Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Optakt: 1. etape af 4. Jours de Dunkerque

Optakt: 1. etape af 4. Jours de Dunkerque

14. maj 2024 13:21Foto: LNC Bruno Bade

4 Jours de Dunkerque er først og fremmest en sprinterfest, og det forholder sig måske i særlig grad i år, hvor hele fire etaper ligner oplagte sprinteretaper. Det er da også altid de hurtige folk, der får det første ord, og sådan bør det også gå i år, hvor der lægges ud med en ganske flad etape, hvor eneste trussel er en vind, der formentlig er for svag til at spille en rolle.

Artiklen fortsætter efter videoen.

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Ruten

Den første del af løbet er altid dedikeret til sprinterne, og det vil også være tilfældet i år, hvor der ikke venter nævneværdige udfordringer på de første tre etaper. I 2017 havde man krydret åbningsetapen med lidt brosten, men i år kommer det ujævne underlag først senere. Derfor synes det kun at være vinden, der måske kan true de hurtige folk på tirsdagens åbningsetape, hvor man skal slutte helt ude ved den franske vestkyst.

 

Som vanligt starter løbet i Dunkerque, og på førstedagen skal man tilbagelægge i alt 173,0 km, inden man krydser stregen i Le Touquet-Paris-Plage. Startbyen ligger som bekendt helt ude ved kysten i det franske fladland, og derfor er det næsten helt fladt, når man lægger ud med at køre mod sydvest ad lange, lige veje igennem fladt terræn, idet man dog holder sig et stykke inde i landet. Langsomt nærmer man sig et naturområde, hvor det blive er anelse mere kuperet, inden man efter 45,2 km kører dagens første spurt.

 

Læs også
Geler, barer og dunke: Soudal Quick-Step viser indtaget fra Giroen

 

Her drejer man mod nordvest for at køre op ad den kategoriserede stigning Le Ventus d’Aembon (1,4 km, 5,2%), der har top efter 51,5 km. Nu zigzagger man sig mod sydvest og sydøst igennem let kuperet terræn, der har en bakke (800 m, 8,8%) med top efter 75 km, inden man kører mod syd ad lige og let kuperede veje frem til dagens anden spurt, der kommer efter 92,3 km. Derfra falder det let mord sydøst, inden man drejer mod vest for at køre op ad den kategoriserede stigning Preures (2,0 km, 3,9%), der har top efter 102,5 km. En nedkørsel leder mod nordvest, inden man det samme kører mod nord og ad den kategoriserede stigning Esgrange (1,9 km, 1,1%), der har top efter 108,5 km, og med det samme efterfølges af den kategoriserede stigning Bezinghem (1,1 km, 3,5%), der har top efter 108,9 km.

 

Nu er det slut med bakkerne. Det går herfra mod syd og sydvest igennem let kuperet terræn frem til dagens sidste spurt, der kommer efter 126,7 km, hvorefter det går mod sydvest ad flade veje det sidste stykke ud til kysten, hvor man efter 137,9 km rammer den afsluttende rundstrækning og efter 141,4 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med tre omgange på den 10,4 km lange runde, der er helt flad. Først kører man mod syd ved langs kystvejen, inden man kører væk fra vandet mod sydøst og dernæst mod syd ned til det sydligste punkt. Her drejer man mod øst og så nord, øst, nord og nordvest for at køre frem mod finalen. Her skal man igennem en rundkørsel med 2200 m igen, inden man drejer i en rundkørsel med 1700 m igen. Slutteligt er der to skarpe sving med hhv. 1100 m og 600 m igen, idet den sidste kilometer stiger let med 0,2%.

 

Etapen byder på i alt 1275 højdemeter.

