Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Trek-Segafredos Tour-trup

Rundt om Trek-Segafredos Tour-trup

28. juni 2016 19:00Foto: Sirotti

Med hele fem ryttere på mindst 35 år har Trek-Segafredo et ekstremt erfarent hold til at gelejde Bauke Mollema til den bedst mulige samlede placering i et løb, der bliver Fabian Cancellaras sidste Tour de France.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I vores gennemgang af de 22 Tour de France-hold er tiden nu kommet til at se nærmere på Trek-Segafredo.

 

I hele denne sæson har en ting overskygget alt andet i forbindelse med Trek-Segafredo, og det er historien om, at Fabian Cancellara er i gang med sin sidste sæson. Cancellara har dog hævet sit niveau i forhold til de sidste par sæsoner, og han har været aldeles fremragende kørende hele året, som dog også har været kendetegnet ved en vis portion uheld.

 

Det bliver selvfølgelig også schweizerens sidste Tour de France, men der er ingen prolog at boltre sig på for schweizeren, der fem gange i karrieren har vundet Tourens indledende tidskørsel, og det er generelt svært at se Cancellara vinde en etape.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Meget kommer i stedet til at handle om Bauke Mollema, der skal forsøge at forbedre sine sjette- og syvendepladser fra tidligere år, og det er mildest talt et erfarent hold, han får til at hjælpe sig hermed, da fem af holdets ryttere har rundet de 35 år.

 

Lidt ungt belgisk blod er der da også, da de to hurtige klassikerspecialister, Jasper Stuyven og Edward Theuns går ind til deres Tour de France-debuter, hvor de formentlig vil forsøge at blande sig i massespurterne.

 

 

Bauke Mollema - stabil klassementsrytter

 

 

Land: Holland

Alder: 29

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2011-2015)

Bedste Tour-præstation: Andenplads på etape, 6 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/0

Største sejr: Etape i Vuelta a España (2013)

 

Der begyndte at blive drømt store drømme i Holland undervejs i Tour de France i 2013, da Bauke Mollema befandt sig på andenpladsen i klassementet dybt inde i løbet efter Mont Ventoux-etapen, hvor Chris Froome gav hele feltet en lektion af de større. Mollema blev dog lidt småsyg, og han endte med at ryge ned på sjettepladsen, hvor han lige præcist formåede at holde Jakob Fuglsang bag sig.

 

Præstationen kom ikke ud af det blå, da han var blevet nummer fire i Vueltaen i 2011, men han har ikke rigtigt kunnet ramme 2013-niveauet de seneste to år, hvor han dog er blevet nummer ti og syv i Touren. Dermed har hollænderne indset, at Mollema nok ikke kommer til at blive den næste hollandske Grand Tour-vinder, og både Steven Kruijswijk og Tom Dumoulin virker til at have overhalet ham i det interne hierarki.

 

Mollema begyndte først at cykle som 18-årig, og han viste straks ganske lovende takter, men det er desværre som om, han ret hurtigt fandt sit topniveau, for de sidste år har han ikke løftet sig yderligere, og med niendepladser i Tirreno-Adriatico (som var uden bjerge), Liège-Bastogne-Liège og Romandiet Rundt som sine bedste resultater, er det ikke fordi, han ligefrem har sat verden i brand i denne sæson.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

En top ti er dog ganske realistisk - det har han jo opnået de seneste tre år - men det ville være overraskende, hvis han klemmer sig ind i top fem. Hollænderen er ikke lige så god som de bedste i bjergene, og til tider kører han nogle helt horribelt elendige enkeltstarter, men andre gange forsvarer han sig fint i disciplinen.

 

En lille bekymring med hensyn til hollænderen er, at han måtte udgå på sidste etape af Critérium du Dauphiné på grund af halsproblemer, men dem skulle han have lagt bag sig inden Tour-starten.

