se på de voksne køre. Vi har derfor også bedt dem om at tage ud til stævner og se, hvordan der bliver kørt parløb. Derudover har vi træningslejre, hvor vi tager det igen og igen og igen. Vi synes også, at det er vigtigt at huske at give dem kritik. Hver gang nogen gør noget forkert, giver vi dem kritik, for det husker de. Det gør også, at de nu kun laver få fejl, fordi de husker de ting, vi siger. Det er det nemme ved børn, voksne glemmer det hurtigt igen,” vurderede Simone Kratholm.

 

De 14 par, som er med i årets Mini 6-dagesløb er nøje sammensat af arrangørerne ud fra håbet om at få så spændende et cykelløb som muligt. ”Der er nogle, der er meget stærke. De får så en mellemstærk eller lidt svagere makker. Vi kan godt tænke os, at det er spændende cykelløb med pointlighed og noget at kæmpe om. Det er vi nogle år gået fejl af, men nogle gang bliver det også spændende som forrige år, hvor der kun var to point imellem. Om det er to første- eller to andenårs. Det betyder ikke det store,” forklarede Kratholm.


Føler sig som stjerner

Hun er ikke selv i tvivl om, at det er enorm oplevelse og ære for børnene at være med i Mini 6-dagesløbet og en kæmpe skuffelse for dem, der lige akkurat ikke kommer med.

 

”Det er kæmpe stort for dem at få lov at være med. I år har vi også fået lov til at køre almindelige løb sent om aftnen, og det er helt nyt. Bare at de får lov til at køre, når hallen er halvt fyldt, det er stort for dem. Det er selvfølgelig begrænset, hvor mange der ser dem. Men at de får et adgangskort med billede, det er nok til at de føler sig som store stjerner. Det er fedt for dem at kunne gå ned ligesom de professionelle og sige 'se mit kort.' Jeg har måttet skille fire fra i år, og de græder, når de får beskeden,” afsluttede DBC's børnetræner, Simone Kratholm.

 

Fra Feltet.dk's side kan vi kun anbefale at se Mini 6-dagesløbet med, hvis man skal til 6-dagesløb. Det er både opmuntrende at se de unge rytteres kørelyst og sjovt at tænke på, at de professionelle, man skal se nogle timer senere, en gang også er startet på nogenlunde det niveau. Samtidig bliver der i høj grad også kæmpet af alle parrene. Efter hver etape kårer man sågar dagens fighterpar, som får en æresrunde i hallen ligesom det vindende og førende par. Denne fighterkonkurrence er Feltet.dk igen i sponsor for og vil derfor have fokus på, når løbet starter på torsdag.

Deltagerne i Mini 6-dagesløbet

1 Julius Johansen - Mathias Jacobi

2 Rasmus Dahlmann - Jonas Laakkonen

3 Eskild Rønhede - Mathias E. Larsen

4 Oliver Errebo - Magnus Tuxen

5 Caroline Bohé - Mie Olander

6 Anders Lilliendal - Matias Malmberg

7 Jakob Joensen - Tobias Crone

8 Martin Mollerup - Thomas Kaspersen

9 Kristian Eriksen - Magnus Juncker

10 Oliver Wulff - Peter Haslund

11 Anton Hansen - Malthe Munch

12 Nicklas Havemose - Lucas Gude

13 Katrine Houmøller - Christian Møller

14 Jacob Søndergaard - Mads Rasmussen

DEL
INFO
Ballerup 6-dagesløb
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?