Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Tour de France 2015: Podiekandidaterne

Tour de France 2015: Podiekandidaterne

30. juni 2015 15:38Foto: Sirotti

I disse dage gennemgår Feltet.dk profilerne til årets Tour de France. I denne artikel vurderes Tourens formodede podiekandidater.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Tour de France 2015 tegner til at blive noget helt særligt. Arrangørerne af Tour de France har dels sammensat en alsidig, spændende rute med masser af forskelligartede udfordringer, men de har også formået at samle den stærkeste gruppe af stjerner i lang tid.

 

I den anledning ser Feltet.dk vanen tro nærmere på de ryttere, som må forventes at være med fremme i kampen om sejren. I den første artikel så vi på de ryttere, som bedst kan betegnes som løbets outsidere. Denne artikel omhandler løbets podiekandidater, inden vi i en afsluttende artikel kigger på løbets absolutte favoritter. Som altid tildeles rytterne stjerner alt efter, hvor stor en favorit de skønnes at være.

 

Alejandro Valverde (Movistar): **

Der vil altid være diskussion om, hvem der er verdens bedste cykelrytter, men der kan næppe være megen uenighed om, at den spanske veteran Alejandro Valverde er en oplagt kandidat til det prædikat. Den 35-årige cykelstjerne besidder en imponerende alsidighed, en underholdende og opportunistisk kørestil og et fantastisk vindergen. Han vandt UCI World Tour sidste år, og fører igen i år den gennemgående sæsonkonkurrence efter et flot og meget Valverde-agtigt forår.  

 

Læs også
Klassikerrytter tæt på UAE-skifte

 

Alejandro Valverde viste i ardennerugen endnu engang, at han er verdens bedste rytter i kunsten at spurte opad en bakke med to sejre og en andenplads i de tre endagesløb. I Katalonien Rundt demonstrerede Valverde, at han også er forbløffende hurtig i spurter på flad vej, da det blev til tre etapesejre undervejs, og hvor kun uheld frarøvede ham den samlede sejr. Generelt har Valverde i 2015 vist sig frem i stort set alt, hvad han har stillet op i, og at formen er i top, understregede han i søndags, da han (selvfølgelig) vandt det spanske mesterskab.

 

Midt i denne hyldest til en verdensklasserytter er det dog nødvendigt at understrege, at selvom Valverde måske er verdens bedste rytter (i hvert fald ud fra nogle parametre), så vinder han givetvis hverken i år eller nogensinde verdens største cykelløb, Tour de France. For hvor Valverde i Vueltaen har det som blommen i et æg - hvilket har resulteret i en samlet sejr og yderligere fem podiepladser i den spanske rundtur -, så er Touren ganske enkelt ikke Valverdes kop te. Dertil er han som oftest for begrænset på de lange, udmagrende stigninger i det franske.

 

Tour de France har givet Valverde fire samlede top-10-placeringer med fjerdepladsen i 2014 som det bedste resultat. Men selv da var Valverde et pænt stykke fra at kunne matche en suveræn Nibali, og det var faktisk andet år i træk, at et sikkert Tour-podie glippede for den spanske rytter, idet han også havde kurs mod top-3 i 2013, før en bitter dag i sidevinden kostede det hele.

 

Som følge af ovennævnte begrænsninger er det Nairo Quintana, som er kaptajn på et stærkt Movistar-hold og med Valverde i en forventet rolle som andenviolin. Man skal dog kende Valverde og hans ærgerrighed dårligt, hvis man tror, at han frivilligt overlader kaptajnrollen til en ung om end fremragende colombianer, og det virker plausibelt, at Valverde vil gøre alt for at vise sit format i Tourens indledende fase for at demonstrere, at han også kan blive en faktor i Tourens klassement.

 

Det er næppe sandsynligt, at Valverde vinder Tour de France i år, endsige slutter på podiet eller slutter højere end Quintana. Det er til gengæld meget tænkeligt, at han kommer til at ligge meget højt placeret i klassementet - måske endda i gult - efter de første ni etaper, og måske med en etapesejr eller to i bagagen fra Mûr de Huy og Mûr de Bretagne. Og hvis først Valverde er i den position, lægger han sig ikke ned uden kamp.

 

Joaquim Rodriguez (Katusha): **

Modsat sin jævnaldrende landsmand Valverde, har den 36-årige Joaquim Rodriguez gennem de sidste par sæsoner ikke formået at fastholde det tårnhøje niveau, som han opretholdt i en årrække. Det betyder dog langt fra, at han ikke kan blive en interessant faktor i klassementet de kommende tre uger i Frankrig.

 

Selvom der er blevet længere mellem sejrene for den aldrende spanier, har han nu ikke været helt usynlig i indeværende sæson. Rodriguez vandt et fint besat Baskerlandet Rundt, og selvom han ikke kan matche Valverdes hurtighed i bakket terræn, blev den lille spanier henholdsvis treer og firer i Liége-Bastogne-Liége og Fléche Wallone. Derudover viste han udmærkede om end ikke imponerende takter i såvel Tirreno-Adriatico som Critérium du Dauphiné.

