Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Evaluering: J. Jensen lærte meget af 2012

Evaluering: J. Jensen lærte meget af 2012

21. oktober 2012 09:25Foto: Nathalie Meyer

I år har handlet en stor del om at lære for J. Jensen-Sandstød Salg & Event, der både har skullet lave et nyt setup og lære flere ryttere om at A-klassen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med 2012 sæsonen overstået har Feltet.dk talt med de otte bedste hold på de hjemlige landeveje og bedt dem evaluere deres sæson. I dag er turen kommet til J. Jensen-Sandstød Salg & Event.

 

Holdet, der har rødder i ABC, fandtes også sidste år som DCU Teamet J. Jensen Cycling. I slutningen af sidste år overtog Michael Sandstød holdet, og det blev til J. Jensen-Sandstød Salg & Event.

 

Stablet sammen på kort tid

Holdejeren havde således ikke meget tid til at få sat holdet op, som han gerne ville have det, og er tilfreds med, hvad han nåede på kort tid.

 

Læs også
Optakt: 2. etape af Giro d’Italia

 

Er du overordnet tilfreds med dit holds sæson?

 

”Ja, det er jeg. Jeg er meget tilfreds, også taget i betragtning af den måde jeg startede det hele på. Jeg startede i slutningen af oktober 2011 og fik den idé, at jeg ville lave et cykelhold. Det gjorde jeg for det første ud af egen interesse, men jeg syntes egentlig også, at der manglede et hold på Sjælland,” siger Michael Sandstød til Feltet.dk og fortæller yderligere og grunden til, at han startede holdet:

 

”Jeg syntes, at tiden var til det, nu hvor jeg skulle være 6-dagesarrangør, men også lavede 24 timers Le Mans (24 timers løb i Ballerup Super Arena, red.) sammen med Jimmi Madsen, og i det hele taget begyndte at være i cykelsporten med flere forskellige ting. Jeg har også været formanden for DBC i mange år, og jeg syntes, at det faldt godt i hak både at have et 6-dagesløb, et Le Mans, en cykelklub og ikke mindst også et cykelhold på Sjælland,” lyder det.

 

Han har også svært ved at se, at noget kunne være gjort bedre eller anderledes. ”Jeg tror ikke, at vi kunne så meget bedre. I og med vi kom så sent i gang blev vores ryttere nogle, der ikke allerede havde kontrakt med et af de eksisterende hold,” mener Sandstød, der godt vidste, at holdet ikke vil vælte sig i store resultater i år.

 

”Vi har fået tre sejre og 12 podiepladser, så kan man sige, at det måske ikke lige var Post Cup, DM og UCI-løb, som vi har lavet de her resultater i. Men set i forhold til hvor sent, vi startede, synes jeg, at vi er kommet rigtig langt,” fortæller han.

 

Riis-lignende setup

Mens ryttertruppen arbejdede hårdt det på landevejene, arbejdede Sandstød også på at få et setup af holdet, der ikke nødvendigvis skulle ligne et typisk kontinentalhold. Holdet har således for eksempel haft en stor bus med rundt til løb. Setuppet er noget, som holdejeren fremhæver.

 

Hvad fungerede rigtig godt for jer?

 

”Setuppet har fungeret rigtig godt. Det er jeg stolt over. Der vil jeg gerne rose mig selv, Anette Sandstød og ikke mindst alle dem, der har været massører og mekanikere, lastbilchauffører, buschauffører. Vi har givet den noget gas med at have et setup, hvor folk, der ikke lige kender til cykelsporten, synes, at det har lignet noget Bjarne Riis-niveau. Fordi vi kommer med både lastbil, bus, mandskabsvogn og teambiler, når vi er til cykelløb,” fortæller Sandstød

 

Selvom en flot bus ikke er ensbetydende med en flot resultatliste, så er det ifølge holdejeren vigtigt at se professionelle ud og få tingene til at fungere bag linjerne.

 

Læs også
Bundærlig Pogačar: Det er noget lort

 

”Facaden er jo ekstremt vigtig, hvis man skal gøre noget over for de sponsorer, der er med til at drive et cykelhold. Jeg ved også efter at have været hos Bjarne Riis i mange år, at det er super vigtigt, at arbejdsforholdene er i orden for alle. Så det har været for både sponsorer, hjælpere og ikke mindst rytterne, at man identificerer sig selv med at være på et hold, hvor tingene fungerer,” mener han.

 

Et lærerigt år

Med sit første år som holdejer har Michael Sandstød også lært flere ting om at drive et hold, hvor han tidligere har stået på den anden side som rytter.

 

Hvad lærte du af denne sæson?

