Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Rundt om Etixx-QuickSteps Tour-trup

Rundt om Etixx-QuickSteps Tour-trup

27. juni 2016 20:30Foto: Sirotti

Det er nærmest en helt ny Tour-trup det belgiske mandskab har med til Tour de France i år. Marcel kittel er ny supersprinter, mens Daniel Martin er nyt klassementshåb.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der har været lidt af en omvæltning på Etixx-QuickStep forud for denne sæson. Holdets topsprinter Mark Cavendish er ude, mens tyske Marcel Kittel er hentet ind. Holdet har ligeledes sagt farvel til sidste års klassementshåb Rigoberto Uran, mens Daniel Martin er ny rytter på holdet.

 

Det er således nærmest en helt ny trup, der starter i dette års Tour de France. En af de få ryttere, der fortsat er på holdet er sidste års etapevinder Tony Martin, mens Julien Vermote ligeledes igen er at finde i truppen.

 

Trods de store udskiftninger er ambitionerne uden tvivl ikke mindre end de tre etapesejre holdet hentede sidste år. Der er ingen tvivl om, at holdet har meget store ambitioner på Marcel Kittels vegne, der efter sidste års sygdomsproblemer er tilbage på toppen i denne sæson, og flere gange har vist, at han er blandt feltets absolut hurtigste ryttere.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Derimod virker valget af Daniel Martin som holdets klassementshåb, som en modig beslutning. Den irske rytter har i flere år været med fremme i Touren, men har aldrig fået det helt store gennembrud. Kørslen i Criterium du Dauphiné giver dog formentlig forhåbninger om et muligt endeligt gennembrud i år.

 

Derudover byder truppen på unge og meget interessante Julian Alaphilippe, der har vist enorm alsidighed i denne sæson og meget spurtstærk, og derved er et stærkt bud på en etapevinder. Men det er også svær rolle han skal udfylde, efter at den tidligere verdensmester Mihail Kwiatkowski skifte til Sky Racing Team.

 

 

Marcel Kittel - supersprinter

Land: Tyskland

Alder: 28

Professionel siden:  2011

Tidligere Tour-deltagelser: 3

Bedste Tour-præstation: 161

Sejre som professionel/sejre i år: 70/10

Største sejr: 1. etape Tour de France, 2014.

 

Marcel Kittel er uden tvivl en af verdens bedste sprintere, hvis ikke den bedste af dem alle. Han har en meget kraftfuld stil, der også skyldes, at han er større af bygning end flere af sine direkte modstandere. Men det er hamrende effektivt, særligt hvis han leveres perfekt og kan træde den hjem fra front er han meget svær at slå.

 

2016 har været et flot comeback år for Marcel Kittel, der sidste forår var stærkt præget af en virus der mere eller mindre ødelagde hele den første halvdel af sæsonen og til sidst betød, at Team Giant-Alpecin droppede ham til Touren. Han gjorde flot comeback i Tour de Pologne, hvor han allerede i sit første løb vandt en etape.

 

Sæsonen hos Etixx-QuickStep har været meget succesfuld med hele 10 sejre indtil nu, og den tyske rytter har ved flere lejligheder vist, at han er rytteren, der skal slås, hvis man vil på skamlen efter en af sprintermatcherne ved dette års Tour de France. Det skete så sent som i Giro d’Italia, hvor han vandt to etaper og ligeledes var iklædt løbets førertrøje inden han helt efter planen trak sig fra løbet for at koncentrere sig om Tour de France. Den sidste afpudsning af formen mangler dog endnu. I hvert fald var formen ikke helt i top i Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk, hvor bedste resultat blev en fjerdeplads på løbets anden etape.

 

Ikke destomindre er Marcel Kittel topkandidat til at blive første rytter i den gule førertrøje. Ses der bort fra de mange muligheder for sidevindskørsel på løbets første etape, så er den som skræddersyet til den tyske rytter.

 

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

 

Daniel Martin - spændende outsider

Land: Irland

Alder: 29

Professionel siden: 2008

Tidligere Tour-deltagelser: 3

Bedste Tour-præstation: 33

Sejre som professionel/sejre i år: 17/2

Største sejr: Liège - Bastogne - Liège, 2013.

 

 

Den 29-årige Daniel Martin har i mange år været regnet for en af cykelsportens største talenter, men det er nu, hvis den irske rytter skal slå igennem helt i toppen af klassementet i Tour de France. Det virker som om, at Daniel Martin var kommet frem til samme konklusion. Efter flere sæsoner hos Garmin-mandskabet var der behov for forandring lød forklaringen efter skiftet til det nuværende belgiske mandskab.

 

Daniel Martin har i flere sæsoner været lidt i et limbo mellem at satse på klassementet eller etapesejre. De foregående år er det mere eller mere frivilligt mest blevet til jagten på etapesejre, hvilket de fleste vil huske lykkedes tilbage i 2013, da han slog Jakob Fuglsang i spurten.