 

Rodriguez huskes i Grand Tour-sammenhæng primært som en lige-ved-og-næsten-rytter, da han har været på podiet i både Giroen, Touren og Vueltaen uden at vinde. Han var meget tæt på i Giroen tre år tilbage, hvor Ryder Hesjedal besejrede ham med sølle 16 sekunder. De fleste husker også Vueltaen samme år, hvor en bomstærk Rodriguez måtte se sig overgået af en snu Alberto Contador. Havde Rodriguez i ovenstående løb vist samme styrke, som han gjorde i Touren anno 2013 (hvor han blev samlet treer efter Froome og Quintana, men foran Contador), havde han nok haft Grand Tour-vinder stående på sit CV i dag.

 

Det er svært at forestille sig, at Joaquim Rodriguez nogensinde får fanget sin hvide hval og sikret sig en Grand Tour-sejr. Han kan dog ikke klage over årets Tour-rute, som aldrig har ligget bedre til ham, end den gør i år. Rodriguez må fryde sig over de mange bjergetaper, de utroligt få enkeltstartskilometer samt de kuperede afslutninger på Mûr de Huy og Mûr de Bretagne og måske etapen til Le Havre, hvor han på alle tre er en af de største etapefavoritter.

 

Læs også
Starttider: Enkeltstart i Romandiet Rundt 2024

 

To afgørende faktorer taler dog kraftigt imod Rodriguez´ vinderchancer i det franske. Dels må han grue for brostensetapen, hvor han kan risikere at miste dyrebar tid. Dels er det svært at forestille sig, at Rodriguez kan køre lige op med ”de fire store” i de høje bjerge. Det skal dog blive interessant at se den spanske veteran gøre forsøget, og han udgør endnu en spændende aktør på den fantastiske rolleliste, som årets Tour kan diske op med.

 

Thibaut Pinot (FDJ.fr): **

Fransk cykelsport er inde i en rivende udvikling med et nyt kuld af såvel sprintere (Demare, Bouhanni, Coquard) som etapeløbsryttere (Pinot, Bardet, Barguil) i verdenseliten. Mere end nogen anden symboliserer Thibaut Pinot denne udvikling. Siden 1985 - altså for hele 30 år siden - har de ærekære franskmænd sukket efter en ny Tour-vinder, og Pinot er det bedste bud på en frelser, som en dag vil bestige podiets øverste trin i Paris med den gule trøje på.

 

Den kun 25-årige Pinot er støt og roligt blevet en dygtigere cykelrytter de seneste sæsoner. Tour-debuten i 2012 resulterede i en samlet tiendeplads og en etapesejr undervejs, Vueltaen i 2013 gav en samlet syvendeplads, mens Touren anno 2014 sikrede det endelige gennembrud som toprytter, da Pinot sluttede på tredjepladsen i verdens største cykelløb. I år har Pinot fortsat sin positive kurs, og en foreløbig fremragende 2015-sæson har budt på sejre på kongeetaperne i både Romandiet Rundt og Schweiz Rundt, samtidig med at han har været med fremme i stort set samtlige de løb, han har stillet op i.

 

Den franske bjergged kunne næppe have ønsket sig en bedre Tour-rute. Trods forbedringer på enkelstartscyklen halter Pinot stadig efter i disciplinen, og det har faktisk kostet ham flere World Tour-sejre i år. Derfor hilser Pinot givetvis de få enkelstartskilometer og de mange bjergafslutninger velkommen. Bjergene skal kompensere ham for den tid, han vil tabe dels på den korte enkeltstart og brostensetapen, og dels den tid FDJ.fr vil tabe på holdtidskørslen, hvor de traditionelt står svagt i billedet.

 

På trods af den gode form og den bjergrige rute er det tvivlsomt, om den unge franske løve kan vinde årets Tour, og det kan også blive ganske svært at gentage sidste års podieplads. Af samme grund er Pinot kun blevet tildelt to stjerner i Feltet.dk’s favoritvurdering. Forklaringen er ganske enkelt, at Touren i år byder på den mest stjernespækkede startliste i nyere tid - nærmere bestemt at de fire store etapeløbsryttere i moderne cykelsport, Froome, Contador, Quintana og Nibali, alle stiller op med målet om at vinde Touren.

 

Thibaut Pinot har godt nok slået dem alle i år i direkte konkurrence, men det er alligevel svært at se ham kunne følge med stjernekvartetten i de høje bjerge under årets Tour, og man bør erindre, at Pinot var klasser under en Nibali i superform ved Touren i fjor. Pinots chance kan blive - akkurat som det gælder for andre stærke klatrere som Rodriguez, Valverde og Bardet -, at de store kanoner vil vogte for meget på hinanden, hvilket måske kan give den angrebsivrige franskmand muligheden for at komme topfavoritterne i forkøbet.

DEL
INFO
Optakter
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Vuelta Asturias Julio Alv...(2.1) 26/04-28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?