EKSKLUSIVT INTERVIEW!

Danmarks mest kendte endagsløb igen på pause

03. oktober 2013 10:18Foto: Feltet.dk

Danmarks mest prominente endagsløb med blandt andet Bjarne Riis på vinderlisten må endnu engang sættes på pause grundet mangel på økonomisk opbakning.

Grand Prix Herning er Danmarks mest kendte, mest spektakulære og mest populære endagsløb, men på trods af det har løbet nogle turbulente år på bagen med flere aflysninger. Og nu er endnu en udgave blevet aflyst, da der ikke køres UCI-løb i Herning i 2014.

Efter at være blevet aflyst sidste år grundet Giro d'Italias start i Herning, var løbet genoplivet i år, og trods et smalt og internationalt knap så stærkt felt blev det et flot løb, hvor den nye løbsarrangør, Morten Brinch Jensen, fik debut med en flot løbsafvikling.

Men løbet blev det foreløbigt sidste. ”Hovedsagen i forhold til GP Herning er at der ikke er økonomisk opbakning til arrangementet. Vi har derfor valgt at lade det ligge indtil den økonomiske opbakning kommer,” forklarer Morten Brinch Jensen til Feltet.dk.

Morten Brinch Jensen skal således ikke arrangere et UCI-løb næste år, men vil til gengæld forsøge at skaffe de sponsorer og dermed de kroner og ører der skal til for at Grand Prix Herning kan køres igen i 2015.

Taber penge på arrangementet

Grand Prix Herning er ikke lavet for at det skal blive en rigtig god forretning. Men løbet giver underskud, og det er et problem da det er Herning Cykle Klub, der står bag. En økonomisk lussing til klubben er nemlig ikke holdbart.

”Vi kan ikke blive ved med at sætte ressourcer af til det hvis ikke den økonomiske opbakning er der fra sponsorernes side. Vi vil ikke tabe penge på det igen næste år, og derfor er vi i gang med arbejdet for at få sponsorer nok til at det kan afvikles igen i 2015,” slår Morten Brinch Jensen fast.

”Dagen efter årets løb blev jeg spurgt af Herning Folkeblad om løbets fremtid, og allerede dengang sagde jeg at vi har den problemstilling at vi skal finde mange flere sponsorer til at bakke om op det. Hvis det løb rundt, så var det en mulighed at afvikle løbet, men det er ikke et bæredygtigt arrangement når vi taber penge på det,” lyder det fra arrangøren.

Han fortæller også, at der har været tilfredshed med årets løb, og at UCI blandt andet gav løbet en flot karakter, da de skulle bedømme det grusbelagte løb i og omkring Herning.

Sat på pause - ikke dødt

Håber man på at se det berømte - ja, måske endda i dansk cykelsport ligefrem legendariske - løb med blandt andet den frygtede grusvej 'Den gyldne Middelvej' blive kørt igen, så er der gode nyheder fra Morten Brinch Jensen. Han afviser nemlig at løbet er dødt.

”Arrangementet er sat på pause. Projektet er absolut ikke dødt, for lige nu er den eneste begrænsning økonomien. Hvis nogle vil bakke op omkring løbet, så ser vi det meget gerne på stablen igen. Jeg tror på at vi i 2015 har muligheden for at køre igen,” lyder den opmuntrende melding fra Brinch Jensen.

Der har været små forlydender om at Grand Prix i stedet næste år vil blive holdt som en Post Cup-afdeling, og at de bedste ryttere på den hjemlige scene derfor alligevel vil skulle konkurrere på grusvejene, men det kan løbsarrangøren ikke bekræfte overfor Feltet.dk.

”Det er korrekt at vi ser på om der kan være andre løsninger, men jeg kan ikke bekræfte noget omkring hvilke løsninger der kan være i spil,” siger han og afslutter: ”Jeg tror man skal se frem mod 2015, da vi primært vil bruge næste år som forberedelses-år til 2015.”

Lasse Norman vandt Grand Prix Herning 2013 og skrev sig dermed ind på en vinderliste, der også tæller navne som Bjarne Riis, Frank Høj, Allan Johansen, Kurt Asle Arvesen og Alex Rasmussen. Ryttere som Michele Bartoli og Niko Eeckhout har desuden været på podiet i det danske løb.