Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Vuelta a España: Rutebeskrivelsen

Vuelta a España: Rutebeskrivelsen

03. september 2014 08:30Foto: Unipublic / Graham Watson

Årets sidste store nationale rundtur skydes i gang lørdag med en kort holdtidskørsel. De næste tre uger byder rytterne på klassisk spansk etapeløbsterræn, hvilket vil sige en masse korte etaper og bjergafslutninger.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Det nye i Vuelta'en er, at årets rute slet ikke besøger Pyrenæerne. I stedet har arrangørerne valgt at centrere løbet om Andalusien helt i syd samt at føre feltet langs hele den nordlige kyst. Samtidig består årets afsluttende etape ikke af nogen generisk paradeetape, men tager sig i stedet ud som en kort enkeltstart.

 

Men frygt ej: Vuelta a España er stadig det løb på kalenderen, som er mest kælent for cykelsportsentusiasten. Som substitut til Pyrenæerne har arrangørerne set indad og fundet nogle bjerge, der måske er knap så kendte, men slet ikke lettere end, hvad man finder i Pyrenæerne. Selvom årets rute måske har lidt færre bjergafslutninger end i fjor, så er der stadig så rigeligt med forførende etaper.

 

Det handler ikke alt sammen om bjergrytterne, men det meste gør. Årets rute har tre tidskørsler. Der er dels åbningsdagens korte holdtidskørsel, den afsluttende korte enkeltstart samt en semilang enkeltstart på 10. etape. I alt er der kun 46,4 kilometers enkeltstartskørsel. Ruten byder endvidere på fire udprægede sprinteretaper, og sagen med sprinteretaper i Vueltaen er så, at de ikke altid ender, som man forventer.

 

Læs også
Trek trækker sig fra sponsorat

 

Det er altså stadig klatrerne, som tilgodeses i Vuelta a España. Otte etaper har afslutning på toppen af kategoriserede stigninger, men der er derudover også rigeligt af knoldede, uforudsigelige mellemetaper.

 

OBS: Følgende artikel opdateres løbende gennem løbet, således at etapebud tager højde for løbets udvikling.

 

1. etape (23. august): Jerez de la Frontera, 12,6 km

Som det er sket ofte før i nyere tid, indledes Vueltaen med en holdtidskørsel. Ruten er pandekageflad, og med sine knap 13 kilometer vil etapen næppe blive udslagsgivende for det endelige klassement.

 

Bud på vinder: BMC, Team Sky, Movistar, Omega Pharma-QuickStep, Trek Factory Racing

 

2. etape (24. august): Algeciras - San Fernando, 174 km

En del turister kender til dagens startby, Algeciras, hvorfra man kan tage færgen til Marokko og det afrikanske kontinent. Rytterne bliver dog i Spanien i denne omgang og kører til San Fernando, hvor årets første massespurt givetvis venter. Hvem bliver årets Vuelta-sprinterkonge?

 

Bud på vinder: Nacer Bouhanni (FDJ.fr), Roberto Ferrari (Lampre-Merida), John Degenkolb (Giant-Shimano), Yauheni Hutarovich (AG2R La Mondiale)

 

3. etape (25. august): Cádiz - Arcos de la Frontera, 198 km

Etapen byder på kuperet terræn med tre kategori 3-stigninger undervejs, inden den afsluttes i Arcos de la Frontera med en let stigende afslutning de sidste to kilometer. De rene sprintere vil nok blive sorteret fra, men forvent alligevel at se en større gruppe kæmpe om etapesejren.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Cannondale), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), Michael Matthews (Orica-GreenEDGE), John Degenkolb (Giant-Shimano), Alejandro Valverde (Movistar)

 

4. etape (26. august): Mairena del Alcor - Córdoba, 165 km

Efter en lang, flad indledning, byder etapens sidste 50 kilometer på to stigninger, hvoraf toppen af dagens sidste bjerg, kategori 2-stigningen Alto del Catorce Por Ciento, er placeret ca. 25 kilometer fra målstregen i Córdoba. Det virker sandsynligt, at etapen vil blive afgjort i en spurt i et kraftigt decimeret hovedfelt, men det skal ikke afvises, at et udbrud kan holde hjem i dag.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Cannondale), Philippe Gilbert (BMC), Alejandro Valverde (Movistar), Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), Adam Hansen (Lotto-Belisol)

