UAE-dominans på regnfuld Romandiet-enkeltstart - dansker med topresultat

26. april 2024 17:22Foto: Sirotti

Vejrguderne havde en finger med i spillet på fredagens enkeltstart i Romandiet Rundt.

Brandon McNulty (UAE Team Emirates) vandt enkeltstarten i Romandiet Rundt foran Magnus Sheffield (INEOS Grenadiers) og holdkammeraten Felix Grossschatner.

Vejrguderne var med de først startende ryttere, der kørte på tøre veje.

Lige uden for podiet - og under langt dårligere betingelser - sluttede en anden UAE-rytter i form af Juan Ayuso.

Bedste dansker blev Johan Price-Pejtersen, der sluttede sekser.

Løbsreferat

Som man kender det fra Schweiz, er deres etapeløb proppet med tidskørsler, og årets udgave af Romandiet Rundt var ingen undtagelse.

Blot tre dage efter den inddelende prolog, blev rytterne igen kastet ud i kampen mod uret. I modsætning til løbets første dag, var dagens etape en mere klassisk enkeltstart, hvor 15,5 kilometer skulle forceres.

Men selvom distancen ikke var marathonlang, vidnede ruteprofilen alligevel om hele 282 højdemeter, så det var en ganske udfordrende opgave, der ventede på 3. etape.

Første mand på startrampen var Alpecin-Deceunincks Stan van Tricht, mens førte rigtige specialist var danske Johan Price-Pejtersen (Bahrain-Victorious), der startede som den ottendeførste på dagen.

Få minutter efter den langlemmede dansker havde lagt fra land, trillede en anden specialist - UAE’s Brandon McNulty - ned ad startrampen, og der var fra start flere ryttere, der potentielt kunne blande sig i toppen, ude på ruten.

Det stod hurtigt klart, at ruten passede tempomaskinen Price-Pejtersen langt bedre end den indledende prolog, da han smadrede bedste mellemtid med 39 sekunder.

Det holdt dog ikke længe for danskeren, der måtte se sig slået af McNulty med 13 sekunder halvvejs. I mål var Price-Pejtersen bedst, men kort efter kunne amerikaneren sætte sig i hot seat med en komfortabel føring på 24 sekunder.

Flere dygtige enkeltstartsryttere som Ethan Hayter, Remi Cavagna og Jonathan Castroviejo blandede sig ikke i topstriden på dagens etape.

Den dansker mester, Kasper Asgreen, rullede ud på ruten iført dannebrogstrikoet, men var ramt af uheld. En defekt på bakken og våde veje på noget af ruten gjorde ikke vilkårene lettere for ’Wattmonsteret fra Kolding’, der ikke fik et resultat, der var værd at skrive hjem om.

En der til gengæld overgik forventningerne, var østrigske Felix Grossschatner, der kom i mål blot 15 sekunder efter McNulty, hvorfor det var dobbelt UAE i front.

UAE-dominansen blev dog kort efter brudt af Magnus Sheffield fra INEOS Grenadier, der kørte sig ind på en foreløbig andenplads 11 sekunder efter sin landsmand.

Senere på dagen begyndte klassementsfolkene at dukke op i startområdet. For nogle klatrere er enkeltstarterne frygtet, mens andre ser det som en god mulighed for at tage tid.

I den sidste gruppe er Groupama FDJs David Gaudu nok ikke, mens Richard Carapaz, Simon Yates og Damiano Caruso alle skuffede på dagens enkeltstart.

Løbets sidste time var præget af regn, og der tegnede sig et billede af at det kostede på nedkørslen på rutens sidste halvdel.

Bernal kørte hæderligt, mens holdkammeraten Carlos Rodriguez overraskede stort med en 7. plads - blot 27 sekunder efter McNulty.

Løbets favorit, Juan Ayuso, lagde, for en mand af hans klasse, moderat ud og var ved mellemtiden ottendebedst. Moderat kan man ikke kalde Aleksandr Vlasov. Bora-Hansgrohe-rytteren bragede afsted og var den tredjehurtigste halvvejs.

I mål var magtforholdet var dog vendt, og Vlasov var 29 sekunder efter - det rakte til en 8. plads - mens Ayuso havde gemt en del benzin i tanken og kom bragende ind over stregen på en 4. plads. Dette gjorde spanieren under langt dårligere betingelser end de først startende.

Den australske mester, og en af gårsdagens hovedpersoner, Luke Plapp skuffede, mens den lille Lenny Martinez kom ind som en flot nummer 16.

Sidst startende var vinderen fra i går, Thibau Nys. Han kunne ikke gøre noget ved UAE-dominansen, og da den gule trøje trillede over målstregen, stod det klart, at McNulty havde vundet enkeltstarten.

UAE-dominansen var komplet, da det ligeledes stod klart, at holdkammerat Ayuso ville overtage løbets førertrøje.