Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Ungt og amibitiøst dansk hold til junior-VM på bane

Ungt og amibitiøst dansk hold til junior-VM på bane

19. juli 2016 07:45Foto: Feltet.dk

Syv danskere er klar til junior-VM i banecykling, der starter i morgen i Schweiz. Det er et hold med ambitioner om medaljer og danske rekorder.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Fra i morgen, onsdag, til søndag afvikles årets junior-VM i banecykling. Danmark stiller med syv ryttere: seks drenge og en pige. Rasmus Lund er eneste andenårsjunior i den danske trup, der også består af Kristian Kaimer Eriksen, Julius Johansen, Mathias Larsen, John Tiedemann Langballe, Jakob Joensen og Emma Norsgaard.

 

Danmark er til start i hele 11 discipliner. For overskueligehedens skyld er en oversigt over de danske deltagere sat længere nede i artiklen med en kommentar til forventningerne fra juniorlandstræneren.

 

De største forhåbninger knytter sig til 4000 meter-holdet, Rasmus Lund i 3000 meter individuelt forfølgesesløb, Mathias Larsen og Kristian Kaimer Eriksen i parløb samt Julius Johansen og Emma Norsgaard i hver deres omnium. Men meget kan ske i cykelløb, så der kan både komme overraskelser i positiv og negativ retning.

 

Læs også
Optakt: 5. etape af Tour de Romandie

 

Teknisk krævende lille bane

Mesterskaberne køres på UCI’s egen cykelbane på World Cycling Centre i Aigle, Schweiz. Noget specielt afvikles mesterskaberne ikke på en 250 meter lang bane, som det ellers er et krav i eliteklassen. Banen i Aigle er kun 200 meter lang, og det stiller større tekniske krav - især i holdforfølgelsesløb.

 

”Banen ligner proportionsmæssigt Ballerup-banen, men er 50 meter kortere. Det sætter lidt større krav til teknikken i skift og i at holde cyklerne nede på den sorte streg i svingene. Det bliver sværere, jo hurtigere man kører,” forklarer juniorlandstræner Thomas Dalsted i en mail til Feltet.dk.

 

De danske ryttere fandt dog hurtigt en god rytme på den lille bane. ”Teknisk var rytterne udfordret på den første træning på grund af den store forskel, der er på Ballerup-banen og banen her i Aigle. Men allerede i anden træning hernede så det hele meget bedre ud, og skiftene kørte, som de skulle,” fortæller Dalsted.

 

Et lille kuriosum omkring World Cycling Centre er, at Tour de France-feltet passerer gennem Aigle på etapen i morgen. Flere af Tour-rytterne har tidligere trænet der - dog primært landevej. Mest bemærkelsesværdigt er, at Chris Froome brugte centret, da han som ung rytter repræsenterede Kenya. Også Daniel Teklehaimanot, Ramunas Navardauskas og Eduardo Sepulveda har trænet ved centret.

 

Følg med på live streaming

Det er i år muligt at se livestreaming fra junior-VM på bane på UCI’s hjemmeside. Du kan finde cirkatidspunkterne for, hvornår de danske ryttere kører herunder. Det er dog ikke klart, om det kun er finalesessions (efter klokken 17 onsdag-lørdag og efter 13.45 søndag) eller det hele, der streames.

 

 

Den danske trup fordelt på discipliner - kort version

 

Holdforfølgelsesløb - drenge (onsdag og torsdag)

Rasmus Lund, Kristian Kaimer, Julius Johansen og Mathias Larsen

 

Pointløb - piger (onsdag)

Emma Norsgaard

 

Læs også
Optakt: 8. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Keirin - drenge (torsdag)

Jakob Joensen

 

500 meter på tid - piger (torsdag)

Emma Norsgaard

 

Omnium - drenge (fredag og lørdag)

Julius Johansen

 

Pointløb - drenge (fredag)

Rasmus Lund

 

1000 meter på tid - drenge (fredag)

Johan Tiedemann Langballe

 

Omnium - piger (lørdag og søndag)

Emma Norsgaard

 

Sprint - drenge (lørdag)

Jakob Joensen

 

3000 meter individuelt forfølgelsesløb - drenge (lørdag)