 

Læs også
Optakt: 4. etape af Tour de Romandie

 

5. etape (27. august): Priego de Córdoba - Ronda, 180 km

Feltet befinder sig fortsat i Andalusien på femte etape af årets Vuelta. Der er ingen kategoriserede stigninger før etapens afslutning, men rytterne skal alligevel køre op og ned hele dagen på snørklede veje. Dagens eneste kategoriserede stigning (i kategori 3), hvis top er placeret 15 kilometer fra målstregen i Ronda, bør skille de rene sprintere fra og vil lægge op til massevis af angreb.

 

Bud på vinder: Peter Sagan (Cannondale), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), Michael Matthews (Orica-GreenEDGE), Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep), Cadel Evans (BMC)

 

6. etape (28. august): Benalmádena - La Zubia, 167 km

For første gang i årets Vuelta skal klassementsrytterne for alvor i aktion. Undervejs på etapen skal rytterne forcere henholdsvis en kategori 2- og en kategori 3-stigning, men det hele skal afgøres på kategori 1-stigningen La Zubia (4,6 km, 7,8 %), som stiger med op til 13 procent.

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Nairo Quintana (Movistar), Joaquim Rodriguez (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar)

 

7. etape (29. august): Alhendin - Alcaudete, 169 km

Syvende etape kunne sagtens ligne en dag for feltets lykkeriddere, da det virker sandsynligt, at et udbrud får lov at holde hjem. Der er tale om en klassisk mellemetape, som ikke vil interessere hverken sprinter- eller klassementsholdene. Der bydes på kuperet terræn undervejs, inden etapens sidste fem kilometer stiger med fire procent i snit.

 

Bud på vinder: Adam Hansen (Lotto-Belisol), Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale), Philippe Gilbert (BMC), Alessandro De Marchi (Cannondale), Cameron Meyer (Orica-GreenEDGE)

 

8. etape (30. august): Baeza - Albacete, 207 km

Det er en lang og nervøs dag i sadlen, men uden kategoriserede stigninger, og det er en af de få chancer for de rene sprintere i det her løb. Det ligner den klassiske opskrift med udbrud, jagt og spurt. Men kan den hårde sidevind spille en rolle? Alle klassementsholdene vil være nervøse for at tabe tid, så etapen vil blive kørt i et rasende tempo, og måske taber en uopmærksom rytter klassementet på gulvet i dag.

 

Bud på vinder: Nacer Bouhanni (FDJ.fr), Andrea Guardini (Astana), John Degenkolb (Giant-Shimano), Matteo Pelucchi (IAM Cycling)

 

9. etape (31. august): Carboneras de Guadazaón - Aramón Valdelinares, 185 km

Klassementsrytterne skal igen i aktion, når 9. etape slutter på toppen af kategori 1-stigningen Aramón Valdelinares. Den er nærmest sat oven på kategori 2-stigningen Puerto San Rafael, så finalen allerede begynder 30 km fra målstregen med en kort nedkørsel midtvejs. Generelt er der kun få flade kilometer de sidste 100 kilometer af etapen, så der er mulighed for at spille ud tidligt.

 

Bud på vinder: Nairo Quintana (Movistar), Alejandro Valverde (Movistar), Chris Froome (Team Sky), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo)

 

10. etape (2. september): Real Monasterio de Santa María de Veruela - Borja, 36,7 km ITT

Dagens enkeltstart, løbets første ud af to, har en enkelt stigning undervejs, da otte kilometer bjerg indleder de 36,7 kilometers kamp mod uret. Fra toppen af kategori 3-stigningen går det let nedad hele vejen til mål, så der skal en temmelig stor klinge på cyklen, hvis farten skal holdes hele vejen til målstregen. Det er dagen efter en hviledag, så de store tempomaskiner har haft mulighed for at komme sig oven på bjergetapen.