 

I år ser det ud til, at der satses mere helhjertet på klassementet. Det var i hvert fald tydeligt, at der blev satset alt på det i Criterium du Dauphiné, hvor han godt nok måtte se sig slået af en enormt velkørende Chris Froome, men via særligt stærk kørsel på de sidste etaper endte fremme som nummer tre i klassementet.

 

Det må dog være fair at bemærke, at skal podiepladsen gentages i Touren, så skal mere til. Martin er fortsat handicappet i forhold til konkurrenterne på enkeltstarterne, selvom han på den meget kuperede prolog i Dauphiné endte på en fornem 4. plads, så kan det ikke sammenlignes med Touren. Men det er selvfølgelig en klar fordel, at der kun er en enkelt flad enkeltstart i dette års Tour. Derudover mangler han imidlertid også lidt i forhold til de allerbedste i bjergene, og en placering mellem 5-10 i det samlede klassement er nok det mest realistiske bud.

 

Skulle topklassementet glippe, så er Daniel Martin fortsat et rigtig godt bud på en etapevinder. Det gælder både i kuperet terræn og i bjergene. Det skyldes ikke mindst en udmærket spurt, der gør ham til et godt bud, hvis en mindre gruppe kommer samlet hjem.

 

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

Tony Martin - tysk tempomaskine

Land: Tyskland

Alder: 31

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 7

Bedste Tour-præstation: 36

Sejre som professionel/sejre i år: 60/1

Største sejr: Verdensmester enkeltstart, 2013.

 

 

Den tyske rytter er formentlig verdens bedste temporytter. Han er regnet blandt verdens bedste på enkeltstarterne, men der er begyndt at være længere mellem succeserne i netop den disciplin end tidligere i karrieren, hvor han knuste al modstand i kampen mod uret.

 

Ikke destomindre var Martins træner Sebastian Weber forud for sæsonen ude med en besked om, at enkeltstarten igen var forbedret og tilbage på højeste niveau. Det må bare konstateres, at det foreløbig ikke er blevet til en sejr i disciplinen i 2016, hvor det dog må forventes, at alt er timet efter først Tour de France og siden de forestående olympiske lege.

 

Heldigvis er Martin en rytter med mange talenter. Han har de seneste år vist, at han er en fremragende nedkører, og hvis han først får oparbejdet et forspring til feltet, så er han via sin enorme maskine og gode tempoevner meget svær at hente igen. Han er også en af de få ryttere, der mestre at snyde sprinterne på ellers forholdsvis flade etaper, eller som sidste års Tour de France, hvor han snød favoritterne på den brostensbelagte fjerde etape. Desværre sluttede løbet dagen efter iklædt i gult, da et styrt kostede et brækket kraveben.

 

Endelig så er Martin udmærket i bjergene. Selvom han på ingen må kan karakteriseres som bjergrytter, så kan han på gode dage godt være med, og hvis der ikke ligefrem er mål på toppen, så er han bestemt et godt bud på etapesejren. Han har faktisk været meget tæt på en sejr på Alpe d’Huez.

 

 

Ariel Maximiliano Richeze - stærk lead-out rytter

Land: Argentina

Alder: 33

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation: Ikke gennemført

Sejre som professionel/sejre i år: 9/1

Største sejr: 4. etape Tour de Suisse, 2016.

 

Ariel Richeze har udviklet sig til en meget dygtig lead-out rytter, og er hentet til det belgiske mandskab udelukkende som superhjælper til Marcel Kittel. For få år tilbage havde han formentlig drømme om, at han selv skulle være den rytter, som et stort belgisk mandskab ville satse på i Tour de France. Men efter flere sejre i mindre etapeløb tog han et skifte til Lampre-Merida, hvor han fortrinsvis har været lead-out for Sasha Modolo.

 

Læs også
Sådan vil Pogacar lave Giro-Tour-double

 

Men der er tale om en meget hurtig herre. Det viste han ikke mindst senest med en etapesejr i Tour de Suisse, hvor Etixx-QucikStep-mandskabet timede en overordentlig teknisk svær sprinterafslutning perfekt på løbets 4. etape. Derudover endte han med at tage sejren i løbets pointkonkurrence, da det også blev til yderligere to andenpladser undervejs i løbet. Første gang slået af Peter Sagan i en massespurt, mens det på løbets 6. etape var efter et langt udbrud. Det giver uden tvivl selvtillid forud for Tour de France.

 

 

Fabio Sabatini - vigtig lead-out rytter

Land: Italien

Alder: 31

Professionel siden: 2006

Tidligere Tour-deltagelser: 4

Bedste Tour-præstation: 117

Sejre som professionel/sejre i år: 0/0

Største sejr: Ingen

 

Fabio Sabatini har udviklet sig til en vigtig brik i holdets sprintertog. Tidligere for Mark Cavendish, hvor han dog ikke var blandt de foretrukne sidste år til Tour de France. Men i år er han med for at hjælpe Marcel Kittel på bedste vis frem til sejrene.