 

 

Fabian Cancellara - afskedstagende legende

 

 

Land: Schweiz

Alder: 35

Professionel siden: 2001

Tidligere Tour-deltagelser: 10 (2004, 2005, 2007-2012, 2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 7 etapesejre (2004, to i 2007, 2009, to i 2010, 2012), 29 dage i førertrøjen, 65 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 87/6

Største sejr: Tre gange Paris-Roubaix (2006, 2010, 2013), tre gange Flandern Rundt (2010, 2013, 2014), Milano-Sanremo (2008), fire gange VM i enkeltstart (2006, 2007, 2009, 2010), OL i enkeltstart (2008)

 

Karrieren lakker kraftigt mod enden for Fabian Cancellara, der blot skal være professionel cykelrytter i omkring tre måneder endnu. Med hele seks sejre i 2016-sæsonen har den dog været alt andet end en nostalgisk, tårevædet og langtrukken afsked med en af de største legender i moderne cykling, da Cancellara har sat alt ind på at gå ud med et brag og være en magtfaktor i sporten indtil den dag, han stiller cyklen i garagen.

 

Med syv sejre i monumenter, fire verdensmesterskaber i enkeltstart, en olympisk guldmedalje i enkeltstart, syv etapesejre i Tour de France og 29 dage i den gule førertrøje er der ingen tvivl om, at Cancellara skal regnes blandt en af de allerstørste ryttere gennem tiden, men det kan blive svært for ham at føje flere etapesejre til sin i forvejen svulmende total, da årets enkeltstarter ikke ligger specielt godt til ham.

 

Til gengæld kommer Touren forbi hans hjemby, Bern, på 16. etape, og her vil han helt sikkert forsøge at blande sig i kampen om etapesejren på en eller anden måde. I Schweiz Rundt virkede han ikke så stærk, som han gjorde i foråret, men alligevel vandt han prologen på trods af at have måttet køre i regnvejr. Det schweiziske mesterskab på enkeltstart vandt han også for vanvittige tiende gang, og han skal nok ramme formen til Touren.

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Det høje niveau, han har vist i år, er dog ikke blevet et hundrede procent omsat til resultater, da han blev syg forud for Giro d’Italia og ikke kunne vinde første etape, og flere styrt i Paris-Roubaix gav ham en skidt afsked der. Endelig vil han nok stadig ærgre sig over sin enormt naive taktik i Flandern Rundt, hvor han bare lod Peter Sagan sejle op ad vejen med 30 kilometer til mål med blind tiltro til at holdkammeraten Stijn Devolder nok skulle få ham bragt tilbage igen.

 

Så på trods af at have vist sig frem på flot vis det meste af året er han helt sikkert stadig sulten efter flere triumfer, men det ser svært ud med hensyn til etapesejre i Touren, og flere dage i førertrøjen (han er den rytter med 12.-flest dage i trøjen i løbets historie, hvilket er rekord for en, der ikke har vundet løbet) er på det nærmeste helt udelukket.

 

 

Fränk Schleck - afdanket topklatrer

 

 

Land: Luxembourg

Alder: 36

Professionel siden: 2002

Tidligere Tour-deltagelser: 8 (2006-2012, 2014)

Bedste Tour-præstation: To etapesejre (2006, 2009), to dage i førertrøjen, 3 samlet (2011)

Sejre som professionel/sejre i år: 19/0

Største sejr: Schweiz Rundt (2011) og Amstel Gold Race (2006)

 

Modsat Cancellara har Fränk Schleck langt fra været i stand til at holde det høje niveau, som han besad på sin storhedstid, hvor han og Andy Schleck henrykkede mange danske cykelfans med flere flotte præstationer for Team Saxo Bank. Siden lillebror Andy stoppede sin karriere, og Fränk selv fik et år på sidelinjen på grund af en dopingdom, har den ældre Schleck-bror haft svært ved for alvor at gøre sig gældende på det højeste niveau.

 

Det er måske ikke så overraskende, da Schleck vel godt kan beskrives som en lidt endimensionel rytter, der kun har haft som spidskompetence at køre stærkt, når vejen skrånede opad. Han har aldrig brudt sig om positionskampene, han er ikke specielt eksplosiv, nedad er han heller ingen ørn, på enkeltstarterne har han aldrig fået det til at fungere, og generelt har han styrtet alt for ofte.

