Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Overblik: Reaktioner på Armstrongs indrømmelser

Overblik: Reaktioner på Armstrongs indrømmelser

18. januar 2013 17:47Foto: Sirotti

Feltet.dk giver her et overblik over nogle af de reaktioner, der i dag er kommet på det, som Lance Armstrong udtalte i et TV-interview med Oprah Winfrey i nat.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Cykelmiljøet har i den grad reageret på nattens interview, hvor Lance Armstrong indrømmede, at han i forbindelse med alle syv Tour de France-sejre, som han er blevet frataget, brugte doping, heriblandt EPO og bloddoping.

 

Reaktionerne har været blandede, hvor nogle bruger meget hårde ord mod amerikaneren, mens andre er knap så hårde mod Armstrong, og mener, det er et skridt i den rigtige retning og samtidig hellere vil koncentrere sig om nu og fremtiden end fortiden.

 

Feltet.dk har her samlet en række reaktioner fra folk i cykelmiljøet.
 

Eddy Merckx (Tidligere toprytter)

”Han indrømmede, og det er svært at høre på. Jeg var ret tæt på ham, og han så mig ofte lige i øjnene, når vi dikuterede doping og sagde selvfølgelig 'nej.' Siden USADA udgav deres rapport, regnede jeg mig, at tingene ville gå skidt for ham. Min skuffelse var allerede stor på det tidspunkt, men den er endnu større nu,” fortæller Eddy Merckx til den belgiske avis, Le Soir.

 

Læs også
"Han er under niveau og lettere overvægtig"

 

Belgieren håber ikke, at indrømmelsen får store konsekvenser for de ryttere, der er aktive i dag. ”Jeg håber bare, at den nuværende ryttergruppe ikke bliver alt for desillusionerede over denne nyhed, fordi det er dem, der kan se deres job være under permanent mistanke. Det er ikke simpelt, men det er dem, jeg i første omgang tænker på,” lyder det fra Merckx.

 

Jonathan Vaughters (tidligere holdkammerat med Lance Armstrong, nuværende manager på Garmin-Sharp)

”Jeg ved ikke, om jeg er overrasket eller ej. Men det er et skridt i den rigtige retning. Jeg ved virkelig ikke, om jeg er overrasket eller ikke. Det har været en process over mange, mange år. Ved du hvad? Det er et skridt fremad. Jeg er glad for at høre, at han vil være villig til at give vidneforklaring til 'Sandheds og forsonings-kommiteen.' Det er opmuntrende at høre,” siger Vaughters ifølge VeloNews.

 

Andy Schleck (cykelrytter, RadioShack-Leopard)

”Indrømmelsen kommer for sent. Men på den anden side, så husker jeg hvad Lance Armstrong har betydet udenfor sporten. Specielt for Livestrong, hans cancer fond. Jeg tror faktisk, han er en god person. Jeg er naturligvis skuffet nu hvor vi ved hvordan han vandt løbene. Det er nu tid til at returnere til vores egne karriere og til fremtiden. Armstrong fortalte i interviewet, at han efter hans comeback ikke brugte doping længere. Det biologiske pas og test udenfor konkurrence har ændret sporten,” siger Schleck ifølge Nieuwsblad.be.

 

Tom Lund (formand, Danmarks Cykle Union)

”Det var en stærk indledning på interviewet, altså det første minut, men så fadede det noget ud. Jeg er skuffet over, at Oprah Winfrey ikke gik mere konkret og hårdere til værks. Han fik lov til kun at koncentrere sig om sin egen brug af doping,” forklarer Tom Lund til Ritzau ifølge sporten.tv2.dk.

 

”I forhold til den hype, der var op til det her, så er det begrænset, hvad vi kan bruge det til i cykelsporten fremadrettet. Vi fik at vide, at alt ville blive lagt frem, men det skete ikke,” siger Tom Lund.

 

Hilaire Van der Schueren (sportsdirektør, Vacansoleil-DCM)

”Jeg har sovet roligt i nat. Jeg har i morges fulgt nyhederne, og ved morgenmaden snakkede vi om det. Hvis jeg husker rigtigt, så har Armstrong kun sagt hvad alle alligevel har vidst de seneste uger eller måneder. Jeg mister ikke min nattesøvn grundet det,” forklarer Hilaire Van der Schueren ifølge ANP.

 

Nicole Cooke (tidligere professionel cykelrytter)

”Lance Armstrong levede i hans egen forfærdelige verden. Han har ingen moral og er et modbydeligt menneske. Det sørgelige er at der var rene ryttere, hvis levebrød og karriere Lance stjal fra dem,” forklarer Cooke, der vandt OL-guld i Beijing i 2008, til BBC.