Rasmus Lund, Johan Tiedemann Langballe

 

Parløb - drenge (søndag)

Mathias Larsen, Kristian Kaimer Eriksen

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

 

Den danske trup fordelt på discipliner - lang version

 

 

Holdforfølgelsesløb - drenge

Rasmus Lund, Kristian Kaimer, Julius Johansen og Mathias Larsen

Kvalifikation onsdag 13:15-15:20 (top 8 går videre)

Første runde torsdag 14:30-14:55

Finalerunde torsdag 19:20-19:45

 

Australien har vundet 7 af de seneste 8 år. Storbritannien vandt EM med en tid på 4.04, Schweiz vandt sølv sidste år med tre førsteårsjuniorer i truppen. New Zealand, Tyskland og Rusland kommer også med stærke hold.

 

”Træningstiderne tyder på, at vi kommer under den danske juniorrekord. Hvis alt kører, som det skal, så har rytterne vist, at en tid omkring 4.07,00 ikke er urealistisk. De fire holdløbsryttere kan alle træde hurtige omgange. Kører vi op til vores potentiale, så tror jeg på en medalje, men vi kan også ende i en situation, hvor vi sætter dansk juniorrekord og bliver nummer seks,” mener landstræneren.

 

Pointløb - piger

Emma Norsgaard

Kvalifikation onsdag 15:20-15:55

Finale onsdag 18:10-18:45

 

”Vi lægger ud med ambitioner om at være med helt fremme. Det vil give os et fingerpeg om, hvor Emma står, og give hende mulighed for at øve timingen af spurterne, som er noget anderledes end fra de 250 meter-baner, hun kender hjemmefra. En top fem vil være et flot resultat at komme i gang med VM på.”

 

Keirin - drenge

Jakob Joensen

Første runde torsdag 13:55-14:30

Opsamlingheats torsdag 14:55-15:25

Anden runde torsdag 17:40-17:55

Finalerunde 18:30-18:45

 

Læs også
Optakt: Famenne Ardenne Classic

 

”Jakob Joensen er vores sprinter, som har opholdt sig på UCI Cycling Center her i Aigle i tre måneder nu. Han har en fast træner og stab omkring sig hernede sammen med de andre Center-ryttere. Medaljer er ikke realistisk at tro på, men Jakob vil helt bestemt kunne lege med de store nationer og ikke bare være fyld i et stærkt besat sprinterfelt.”

 

500 meter på tid - piger

Emma Norsgaard

Finale torsdag 17:00-17:40

 

”Emma bruger denne disciplin som forberedelse til omnium. 500 meter er hendes ”svage” disciplin, og den ligger 48 timer, før hendes omnium starter, så er det en god mulighed for at få prøvet løbssetuppet af, inden det går løs i omnium. Denne disciplin er en sprinterdisciplin, og resultatmæssigt vil Emma ikke ligge i den bedste halvdel, hvilket også er underordnet.”

 

Omnium - drenge

Julius Johansen

Kvalifikation fredag 10:00-10:45

Scratch fredag 11:40-12:00

Individuelt forfølgelsesløb fredag 14:50-15:50

Udskilningsløb fredag 20:30-20:50

1000 meter på tid lørdag 11:50-12:25

Flyvende omgang lørdag 13:40-14:10

Pointløb lørdag 18:00-18:35

 

”Hvis vi kan komme hen til det afsluttende pointløb i top tre eller inden for overskuelig afstand op til top tre, så ser det ikke helt dårligt ud. Det er to stærke ryttere, vi har med, og pointløbet ligger godt til dem. Især Julius skal håbe på et hårdt løb, der bliver kørt på den sort linje det meste af vejen. Top fem-placeringer til både Julius og Emma er målet til at starte med, og så kan det være, vi skal justere op eller ned undervejs, når vi får et bedre indtryk af kvaliteten af modstanderne.”

