Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Evaluering: Glud & Marstrands sæson over al forventning

Evaluering: Glud & Marstrands sæson over al forventning

16. oktober 2012 08:00Foto: MBaek.dk

En sæson, der har budt på blandt andet den første elite DM-titel i holdets historie, er slut for Glud & Marstrand-LRØ. Michael Skelde gør status over sæsonen, der er gået.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med 2012 sæsonen overstået har Feltet.dk talt med de otte bedste hold på de hjemlige landeveje og bedt dem evaluere deres sæson. I dag er turen kommet til Glud & Marstrand-LRØ.

 

Holdet har i år kørt deres 13 sæson som UCI-hold og er dermed det suverænt ældste kontinentalhold, der er i Danmark. 12 af sæsonerne, alle undtagen den første, har været med firmaet Glud & Marstrand som navnesponsor. I år har 11 ryttere været på kontrakt med mandskabet, og dermed har de været det kontinentalhold med færrest ryttere tilknyttet.

 

Sæsonen er gået over al forventning

Over 20 sejre i alt fordelt over blandt andet ni UCI-sejre er det blevet til for holdet, der har været bedst på de hjemlige veje med tre danmarksmesterskaber, samlet sejr i Post Cuppen for tredje år i træk og det hold med flest point på Feltet.dks A-rangliste. Blandt andet de resultater gør, at Michael Skelde er mere end tilfreds med sæsonen.

 

Læs også
Lynhurtig dansker forklarer, hvordan leadout blev til ny sejr

 

Er du overordnet tilfreds med dit holds sæson?

 

”Ja – det bliver ikke bedre! Det er gået bedre end vi havde turde drømme om. Vi er vildt stolte og vildt lykkelige over, at have kørt en sæson, som vi har. Vi er klar på at udvikle os mere, og med det rygstød, som er gået over al forventning, kan vi kun være forventningsfulde i forhold til fremtiden.”

 

Hvad fungerede rigtig godt for jer?

 

”Jeg tror det har været, at den enkelte rytter har følt, at han har haft mulighed for at udvikle sig og selv har kunne være med til at sætte sit præg på tingene – både sin udvikling, sine resultater, holdet og så videre. Så har det også været det unikke sammenspil, som vi har fået op og stå rytterne imellem.”

 

”Vi har fået folk til at tro på det siden sæsonstarten, og vi glæder os over, at vi har fundet de værdier, som fungerer. Det er svært at pege en enkelt ting ud, som er gået op i en højere enhed, men jeg tror det mere eller mindre er at alle har haft en følelse af at de har været en del af en kæde, der har fået hjulene til at rulle.”

 

Tabte i Danmark Rundt

Post Danmark Rundt forløb ikke på den måde, som Michael Skelde og holdet havde håbet på. André Steensen var kaptajnen, men undervejs på tredje etape røg han i asfalten og måtte udgå. Det virkede som om, at der ingen plan B var uden Steensen, og derfor endte løbet lidt i ingenting for Glud & Marstrand-LRØ, der ellers gik ind til løbet med større forhåbninger end nogensinde før.

 

Godt nok var de i udbrud på den sidste etape til Frederiksberg med Sebastian Lander, der dermed fik vist mesterskabstrøjen frem og på den måde skabt lidt reklame og synliggjort holdet, og den danske mester vandt også fighterkonkurrencen. To ting, der for ikke mange år tilbage ville have været en flot bedrift for holdet – men i år 2012, der var det langt fra det, man kom efter.

 

Hvad skulle eller kunne I have gjort bedre?

 

”Rent sportsligt kunne vi have gjort det bedre i Post Danmark Rundt. Men vi har haft en strategi, der handlede om at vi skulle turde vinde – og for at turde vinde, så skal du også turde tabe. Vi satte alt på et bræt og det lykkedes ikke i Danmark Rundt. Til gengæld satte vi ved DM også alt på et bræt, og der fik vi en anden udgang på det hele. Der var højt at flyve, men der var også dybt at falde.”

 

Læs også
Tobias Lund laver fænomenalt hattrick

 

Skal have føling med holdet

Forude for denne sæson fortalte Michael Skelde, at han sidste år ikke havde haft hel tid nok til alle rytterne, og det var en af grundene til, at han i år kun valgte at have blot 11 på holdet frem for de 14, han havde sidste år. Og det var en god beslutning – og noget, som han har lært af.

