Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

« Forrige|Næste » Foto: Quick-Step Floors Cycling Team / Tim De Waele

Martin vandt i Algarve

Del på Twitter
Del på Facebook
Udskriv artikel

16.02.2017 kl. 17:53 af Nikolaj Corfitz Jensen.

Dan Martin (Quick-Step Floors) vandt dagens bjergetape i Volta ao Algarve, mens Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) indtager favoritrollen i den samlede stilling. 

En intens duel på de sidste kilometer af dagens etape i Volta ao Algarve endte med en Daniel Martin-sejr, da han overspurtede Primoz Roglic på de sidste meter. Duoen endte med at tage 20 sekunder på de nærmeste forfølgere, og dermed har sloveneren det perfekte udgangspunkt inden morgendagens enkeltstart, hvor han må formodes at køre klart stærkere end dagens vinder. 

 

Efter en del mislykkede angreb formåede en gruppe på otte ryttere at slippe væk. I den sad Edward Theuns (Trek-Segafredo), Kenneth Vanbilsen (Cofidis), Igor Boev (Gazprom-RusVelo), Brian Van Goethem (Roompot), Adam de Vos (Rally) RP-Boavista-duoen Luis Gomes og Daniel Sanchez og Joao Matias (LA).

 

Gruppen nåede lynhurtigt op på 3.15, men fik så heller ikke mere i løbet af etapen, da feltet derfra begyndte at kontrollere sagerne. Allerede med små 60 kilometer til mål var de nede på kun lidt over et minut, og kort efter blev Edward Theuns hentet som den sidste mand fra morgenudbruddet.

 

Dermed skulle det hele afgøres på målstigningen, som var ni kilometer lang men uden de helt stejle sektioner efter en hård første kilometer. Den benyttede Quick-Step sig af til at lægge pres på de øvrige favoritter, og det lykkedes dem, da Zdenek Stybar, Enric Mas og Daniel Martin (alle Quick-Step) slap væk fra feltet med kun Michal Kwiatkowski (Sky) og Primoz Roglic (LottoNL) på hjul.

 

Mas og Stybar arbejdede hårdt for kaptajnen, Martin, og med en forfølgergruppe tæt på var der ingen tid til at hvile. Tempoet gjorde, at grupperne smeltede sammen for en kort stund, inden de så igen splittede, og nu sad Martin uden holdkammerater - Roglic, Kwiatkowski og Manuel Antunes (W52/FC Porto) holdt ham dog stadig ved selskab.

 

Samarbejdet i gruppen fungerede godt, men med fem kilometer til mål ville Martin have lidt mere fart på - han angreb, og kun Primoz Roglic kunne sidde med. Sloveneren viste kort efter med et angreb, at han havde mest overskud af de to, og Martin havde derefter nok at gøre med at holde LottoNL-rytterens hjul.

 

Irske Martin var dog tydeligvis opsat på at vinde etapen, og da Roglic forsøgte at accelerere væk på den sidste kilometer, var Quick-Step-rytteren klistret til hans hjul. Dermed kunne Martin åbne spurten fra konkurrentens hjul, og med en stærk acceleration kørte han forbi og tog en flot sejr.

 

Primoz Roglic var, trods sin andenplads, dagens anden store vinder, da han med sin stærke enkeltstart nu må ses som favoritten til den samlede sejr i Volta ao Algarve - flere dages cykelløb skal dog stadig køres, inden den er hjemme. 

 

ONSDAG

Vis valgte

TIRSDAG

Vis valgte

MANDAG

Vis valgte

SENESTE: TOUR DE FRANCE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FELTET.DK HOLDNINGER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM TINKOFF-SAXO

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: VUELTA A ESPAÑA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM WORLD TOUR HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE HOLD

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: MATERIALE OG UDSTYR

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: NYT OM DE DANSKE PROFFER

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: FORÅRSKLASSIKERNE

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

SENESTE: GIRO D'ITALIA

Vis valgte | Se hele artikelarkivet

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 5155 8966

info@feltet.dk