 

Samuel Sanchez (cykelrytter, Euskaltel)

”Han har indrømmet og må tage de konsekvenser, det bringer med sig. Det er en svær situation for sporten. Dem, som er aktive, er nødt til at fokusere på fremtiden og lade fortid være fortid. Vi bliver kontrolleret 24 timer om dagen af UCI, WADA, vores nationale forbund og IOC. Det er helt anderledes i dag,” forklarer Sanchez til Europa Press og siger også, at han hverken ser Lance som ”god eller ond.”

Laurent Jalabert (tidligere professionel cykelrytter, nuværende fransk landstræner)

"Det er ikke en fuld indrømmelse. Det er en indrømmelse, der bekymrer. Vi ved ikke detaljerne i forhold til de rygter, vi har hørt - om han har været beskyttet, om han har været testet på lige fod med konkurrenterne. Han kunne være gået længere, men jeg mener stadig, Armstrong har gjort noget, der er meget kalkuleret," siger han ifølge RTL.

 

Marcel Kittel (cykelrytter, Argos-Shimano)

”Det overraskede mig ikke, at han indrømmede. Der var ikke andet for ham at gøre. Jeg håber blot nu, at han ikke kun taler om det med Oprah Winfrey, men deler sit kendskab med vigtige instanser som WADA eller USADA. Men faktisk var der intet nyt,” siger Marcel Kittel til DPA.

 

Læs også
Optakt: 12. etape af Giro d’Italia

 

Jakob Piil (tidligere professionel cykelrytter)

”Når han kørte om sejren i Tour de France på det tidspunkt, så havde han nok ikke vundet uden. Det er vel lidt som, da Bjarne Riis vandt. Han havde nok heller ikke vundet Touren uden at dope sig,” forklarer Jakob Piil til Sporten.dk. Danskeren var ikke overrasket over indrømmelsen.

”Det var vel det, man har gået og mistænkt ham for i mange år, der kommer frem nu. Ingen kan vel være overraskede, jeg er ikke i hvertfald. Slet ikke når man tager i betragtning, at mange af hans konkurrenter fra den tid selv har indrømmet doping,” siger Jakob Piil.

 

Iljo Keisse (cykelrytter, Omega Pharma – Quick Step)

”Han kom med nogle historier, som alle allerede vidste, og som han bekræftede i interviewet. Der var andre i top ti i Tour de France, der blev fanget i Armstrongs tid. Jeg kan dog ikke benægte, at jeg stadig mener, Armstrong er en god atlet. Men med et seriøst og sofistikeret dopingprogram bag sig. Resten var ikke rene, og de endte bag ham,” siger han ifølge Nieuwsblad.be.

 

Stuart O'Grady (cykelrytter, Orica-GreenEDGE)

”Lance har bedraget alle på denne jord, os inkluderet. Vi ville naturligvis alle sammen gerne tro, at han vandt de Tour de France på ren vis. Vi er alle atleter, der lider gennem bjergene, og man vil gerne tro på, at han bare trænede hårdere og arbejdede hårdere end alle vi andre gjorde,” siger O'Grady til australske medier ifølge Reuters.

 

”Men nu hvor det hele er kommet ud, er jeg blevet narret, er irriteret og frustreret.”

 

Carlo Bomans (tidligere belgisk landstræner)

”Det er tid til, at der bliver trukket en streg i sandet med mænd som Lance Armstrong. Den leg har vi leget længe nok. Hvad der interesserer mig er ikke hvad den mand har at sige. Jeg ved en ting, og det er cykelsporten i øjeblikket gør et godt stykke arbejde. Jeg tror, at folk er tilfredse med Armstrongs indrømmelse. Det er et vendepunkt, og lad os holde fast i det,” siger han ifølge Nieuwsblad.be.

 

LÆS OGSÅ
- Bruyneel vil sætte alt i rigtig kontekst
- Hamilton: Armstrong helt sikkert ked af det

- Johnny Weltz: Lod det ikke bare ske

- Vred LeMond: Armstrong pisser mig af
Armstrong-kritiker: Kan vi stole på dig nu?
- Livestrong: Skuffet, men taknemmelige

- WADA: Armstrong var dopet i comeback-år
- USADA: Armstrong skal afgive vidneforklaring
- Pat McQuaid: Et vigtigt skridt frem
- Lance Armstrong: Jeg har dopet mig

DEL
INFO
Doping
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Veenendaal-Veenendaal(1.1) 18/05

Antwerp Port Epic / Sels ...(1.1) 19/05

Ronde van Limburg(1.1) 20/05

Tour of Estonia(2.1) 23/05-25/05

Ford RideLondon Classique(2.WWT) 24/05-26/05

Marcel Kint Classic(1.1) 25/05

Rund um Köln(1.1) 26/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?