 

Læs også
Ayuso er stadig mærket af kuldechok

 

Bud på vinder: Tony Martin (Omega Pharma-QuickStep), Chris Froome (Team Sky), Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), Rigoberto Uran (Omega Pharma-QuickStep)

 

11. etape (3. september): Pamplona - Santuario de San Miguel de Aralar, 153,4 km

De sidste ti kilometer af 11. etape er nogle grumme svin, når rytterne slutter i 1.200 meters højde på toppen af Alto San Miguel de Aralar. For tredje etape i træk skal der kæmpes om den røde førertrøje, og dette er den hidtil hårdeste afslutning, hvor der er mere end bare et par sekunders forskel på målstregen. Alligevel er det svært at forudsige, om klassementsrytterne har tænkt sig at kæmpe om sejren, eller de vil lade udbryderne tage sig af den.

 

Bud på vinder: Joaquim Rodriguez (Katusha), Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Johan Esteban Chaves (Orica-GreenEDGE), Kenny Elissonde (FDJ.fr), Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp)

 

12. etape (4. september): Logroño - Logroño, 166,4 km

Klassementsrytterne får en pause på dagens 166,4 km i Logroños gader, hovedsagligt bestående af en 21 km rundstrækning, der skal køres syv gange. Det er pandekagefladt, og hvis ikke dette ender i en massespurt, ved jeg ikke, hvad der gør.

 

Bud på vinder: Nacer Bouhanni (FDJ.fr), Moreno Hofland (Belkin), Andrea Guardini (Astana), Roberto Ferrari (Lampre-Merida)

 

13. etape (5. september): Belorado - Obregón, 188,7 km

For første gang i lang tid ligner det på papiret en etape for feltets lykkejægere, der skal passere tre middelsvære stigninger på den sidste halvdel af etapen for at kæmpe om sejren. En bjergstærk udbryder med en god spurt på den let stigende afslutning; der vil være mange ryttere om buddet.

 

Bud på vinder: Cadel Evans (BMC), Luis Leon Sanchez (Caja Rural-Seguros RGA), Sergio Pardilla (MTN-Qhubeka), Adam Yates (Orica-GreenEDGE), Esteban Chavez (Orica-GreenEDGE)

 

14. etape (6. september): Santander - La Camperona, 200,8 km

Selvom afslutningen på dagens etape er direkte op i himlen, så er det også de cirka 40 kilometers stigning midtvejs på etapen, der kommer til at afgøre, hvem der sidder med overskuddet på de sidste meter. Den 9,8 km lange debutantstigning, La Camperona, der afslutter festlighederne, er kendt som regionens bud på Angliru og har tre kilometer undervejs med 17-22 % i stigning. Her taler vi minutter, ikke bare sekunder.

 

Bud på vinder: Joaquim Rodriguez (Katusha), Nairo Quintana (Movistar), Warren Barguil (Giant-Shimano), Alejandro Valverde (Movistar)

 

Læs også
Optakt: 7. etape af Presidential Tour of Türkiye

 

15. etape (7. september): Oviedo - Lagos de Covadonga, 149 km

Dagens bjergetape til billedskønne Lagos de Covadonga (12,2 km, 7,2 %) er kort og hård. Forvent et væddeløb i to dele. Afslutningen er så hård, at favoritterne med sikkerhed vil angribe hinanden, men som sidst bjerget blev kørt i 2010 og 2012, så vil selve etapesejren formentlig gå til en udbryder.

 

Bud på vinder: Winner Anacona (Lampre-Merida), Wout Poels (Omega Pharma-QuickStep), Chris Anker Sørensen (Tinkoff-Saxo), Julian Arredondo (Trek Factory Racing)

 

16. etape (8. september): San Martín del Rey Aurelio - La Farrapona, 160,5 km

Før hviledagen venter endnu et godt bud en kongeetape i årets Vuelta, hvor favoritterne næppe vil overlade megen hæder til udbryderne. Det går op og ned hele dagen, og hvor alle dagens stigninger har stejle, seje passager. Finalen indledes på næstsidste stigning Puerto de San Lorenzo (10,1 km, 8,5 %) inden La Farrapona (16,5 km, 6,2 %), og det noteres, at begge stigninger er klart stejlest de sidste 5-6 kilometer.

