Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere

EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Holm og Bay vurderer Giroens danskere og favoritter

Holm og Bay vurderer Giroens danskere og favoritter

04. maj 2017 18:55Foto: LaPresse

Brian Holm og Thomas Bay, som i den kommende måned skal kommentere Giro d’Italia på Eurosport, har givet deres bud på det endelige klassementspodie i Giroen, mens de blandt andet også vurderer løbets danskere og deres forventede roller.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Den 100. udgave af Giro d’talia skydes i gang om under 24 timer, og i den anledning holdt Eurosport i dag et event i det centrale København, hvor blandt andre kommentatorerne Brian Holm og Thomas Bay var til stede - det samme var Feltet.dk, og vi fik os en snak med de to om deres forventninger til det, der ser ud til at blive en af de bedste Grand Tours længe grundet det brede klassementsfelt.

 

Netop derfor havde begge også svært ved at udnævne deres bud på det endelige podie - Holm var dog ikke i tvivl om, hvem han helst så vinde.

 

”Det bliver svært for ham, men jeg vil gå efter Geraint Thomas foran [Nairo] Quintana og [Vincenzo] Nibali - jeg er ikke nødvendigvis sikker på, om det er sådan det udfolder sig, men det håber jeg på. Bare han vinder er jeg sgu ligeglad med hvad de andre bliver!” siger han til Feltet.dk - hans kommentatorkollega tror imidlertid lidt mere på en anden Sky-rytter.


HUSK AT SÆTTE DIT GIRO D'ITALIA MANAGERHOLD INDEN FREDAG DEN 5. MAJ KL. 14.00!
 

”En ting er, at Quintana er favorit og Nibali følger kort derefter, men årets Giro udskiller sig jo nemlig ved at have dette brede klassementsfelt, hvor jeg med hånden på hjertet vil sige, at der er 10-15 podiekandidater. Hvis jeg skal vove pelsen, vil jeg sige Quintana foran Nibali og Mikel Landa,” forklarer Thomas Bay, som dog også kan se, hvorfor Holm har fidus til Thomas.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Mikel Landa fik sit store gennembrud i 2015-Giroen, hvor han vandt to etaper og sluttede på den samlede trejdeplads. Foto: Sirotti

 

”Hvis det orkestres rigtigt, er det aldrig en ulempe at have to kaptajner (Landa og Thomas, red.) på et hold. Og på Sky viste de i Tour of the Alps, at de to arbejder godt sammen. Netop fordi der er så mange klassementsryttere i år, er det kun en fordel at have to af slagsen - det kan blive til begges fordel. Jeg kunne ligeså godt have sagt Thomas som Landa - langsigtet tror jeg også på hans Grand Tour-ambitioner.”

 

Den delte kaptajnrolle er ikke altid noget, der fungerer i cykelsporten - i visse tilfælde trækker det endda begge ryttere ned, at hele holdet ikke står bag én mand, men det problem mener Bay ikke, at Sky får. Også selvom briterne vil være nødt til at køre mere offensivt, end de normalt foretrækker at gøre.

 

”Det er to ryttere, som er i stand til at deles om rollen. Når man kigger på holdet omkring dem, så mener jeg, at det er et eksplosivt hold, hvor især Mikel Landa vil have meget nemt ved at træde ud af den klassiske Sky-taktik. Det tror jeg også, at Geraint Thomas kan, da han er så dygtig en all-rounder. Så om løbet skal vindes opad, nedad eller på enkeltstarten, så tror jeg, at de har gode chancer.”

 

Gode chancer for debutanterne

Udover tjansen på Eurosport arbejder Brian Holm også som sportsdirektør på Quick-Step Floors, som stiller op med flere interessante navne i årets Giro, hvor luxembourgske Bob Jungels er den umiddelbare klassementskaptajn. Stortalentet er tydeligvis i god form, men alligevel er man forsigtig med forventningerne til ham.

 

”Selvfølgelig drømmer vi om podiet eller top fem, men det siger vi jo aldrig højt, så top 10 er målet,” fastslår Holm, inden han taler om to af holdets Grand Tour-debutanter.

 

”[Fernando] Gaviria bør have en chance for at vinde pointtrøjen. Nu skal vi lige evaluere, hvordan det går undervejs, men hvorfor ikke gå efter den? Den tror jeg, han har en chance for at vinde. I spurterne tror jeg, det bliver en lige kamp (med André Greipel, red.), og så håber jeg jo på, at vi vinder vores etaper og får pointtrøjen.”