 

Le Touquet Paris-Plage har aldrig tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

 

Læs også
Visma-sportsdirektør: Van Aert hører til i Touren

 

Vejret

Det er vinden, der kan true sprinterne på denne slags etaper, men det sker formentlig ikke denne gang. Til gengæld skal rytterne formentlig starte i regnvejr, da der vil være en nedbørsrisiko på 70-85% fra start, hvor temperaturen vil være 17 grader, men risikoen vil aftage undervejs, og på rundstrækningen til slut vil den falde fra 25% til bare 10%. Temperaturen vil være 15-16 grader, og det vil være overskyet. Fra start vil der være en jævn vind (18-19 km/t) fra sydsydvest og syd, men det vil aftage til en styrke på 14-15 km/t og til slut dreje i sydsydøst og måske endda helt over i sydøst. Det giver nærmest uafbrudt mod- og sidemodvind frem til rundstrækningen, idet der dog vil være to sidevindsstykker til sidst. På rundstrækningen vil der først være mod- og sidemodvind, inden man får med- og sidemedvind og slutteligt sidemodvind over de sidste 600 m.

 

Favoritterne

4 Jours de Dunkerque er først og fremmest et sprinterløb, og derfor møder alle hold selvsagt op med en sprinter. I år er der endda med fire helt lette etaper mere end vanligt udsigt til et sprinterløb, og selvom sprinterfeltet denne gang ikke er prangende, har alle hold tænkt sig at blande sig i massespurterne.

 

Det betyder også, at udbrudssejre er en sjældenhed - i hvert fald indtil sidste etape - og det vil også være meget overraskende, hvis sprinterne ikke som altid får det første ord. Det er kun vinden, der kan true sprinterne her, og den bliver ikke stærk nok. Generelt er der også modvind, og på de korte sidevindsstykker, der vil være frem til rundstrækningen, vil vinden være aftaget så meget, at vi kun vil se den klassiske nervøsitet.

 

Jeg regner derfor med en helt normal sprinteretape. Der bliver sikkert kamp om at ramme udbruddet, og derefter er jeg faktisk lidt spændt på, hvem der vil tage kontrol, fordi næsten alle de store sprintere er på vej tilbage efter en skade. Det kan godt et lille pokerspil, men jeg vil forvente, at Ag2r, Arkea og FDJ nok skal påtage sig ansvaret, og det er også sandsynligt, at Total, Lotto og Israel-PT kan overtales til at give en hånd med. De indlagte spurter vil blive spist af udbruddet, men er det et lille udbrud - hvad jeg tvivler på - kan der måske være lidt at gå efter for feltet i et løb, hvor bonussekunder kan blive vigtige.

 

I sidste ende vil udbruddet blive hentet, og så får vi den klassiske spurt. I dette løb kan finalerne både være enkle og tekniske, og her har vi en kringlet en af slagsen. Således skal man dreje med 1700 m, 1100 m og 600 m igen, og vejen ser heller ikke ud til at være alt for bred. Det bliver altså en spurt, hvor det i høj grad vil være positioneringen mere end farten, der er afgørende - og så skal man time det rigtigt i denne modvindsspurt.

 

Sprinterfelt er ikke specielt stærkt, men det gør det faktisk til en interessant spurt uden en oplagt favorit. Jeg prøver at gå med Paul Penhoët. Med det, han viste sidste år, er han helt sikkert en af de hurtigste i dette felt, men det er kun hans andet løb efter den lange skadespause. Hans debut i Vallonien var dog opløftende, og han sagde dengang, at han regnede med at være 100% til dette løb. Det er han måske ikke, men mindre kan gøre det til en sprinteretape som denne. Her er jeg meget begejstret for det enormt stærke tog med Sven Erik Bystrøm, Matthew Walls, Sam Watson og Marc Sarreau. Jeg er bekymret for, om de har haft for lidt tid sammen, men for mig ligner det en skræmmende formation. Da Penhoët også plejer at positionere sig godt, tror jeg på, at han allerede tager sin første sejr.