 

Bud på vinder: Joaquim Rodriguez (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Alberto Contador (Saxo-Tinkoff), Chris Froome (Team Sky), Fabio Aru (Astana)

 

17. etape (10. september): Ortigueira - Coruña, 190,7 km

Absolut sidste chance for sprinterne kommer efter løbets sidste hviledag, der fører feltet tilbage til Galicien. Profilmæssigt får de rendyrkede sprintere det sjældent bedre i Vueltaen - hvis der da ellers er nogen tilbage? Sprinterholdene har dog ingen grund til at spare på kræfterne, så der er kridtet op til én sidste massespurt.

 

Bud på vinder: John Degenkolb (Giant-Shimano), Michael Matthews (Orica-GreenEDGE), Moreno Hofland (Belkin), Tom Boonen (Omega Pharma-QuickStep)

 

18. etape (11. september): A Estrada - Monte Castrove. Meis, 157 km

Selvom der atter er en bjergafslutning på programmet, så bliver dette ikke en dag, hvor favoritterne udfordrer hinanden. Den afsluttende stigning, der køres fra to sider, er cirka 5 kilometer lang med stigningsprocenter i den bløde ende på mellem 4-5, men visse passager på 12 %. Det ender i en bakkespurt, hvis ikke udbryderne ender med at få nok snor.

 

Bud på vinder: Alejandro Valverde (Movistar), Daniel Moreno (Katusha), Daniel Martin (Garmin-Sharp), Joaquim Rodriguez (Katusha)

 

19. etape (12. september): Salvaterra do Miño - Cangas do Morrazo, 180,5 km

Dagen før dagen er en klassisk mellemetape, som nærmest med sikkerhed vil blive udkæmpet blandt de ryttere, der er så heldige og dygtige at ramme dagens udbrud. Med stigninger i finalen og en hidsig nedkørsel ind til målbyen bliver det en spændende affære.

 

Bud på vinder: Luis Leon Sanches (Caja Rural-Seguros RGA), Cameron Meyer (Orica-GreenEDGE), Anthony Roux (FDJ.fr), Manuel Quinziato (BMC)

 

20. etape (13. september): Santo Estevo de Ribas de Sil - Puerto de Ancares, 185,7 km

Selvom der er flere stigninger på programmet, så vil alt handle om Puerto de Ancares (12,7 km, 8,7 %), hvor vinderen af årets Vuelta formentlig vil blive fundet. Puerto de Ancaras er en ond, ujævn stigning, som visse steder stiger med hele 18 %, og som derfor særligt vil tiltale de lette ryttere med et giftigt antrit. Det bliver uden tvivl flot og spændende, om end det bemærkes, at disse episke afslutninger ikke altid er lig med mere udskilning end de mindre spektakulære og mere jævne stigninger.

 

Bud på vinder: Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), Joaquim Rodriguez (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Chris Froome (Team Sky)

 

21. etape (14. september): Santiago de Compostela, 9,7 km ITT

Spændingen bevares helt til sidste etape, der i år tager sig ud som en kort enkelstart rundt i Galiciens hovedstad, Santiago de Compostela. Enkeltstarten er så kort, flad og relativ teknisk, at den er skræddersyet til kraftfulde specialister, men det vil næppe være mange sekunder, der skiller klassementsrytterne.

 

Bud på vinder: Chris Froome (Team Sky), Adriano Malori (Movistar), Jesse Sergent (Trek Factory Racing), Alejandro Valverde (Movistar), Rohan Dennis (BMC Racing Team), Alexey Lutsenko (Astana)

 

DEL
INFO
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
Optakter
Nyheder
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

Lotto Famenne Ardenne Cla...(1.1) 28/04

La Vuelta Femenina(2.WWT) 29/04-05/05

Eschborn-Frankfurt(1.UWT) 01/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?