 

Fernando Gaviria har flere gang slået nogle af cykelsportens stærkeste ryttere, men årets Giro bliver hans første Grand Tour. Foto: LaPresse - Alberto / Ferrari

 

”Lad os sige, der sker noget med Jungels, så kan en rytter som [Laurens] De Plus pludselig godt køre klassement - han kan jo også køre opad. Så hvis han rammer formen, som Thomas De Gendt (i 2012-Giroen, red.) gjorde det, så skal man jo aldrig sige aldrig. Han er en af fremtidens ryttere, der er der ingen tvivl om.”

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Også Thomas Bay blev bedt om at udnævne nogle ryttere, der potentielt kunne overraske, og her havde han primært et godt øje til dem, som mangler at tage det sidste skridt op, men som måske kan gøre det i den kommende Giro.

 

”Geraint Thomas og Tom Dumoulin er ude i at køre Grand Tour som erklærede klassementsryttere for første gang, men om man kalde det et gennembrud, ved jeg ikke - de har jo før vist, at de er dygtige klassementsryttere,” indrømmer han.

 

”[Ilnur] Zakarin fik heller ikke sin top fem sidste år, da han styrtede, så jeg vil sige Zakarin. De tre hollændere: Kruijswijk, Mollema og Dumoulin, har jeg også stod fidus til. Jeg glæder mig - jeg tror, jeg har kommenteret 50 Grand Tours, og det her er det bredeste favoritfelt, jeg har set. Det kan kun give et rigtig godt cykelløb.”

 

Danskerne skal i udbrud

Udover de mange store profiler stiller også fire danskere til start i den 100. udgave af Giro d’Italia: Lars Bak, Christopher Juul-Jensen, Mads Pedersen og Jesper Hansen. Ingen af de fire forventes at tage overskrifterne i løbet af de næste tre uger i Italien, men at de alle har klassen til alligevel at markere sig, kan Bay og Holm nemt blive enige om.

 

"Jeg er sikker på, at de alle sammen får store roller undervejs. Mads [Pedersen] er først og fremmest med for at lære - han er ung i forhold til at blive kastet ud i en grand Tour, og han har kørt en del her i foråret, men jeg glæder mig meget til at følge ham. Det skulle ligne ham dårligt ikke at havne i en eller anden nøglesituation undervejs,” vurderer førstnævnte.

 

”Ellers er der rigtig mange mellemetaper, hvor et udbrud kan køre hjem. Der kan man håbe på, at Lars Bak og Christopher Juul får frie hænder, for på de etaper er de begge stærke nok til at kunne vinde. Jesper Hansens største chance ligger i min verden ved, at han hurtigt taber en hulens masse tid, og at han så på en bjergetape finder formen og kommer i det lange udbrud. Det er fire meget kapable danskere, som vi har til start.”

 

Lars Bak tog karrierens hidtil største sejr tilbage i 2012, da han vandt Giro d'Italias 11. etape. Foto: RCS Sport

 

Brian Holm mener imidlertid ikke, at danskernes udgangspunkter er de bedste i forhold til individuelle resultater, hvilket dog ikke nødvendigvis skal sætte en stopper for, at de får markeret sig.

 

”De er noget låste, og sådan er det jo i moderne cykling. Det var ikke så låst for 20-30 år siden, men det bliver mere og mere kontrolleret med tiden. Men det kan jo stadig ske, at en af kaptajnerne får uheld eller ryger ud af klassementet, og så er der jo ingen tvivl om, at de alle har kræfterne til vinde en etape. Men hvis de alle skal sidde i vinden, som mange af dem har gjort hele foråret, så er det jo svært at vinde en etape,” siger Holm, hvorefter han kommenterer på løbets måske mindst bundne dansker, Astanas Jesper Hansen.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

”Jeg ved ikke, hvem der er sportsdirektør for [Astana], men det bliver nok en af italienerne, og så skulle det da komme bag på mig, hvis de prioriterede en dansker højest. Men mon ikke om han får Carte Blanche (frit spil, red.) et par dage.”

 

”Scarponis dødsfald har lagt en skygge over holdet, men indtil da havde de jo heller ikke haft en god sæson. Så med dødsfaldet oven i hatten må man håbe, at de vinder en etape og kommer godt igennem.”

 

Hvis du savner mere læsestof inden Giro-starten kan du her læse vores vurderinger af favoritten, hovedudfordrerne, de øvrige vinderkandidater, podiekandidaterne og outsiderne. Den komplette startliste kan du se her

 

SKAL DU HAVE NOGLE AF HOLM ELLER BAYS FAVORITTER PÅ DINE GIRO-HOLD? HUSK AT SÆTTE DIT GIRO D'ITALIA MANAGERHOLD INDEN FREDAG DEN 5. MAJ KL. 14.00!

KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?