 

Pointløb - drenge

Rasmus Lund

Kvalifikation fredag 12:35-13:25

Finale fredag 18:35-19:15

 

”Rasmus skal ud og bruge sine bjørnekræfter på at køre et stærkt pointløb. Han er udfordret på evnen til at ligge i feltet, hvilket også er noget, han arbejder med på landevejen. Der er dog ingen tvivl om, at hvis han kan køre pointløbet uden at være generet af at ligge i feltet, så er der få ryttere, der vil være i stand til at følge ham, når han lukker helt op for gassen. Desværre er power ikke alt, og han skal taktisk også ramme dagen og kunne udføre den taktik, der bliver lagt for at kunne toppræstere på det her niveau. Der køres efter en medalje, og guld er ikke urealistisk at gå efter.”

 

1000 meter på tid - drenge

Johan Tiedemann Langballe

Finale fredag 17:00-18:25

 

”Johan skal ud og bevise sit værd. Det er en disciplin, hvor han vil få svært ved at lave et resultat, men at kunne køre en god 1000 meter er positivt for en holdløbsrytter. Han skal derfor ud og køre mod alle de andre danske holdløbsryttere, der har sat en 1000 meter-tid i deres juniorår. Det bliver spændende at se.”

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Omnium - piger

Emma Norsgaard

Kvalifikation lørdag 09:30-10:05

Scratch lørdag 11:00-11:15

Individuelt forfølgelsesløb lørdag 12:40-13:30

Udskilningsløb lørdag 19:35-19:55

1000 meter på tid søndag 10:00-10:30

Flyvende omgang søndag 11:45-12:15

Pointløb søndag 13:50-14:30

 

”Hvis vi kan komme hen til det afsluttende pointløb i top tre eller inden for overskuelig afstand op til top tre, så ser det ikke helt dårligt ud. Det er to stærke ryttere, vi har med, og pointløbet ligger godt til dem. Top fem-placeringer til både Julius og Emma er målet til at starte med, og så kan det være, vi skal justere op eller ned undervejs, når vi får et bedre indtryk af kvaliteten af modstanderne.”

 

Sprint - drenge

Jakob Joensen

Kvalifikation (flyvende omgang) lørdag 10:05-11:00 (top 24 går videre)

16.-dels- og 8.delsfinaler samt opsamlingsheats lørdag 11:15-13:40

Kvartfinaler søndag 10:25-12:20

Semifinaler søndag 13:45-14:50

Finaler søndag 15:10-16:45

 

”Meldingerne fra Jakob og hans træner lyder på, at den danske juniorrekord i flyvende 200 meter (sat af Alex Rasmussen, red.) står for fald. Han har talent for det og kan overraske positivt efter hans flotte fremgang efter hans ankomst til centeret. 2017 kan blive sæsonen, hvor vi får en dansker med i medaljekampen i sprint/keirin, men i 2016 skal meget gå Jakobs vej, før det kan ske.”

 

3000 meter individuelt forfølgelsesløb - drenge

Rasmus Lund, Johan Tiedemann Langballe

Kvalifikation lørdag 14:35-16:50 (1-2 i guldfinale, 3-4 i bronzefinale)

Finaler lørdag 18:40-18:55

 

”Johan skal ud og bevise, at han er den stærke banerytter, jeg har set på samlingerne indtil nu. En tid omkring 3.25 virker ikke urealistisk og vil være en flot tid af en førsteårsrytter. Rasmus skal ud og prøve at køre sig i en finale og derfor skal han under 3.20 og helst ned på 3.18, før vi kan være sikre på en top fire i kvalifikationen.”

 

Parløb - drenge

Mathias Larsen, Kristian Kaimer Eriksen

Kvalifikation søndag 12:20-13:05

Finale søndag 15:30-16:10

 

”Det er to kloge ryttere, og de har bestemt mulighederne for et topresultat. Parløbet er traditionelt meget uforudsigeligt og meget anderledes end de parløb, vi kender fra de danske cykelbaner. Spidse albuer, placeringsevne og timing af spurterne er lige så vigtigt at kunne, som det er at have gode ben på dagen. Er rytterne ikke klar til at gå i infight i hver eneste spurt, så bliver de ikke noget.”

DEL
INFO
EM - Bane
Nyheder
Rasmus Lund Pedersen
Nyheder
Kristian Kaimer Eriksen
Nyheder
Mathias Erik Larsen
Nyheder
Johan Tiedemann Langballe
Nyheder
Jakob Joensen
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?