 

Hvad lærte du især af denne sæson?

 

”Jeg har lært, at det betyder endnu mere end man tror, at have føling med hele truppen. Sidste år havde vi 14 ryttere, i år har vi haft 11, og jeg føler, at ledelsen og jeg som sportsdirektør har haft mere fat i alle 11 end det er lykkedes mig at have før fordi jeg har haft den samme mængde tid til de 11, som jeg før havde til 14."

 

”Det har været rigtig positivt at føle, at man ikke har mistet nogle. Det er noget, vi vil være meget opmærksomme på i fremtiden, at vi som minimum bibeholder den tid, vi har til hver enkelt rytter. Det har også spillet en rolle i forhold til at vi har haft succes.”

 

Overrasket over DM

Det ældste danske kontinentalhold snød alt og alle ved danmarksmesterskaberne i juni måned i Hammel, inklusiv storebror fra Team Saxo Bank, da de vandt løbet med Sebastian Lander og derudover også tog tredje og fjerdepladsen. En magtdemonstration af holdet på en regnfuld sommerdag, hvor alt gik op i en højere enhed.

 

Sebastian Lander sad i udbrud i hele løbet, der var 200 kilometer langt, med undtagelse af et par kilometer, og viste skræmmende styrke gennem hele løbet. Til sidst overspurtede han Nicki Sørensen og blev dansk mester. Det første elite danmarksmesterskab for Glud & Marstrand-LRØ nogensinde.

 

Hvem eller hvad har overrasket dig mest i denne sæson?

 

”Det der har overrasket mig mest var, at vi kunne køre et så godt danmarksmesterskab. Jeg havde troet, at vi kunne køre med om sejren, men at vi på dagen var det bedste hold, det overraskede mig. Det var nok det, der overraskede mig mest gennem hele sæsonen. Den dag overraskede os. Det var stort – det største jeg nogensinde har været med til.”

 

”Ellers så vil jeg sige, at det overrasker mig altid, hvor stor en forskel det gør, at man får et hold til at fungere som et hold. Vi kan ikke være flere niveau over andre rent fysisk, men vi har fået mere ud af det, og det har vi kun fordi vi har været et hold, hvor rytterne har fungeret sammen.”

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Ærgrer sig over Jesper Hansens uheld

Selvom det har været en god sæson – langt over forventning ifølge Michael Skelde – for Glud & Marstrand-LRØ, så er der også altid ærgerlige ting ved en sæson, og da Feltet.dk spørger ind til hvad han ærgrer sig over ved sæsonen 2012, så er der specielt to ting, der skiller sig ud: En rytters uheld og skuffelsen i et løb, Post Danmark Rundt, som tidligere omtalt i artiklen.

 

”Jeg synes det er rigtig synd, at Jesper Hansen ikke har fået mere ud af det – det er et styrt i Flandern Rundt, der har ødelagt en hel sæson for en dreng, hvor der i januar måned ingen begrænsninger var i forhold til hvad han kunne opnå. Han gik fra at overraske hele Saxo Bank på deres træningslejr til at det hele mere eller mindre gik op i ingenting grundet et styrt. Han havde fortjent en bedre skæbne i år. Det er virkelig øv. Men jeg ved også, han arbejder hårdt og kommer igen.”

 

”Det andet er jo Post Danmark Rundt, hvor forventningen var stillet sådan op, at vi skulle prøve at bide skeer med de store – og havde vi nu bare fået lov at tage kampen op og så det var mislykkedes, havde det været noget andet, for så havde vi prøvet, men at det mislykkedes grundet udefrakommende omstændigheder, det var en skam. Det var rigtig ærgerligt, at vi ikke fik lov at vise hvor langt vi er kommet. Vi turde tro på det, vi satsede – og jeg må indrømme, at det var hårdt at komme igennem, når man nu havde turde håbe på mere. Vi tager revanche næste år.”

 

Glud & Marstrand-LRØ har fordelt deres sejre over næsten alle deres ryttere, da det kun er to af dem, der ikke er kommet først over stregen i et løb i år. Holdet sender for tredje år i træk også en rytter videre som professionel, da Sebastian Lander har skrevet kontrakt med BMC.

Evaluering med andre kontinentalhold
Team Concordia Forskring-Himmerland

DEL
INFO
Stölting Service Group
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Vuelta España Femenina(2.WWT) 28/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?