 

Jeg ville dog gerne pege på Pascal Ackermann. Israelernes tog, der også tæller Guillaume Boivivin, Michael Schwarzmann, Riley Sheehan, Jake Stewart, Corbin Strong og Tom Van Asbroeck er nemlig nok det allerstærkeste, og samtidig ved vi, at Ackermann er en af de allerbedste i positionskampen. Problemet er bare, at han efter sin skade virkelig så skidt ud i Vallonien i torsdags. Her lignede han bestemt ikke en vinder. Det var dog også et løb, der var meget hårdere end dette, og her skulle han nok kunne køre en spurt, særligt i en finale, hvor det er tog og positionering, der betyder mest.

 

Det er også en god chance for Casper van Uden. Med det, han har vist i år, kan han måske være den hurtigste i dette felt, og han har i Nils Eekhoff måske den bedste lead-out man i feltet. Jeg er bare lidt bekymret for, om resten af toget med Patrick Eddy, Sean Flynn og John Degenkolb er stærkt nok. Van Uden har selv været svingende i positionskampen, men kører Eekhoff et af sine bedste lead-out, bliver hollænderen svær at slå.

 

Er det nu Sam Bennett skal have sin sejr? Han viste i Loire, at han har farten til at vinde i dette felt, men jeg er usikker på hans tog. Denne gang er det dog ikke helt ringe med Dries De Bondt, Pierre Gautherat, Edvald Boasson Hagen og Oliver Naesen, og det er vel noget af det bedste, han kan få. Problemet er bare, at jeg synes, FDJ og Israel-PT ser stærkere ud, og Bennett har ikke positioneret sig som tidligere. Han skal derfor nok have lidt held, men denne gang har toget en styrke, der også i en teknisk finale stiller ham ret fornuftigt.

 

Læs også
Kvinde med rollator ramt ved traditionsrigt UCI-løb

 

Arnaud Demare er tilbage efter den træthed, der satte ham ud af spillet, og meldingerne fra holdet indikerer, at han ikke er i topform. Desværre er denne tekniske finale ikke en gave for ham, for hans positioneringsproblemer er understreget tydeligt i år. Nu kommer han så til løbet med et helt nyt tog med Matis Louvel og Amaury Capiot. Det ser egentlig ikke ringe ud, men det er lidt for smalt til, at jeg for alvor tror på ham i denne tekniske finale. Farten burde dog række, og Capiot er god i positionskampen - så god, at han selv kan få sin chance, hvis Demare taber hans hjul.

 

Så er der Jason Tesson, der er sprinteren mest størst forskel på top- og bundniveau. Han fandt endelig sig selv i marts, hvor han særligt med 4. pladsen i De Panne viste, hvor god en sprinter han er. Han styrtede desværre i Camembert, og da han gjorde comeback i torsdags, udgik han. Denne rute er heldigvis helt let, men vi så i sæsonstarten, at selv lette etaper var svære for Tesson, når han har sit bundniveau. Derfor er jeg pokkers usikker, men etapen er trods alt let, han har farten og toget med Anthony Turgis, Geoffrey Soupe og Lorrenzo Manzin ser fint ud.

 

Denne etape er lidt for let for Milan Menten , men heldigvis er det en spurt, der kan vindes på positionering. Han plejer at være ferm i positionskampen, men desværre er hans hold ret svagt. På den anden side har han i Lionel Taminiaux en af de absolut bedste lead-out men, og det kan måske være nok til at vinde her, selvom han næppe er den hurtigste. Jeg forventer, at de kører for Menten, men Taminiaux kan også komme langt i dette felt.

 

Cofidis kommer med Milan Fretin. Belgieren viste i sæsonstarten, at han har forbedret sig enormt på fart og i positionskampen. Desværre har han intet vist i lang tid, men 5. pladsen i torsdags indikerer, at formen kan være tilbage. Han har faktisk et fint tog med Piet Allegaert og ikke mindst Alexis Renard, men der er nok hold, der er stærkere end dem, og sprintere, der er hurtigere end ham.