 

Til gengæld var han virkelig, virkelig god til at køre opad, da han var bedst, men når nu den spidskompetence også er falmet, har han ikke så meget at byde ind med længere. Alligevel lykkedes det ham sidste år at tage en flot og overraskende etapesejr i Vueltaen efter et udbrud på en meget hård bjergetape, og den bedrift vil han forsøge at gentage i årets Tour.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

For to år siden blev han nummer 12 i Touren på trods af at have mistet oceaner af tid på brostensetapen, men det virker altså som om, at niveauet er dalet siden dengang, så det kan næsten udelukkes, at han endnu en gang vil forsøge sig i klassementskampen.

 

 

Jasper Stuyven - Cancellaras afløser

 

 

Land: Belgien

Alder: 24

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 2/1

Største sejr: Etapesejr i Vuelta a España (2015), Kuurne-Brussel-Kuurne (2016)

 

En af de få unge ryttere, der får lov at tørne ud for Trek-Segafredo, er Jasper Stuyven, der har fået et mindre gennembrud det sidste års tid og er kørt i stilling til at tage over for Fabian Cancellara i forårsklassikerne.

 

Stuyven er både hurtig og god i klassikerne. Det sidste viste han ikke mindst i Kuurne-Brussel-Kuurne, hvor han kørte alene i over 15 kilometer og holdt et jagtende felt bag sig, hvorfor han tog en flot sejr. Det var kun den anden som professionel efter etapesejren i Vuelta a España sidste år, der kom i en decimeret massespurt (den dag, hvor Peter Sagan blev kørt ned af en motorcykel) og var voldsomt imponerende set i lyset af, at han i et styrt tidligere på dagen havde pådraget sig et brud på en knogle i håndleddet.

 

I Touren kan han komme til at forsøge sig i spurterne, men det er sandsynligvis Edward Theuns, man satser mest på i den henseende. Det er dog ikke usandsynligt, at de to belgiere kommer til at skiftes lidt om tjansen som sprinter, og under alle omstændigheder vil det være overraskende, hvis de kan mænge sig med de bedste.

 

 

Læs også
Belgisk stjerne usikker til Touren

 

Edward Theuns - hurtig klassikerrytter

 

Land: Belgien

Alder: 25

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 5/1

Største sejr: Etapesejr i Belgium Tour (2016) og i Fire Dage ved Dunkerque (2015)

 

Edward Theuns har nærmest den samme profil som Stuyven, men er nok en lille smule hurtigere, hvorfor han muligvis kommer til at starte som den udvalgte sprinter.

 

Sidste år imponerede han i forårsklassikerne med andenpladser i Dwars door Vlaanderen og Scheldeprijs, da han kørte for Topsport Vlaanderen, men i år var han måske en lille smule skuffende, og Cancellara kom til at sidde isoleret langt hurtigere, end det var forventet.

 

Det var dog også Theuns’ første sæson på WorldTour-niveauet, og det bliver spændende at se, hvad han kan drive det til i sin Grand Tour-debut, men det må forventes, at han bliver overmatchet af sprintereliten, og man skal nok ikke spille alt for mange penge på ham som etapevinder.

 

 

Haimar Zubeldia - aldrende klassementsrytter

 

 

Land: Spanien

Alder: 39

Professionel siden: 1998

Tidligere Tour-deltagelser: 14 (2001-2009, 2011-2015)

Bedste Tour-præstation: Tredjeplads på etape, 5 samlet (2003 og 2007)

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr: Samlet sejr i Tour de l’Ain (2010) og i Euskal Bizikleta (2000)

 

Læs også
Overraskende prologvinder udgår med slemt brud

 

På et gammelt hold er Haimar Zubeldia med sine 39 år den absolutte alderspræsident. Baskeren har igennem sin karriere været meget stabil og hentet mange respektable samlede placeringer i Grand Tours, men han er også kendt for at køre meget defensivt, og i 2003 var han den diametrale modsætning til den evigt angribende Iban Mayo, da Euskaltel-duoen blev nummer fem og seks i Tour de France.

 

Hans kørestil har de senere år givet anledning til en joke om, at hans navn skulle være opfundet af ASO, og at løbsarrangørerne bare skrev det tilfældige steder på resultatlisten lige bag de ryttere, der var primært fokus på, fordi man aldrig syntes at se Zubeldia på tv-transmissionerne.