 

Igen i år har han været til start i Giro d’Italia, hvor han imidlertid ikke gennemførte og udgik før løbets sidste enkeltstart. Derudover har de sidste forberedelser været i  Ster ZLM Toer GP Jan van Heeswijk, hvor det dog ikke blev til den helt store succes for holdet.

 

 

Petr Vakoc - ungt tjekkisk talent

Land: Tjekkiet

Alder: 23

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 7/1

Største sejr: De Brabantse Pijl, 2016.

 

Det er Petr Vakoc debut i Tour de France, men det er bestemt ikke tilfældigt, at han netop i år er at finde i truppen til Tour de France. Den tjekkiske rytter har haft en flot sæson, hvor det er blevet til tre sejre, bl.a. i præstigefyldte De Brabantse Pijl.

 

Vakoc er en tempostærk rytter, der gør sig godt i kuperet terræn og så er han ganske udmærket på enkeltstarter og er af disse grunde også anset for et stort etapeløbstalent, selvom sejrene indtil nu er kommet i endagsløbene.

 

Læs også
Tour de Romandie-analyse: Da det arabiske tempomirakel fortsatte

 

Den tjekkiske rytter er formentlig udset til en rolle som arbejdshest for holdets stjerner. Han fik sidste år debut i Giro d’Italia med en samlet 116. plads til følge. Det vil være meget at forvente, at han for alvor kommer til at gøre det meget bedre i denne Tour, men det kan bestemt ikke udelukkes, at han viser sig frem på en etape eller to.

 

 

Julien Vermote - hjælperytter

Land: Belgien

Alder: 26

Professionel siden: 2011

Tidligere Tour-deltagelser: 1

Bedste Tour-præstation: 116

Sejre som professionel/sejre i år: 2/0

Største sejr: Driedaagse van West-Vlaanderen, 2012.

 

 

Den anden af holdets blot to gengangere fra sidste års Tour-trup. Julien Vermote er en selvopofrende hjælperytter, og det bliver uden tvivl også opgaven i dette års Tour.

 

Vermote henter sjældent de helt store resultater selv. Man skal helt tilbage til 2014, hvis man skal finde den seneste sejr, der var på en etape i Tour of Britain. Forberedelserne har været via Tour de Suisse uden de store resultater til følge.

 

 

Julian Alaphilippe - fransk kæmpetalent

Land: Frankrig

Alder: 24

Professionel siden: 2014

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 4/2

Største sejr: Tour of California, 2016.

 

Franske Julian Alaphilippe er blandt cykelsportens største talenter netop nu. Trods Tour-debuten, så kan man forvente rigtig meget af ham i det franske etapeløb, fordi han har så mange gode kvaliteter som rytter.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Gennembruddet kom egentlig sidste år, hvor han for alvor slog igennem i de kuperede forårsklassikere med to andenpladser i Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege. Han er igen i år i absolut fremragende form. Han var igen med fremme i Ardenner-klassikerne og blev derefter den yngste samlede vinder af Tour of California, efter at han taget teten med en flot solo sejr på løbets tredje etape.

 

Senest kørte han et imponerende Criterium du Dauphiné, hvor han flere gange udfordrede flere af de ryttere, der regnes for de absolutte favoritter til dette års samlede sejr. Han endte på en flot samlet 6. plads og sejr i ungdomskonkurrencen foran Adam Yates. Alaphilippe kan stort set alt ved samlet start og er meget spurtstærk, hvilket gør ham til et godt bud på en etapesejr undervejs, hvis en mindre gruppe skulle komme samlet til mål. Der mangler lidt endnu på de sværeste stigninger, men med sine 24 år er han ikke færdig med udvikle sig. Det her er absolut en rytter, der skal holdes øje med i det franske etapeløb.

 

 

Iljo Keisse - tempostærk rytter

Land: Belgien

Alder: 33

Professionel siden: 2004

Tidligere Tour-deltagelser: Ingen

Bedste Tour-præstation: Ingen

Sejre som professionel/sejre i år: 4/0

Største sejr:  21. etape Giro d’Italia 2015

 

 

Der vil formentlig være en hel del danske cykelentusiater, der kender Iljo Keisse fra seksdagesløbet i Ballerup. Men Keisse har særligt de seneste sæsoner også vist sig flot frem på landevejen, som en rigtig dygtig tempostærk rytter. Det gør ham også til en ideel rytter at have med til Touren på et hold, der forventer at have en af feltets stærkeste sprintere. Der skal således nok blive brug for Keisse til at lukke til udbrud og til at iscenesætte massespurten.

 

Iljo Keisse har så mange andre forberedt sig til Touren ved at køre Tour de Suisse og har siden også været til start i Halle Ingooigem. I begge tilfælde uden de store resultater til følge.

DEL
INFO
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?