 

Etapens joker vel Sasha Weemaes . Han fandt sin fart sidste efterår, og efter skadespausen bekræftede han den i Tyrkiet. Han ligner en af de allerhurtigste i dette felt, men han er et uhyre usikkert kort. Han har det svært i positionskampen, og hans hold er svagt. Derfor skal det virkelig flaske sig, men hvis det sker, har han helt sikkert en fornem fart.

 

Pierre Barbier er også et godt kort. Han viste senest med 3. pladsen i Elfstedenronde, at han har en fart, der fører langt. Samtidig plejer han at være ret god i positionskampen, også selvom hans hold er svagt. Han har også en vis støtte i sin bror, Rudy Barbier, og derfor er han ikke helt på herrens mark i denne afslutning. Der er dog nok et par stykker, der er hurtigere end ham.

 

Soudal har Jordi Warlop, men han har næppe farten, og toget ser ikke skræmmende ud. Hos Auber har de Romain Cardis og Jeremy Lecroq, men de bør ikke komme hele vejen, og det gør Emmanuel Morin og Rait Ärm heller ikke for Rorubaix. Hos Q36.5 får Rory Townsend det også svært med sit hold og sin fart. Hos TDT er det uklart, om de kører for Axel Huehns, Andreas Stokbro eller Sebastian Nielsen, men de får alle svært ved at vinde i denne tekniske finale. Endelig vil Nice prøve med Paul Hennequin eller Alexander Konijn, Nantes med Enzo Boulet eller Jon Rye-Johnsen og Trinity med Tobias Nakken.

 

Feltet.dks vinderbud: Paul Penhoët

Øvrige vinderkandidater: Pascal Ackermann, Casper van Uden

Outsidere: Sam Bennett Arnaud Demare, Jason Tesson, Milan Menten, Milan Fretin

Jokers: Sasha Weemaes, Pierre Barbier, Milan Fretin, Lionel Taminiaux, Amaury Capiot, Jordu Warlop, Axel Huehns, Andreas Stokbro, Sebastian Nielsen, Emmanuel Morin, Rory Towsend

 

 FELTET.DK'S NYE APP: FØLG LØBENE FRA START TIL SLUT

Paul Penhoët
Pascal Ackermann, Casper van Uden
Sam Bennett, Arnaud Demare, Jason Tesson, Milan Menten, Milan Fretin
Sasha Weemaes, Pierre Barbier, Milan Fretin, Lionel Taminiaux, Amaury Capiot, Jordu Warlop, Axel Huehns, Andreas Stokbro, Sebastian Nielsen, Emmanuel Morin, Rory Towsend
Romain Cardis, Jeremy Lecroq, Paul Hennequin, Alexander Konijn, Rait Ärm, Jon Rye-Johnsen, Enzo Boulet, Tobias Nakken, Nils Eekhoff, Warre Vangheluwe, Marc Sarreau, Alexis Renard, Piet Allegaert, Rudy Barbier, Oliver Naesen, Pierre Gautherat, Szymon Sajnok, Fabio Christen, Jordy Bouts, Tom Van Asbroeck, Corbin Strong, Jake Stewart, Matthew Walls, Luca Van Boven, Antoine Huby
DEL
INFO
Optakter
Nyheder
4 Jours de Dunkerque
Nyheder Profil Resultater
DELTAG I DEBATTEN

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Mercan Tour Classic Alpes...(1.1) 29/05

Course de la Paix GP Jese...(2.NCUP) 30/05-02/06

Heylen Vastgoed Heistse Pijl(1.1) 01/06

Critérium du Dauphiné(2.UWT) 02/06-09/06

Classica Andorra Pirineus(1.1) 02/06

Women's Tour(2.WWT) 04/06-09/06

Tour de Korea(2.1) 05/06-09/06

ZLM Tour(2.1) 05/06-09/06

Grosser Preis des Kantons...(1.1) 07/06

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?