 

Men sidste år skete der pludselig noget i Vuelta a España, hvor han var i udbrud flere gange og endda var tæt på en etapesejr på 18. etape, hvor han dog kom til kort i en spurtduel mod Nicolas Roche. Det er sandsynligt, at den efterhånden noget aldrende spanier vil prøve at køre på denne nyopdagede offensive måde i årets Tour, da han næppe har endnu en top ti-placering i sig, selvom han blev nummer otte så sent som i 2014.

 

 

Peter Stetina - amerikansk hjælperytter

 

Land: USA

Alder: 28

Professionel siden: 2007

Tidligere Tour-deltagelser: 1 (2014)

Bedste Tour-præstation: 21.-plads, 35 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Det har været en lang kamp for at komme tilbage til sit højeste niveau for Peter Stetina, efter at han var udsat for et meget voldsomt styrt i sidste års Baskerlandet Rundt, da nogle barrierer stod dumt og kostede ham og Sergio Pardilla nogle voldsomme skader og efterfølgende skadespauser.

 

De seneste måneder er Stetina dog så småt begyndt at røre på sig igen, og derfor er han nu klar til sit blot andet Tour de France. I Tour of California var han meget tæt på at vinde kongeetapen, og det var kun en Julian Alaphilippe i hopla, der spurtede sig forbi amerikaneren på den sidste kilometer.

 

Stetina blev en del af Slipstream-projektet allerede som 20-årig i 2007-sæsonen, men efter den sæson var han ikke professionel igen før 2010-sæsonen, hvor han kom tilbage til samme hold, der nu hed Garmin-Transitions. Forhåbningen var nok at få kørt Stetina i stilling som en etapeløbsrytter, men det er aldrig lykkedes, og i stedet må han forventes at skulle agere hjælperytter for Bauke Mollema i årets Tour.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

 

Markel Irizar - afdanket enkeltstartsspecialist

 

Land: Spanien

Alder: 36

Professionel siden: 2004

Tidligere Tour-deltagelser: 4 (2011, 2013-2015)

Bedste Tour-præstation: Niendeplads på etape, 63 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: Samlet sejr i Ruta del Sol (2011)

 

For ti år siden var baskiske ryttere og enkeltstarter ikke noget, der umiddelbart syntes forenelige, men nu til dags har Jonathan Castroviejo og Izagirre-brødrene vist, at det ikke er en naturlov, at det behøver forholde sig sådan. Markel Irizar er et andet eksempel, og selvom han ikke er ligeså profileret som de tre Movistar-ryttere, så stammer begge hans sejre fra enkeltstarter (da han vandt Ruta del Sol, blev han nummer to på løbets prolog).

 

For Irizar er alderen dog begyndt at trykke, og i indeværende sæson har han intet præsteret af opsigtsvækkende karakter. Dermed er han kun udtaget for sin erfaring, men det kan undre lidt, at man har fundet det nødvendigt, da man at dømme ud fra holdets øvrige ryttere ikke umiddelbart ville vurdere yderligere rutine som værende specielt påkrævet.

 

 

Gregory Rast - erfaren klassikerrytter

 

Land: Schweiz

Alder: 36

Professionel siden: 2003

Tidligere Tour-deltagelser: 5 (2007, 2009, 2010, 2014, 2015)

Bedste Tour-præstation: 18.-plads på etape, 101 samlet

Sejre som professionel/sejre i år: 6/0

Største sejr: Etapesejr i Schweiz Rundt (2013)

 

Gregory Rast er endnu en rytter på over 35 år, og schweizeren har sin klare force på flad vej og i brostensklassikerne, hvor han endda blev nummer fire i den mystiske 2011-udgave af Paris-Roubaix, der blev vundet af Johan Vansummeren.

 

I lighed med de fleste af rytterne på holdet, er de bedste dage bag Rast, der sikkert er udtaget for at skulle sluge en masse vind for Mollema på de flade etaper, der kan nyde gavn af at ligge lige bag den store og erfarne schweizer.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?