 

”Efter at have været professionel cykelrytter og have set det fra den side, lærte jeg noget organisatorisk om samtale med ryttere og planlægning af alt lige fra tilmelding til materialer, hvem har styr på bussen, hvem kører tingene. Det har været et lærerigt år, men det har fungeret over al forventning. Der var ting, der lige pludselig dukkede op. Har man folk nok, der har buskørekort eller lastbilkørekort til at transportere tingene, og kan man få dem til det weekend efter weekend. Det har faktisk været nemt. Vi har haft mange, der gerne ville være en del af det setup, som vi har lavet i år,” forklarer han.

 

I flere år har Sandstød været involveret i cykelklubben DBC, der arrangerer i baneløb i Ballerup Super Arena, i den seneste tid som formand. Erfaringen herfra har han dog umiddelbart kunne bruge på J. Jensen-Sandstød Salg & Event.

 

”Lige det tror jeg ikke, at jeg har brugt så meget Men der har været en masse gode synergier imellem at gøre de ting. Nu er det ikke mig alene, der står for alle ting i DBC. Vi har en sportschef, en kasserer, en kontormand, der også hjælper. Men det giver gode meninger med de mange ting, jeg laver, men der er flere ting, jeg gerne vil spille på. Vi har haft et netværk omkring cykelholdet, hvor vi hver torsdag har besøgt et ny virksomhed, som er med omkring holdet. Her har vi kørt et cykelløb for sjov med ryttere og personale,” lyder det fra holdejeren.

 

Rytterne

Mens Michael Sandstød selv har skullet lære mange ting, så har rytterne på hans hold også skullet det. Det har de dog også klaret flot, mener holdejeren.

 

Hvem af dine ryttere overraskede dig mest?

 

”Det har de alle sammen gjort. Også fordi det har været ryttere, som ikke har været vant til at være på et hold på det niveau og lært nogle ting, som man bare tager for givet, at man kan i A-klassen: Hvad vil det sige at være service, hvordan tager man flasker. Der har været ting fra min egen karriere, som jeg har kunnet lære dem: både at arbejde som et hold, men også måden man gør, som man sidder i feltet i dag. Uden radioer i dag kan vi kun tale med rytterne inden start. Det er vigtigt, at de taler med deres holdkammerater og kommer ned til servicebilen og får en briefing i stedet for bare at sidde feltet. Så det har også været lærerigt for rytterne at prøve de ting,” fortæller han.

 

Læs også
Ærgerlig Visma-kaptajn: Det er noget lort

 

Den 42-årige Claus Holm viste sig at være vigtig i denne øvelse med at lære rytterne om A-klassen. Han endte sågar med at tage en sejr i CK Kronborgs løb.

 

”En som Claus Holm har været en stor gevinst for holdet. Han har kørt en del år i B-klassen og har tidligere kørt flere år i A-klassen. De senere år har han kørt i B-klassen og været ekstremt dominerende. Den erfaring, Claus Holm har haft, har han været god til at lære nogle af de helt unge. Han har været en god humørspreder og også været med til at styre slagets gang med kræfter, vi har haft,” tilføjer Sandstød.

 

Jesper Mørkøv blev holdets eneste repræsentant i Post Danmark Rundt og har vist, at han kan mere at køre på bane. Holdejeren tror også, at den mellemste Mørkøv-bror kan udvikle sig yderligere de kommende år.

 

”Sæsonstarten har været svær for ham. Men fra midten af sæsonen og hen mod slutningen har Jesper og jeg haft noget omlægning af hans træning. Det, tror jeg også, var med til, at han kom til Post Danmark Rundt. Jesper har stadig potentiale til at udvikle sig og har også gjort det i år. Han har manglet, at vi har kørt mere i udlandet. Der har ikke været et etapeløb, hvor Jesper og andre har kunnet udvikle sig. Vi har fået invitationer fra Tyskland, Holland, Belgien og et i Kroatien, men jeg syntes ikke, at holdet var stærke nok i de hjemlige danske løb til, at vi også skulle starte i et etapeløb,” siger han.

 

Sjælland

Holdet har base på Sjælland og har også generelt kørt licensløb på Sjælland i den forgangne sæson, mens de øvrige kontinentalhold har valgt at køre i Jylland. Der ligger flere ting til grund for J. Jensen-Sandstød Salg & Events valg af løbene på Sjælland.

 

”Det har vi gjort ud fra, at vi har J. Jensen som hovedsponsor og Wibskov & Rasmussen som buksesponsor. De har størst markedsandele på Sjælland, så derfor har det været nærliggende. Når det så er sagt, så må man også køre der, hvor en sejr er mulig. En sponsor vil nok ikke spekulere over, om det nu lige var i Hillerød eller i Horsens, når de skal fortælle til en samarbejdspartner, at deres hold vandt i weekenden. Da jeg selv kørte på CSC, var en sejr også en sejr. Det er selvfølgelig altid flot at vinde en etape i Tour de France, men hvis du vinder Fire dage ved Dunkerque, Tour de Loir eller Picardie, så tæller det også med for et ProTeam,” forklarer Michael Sandstød.

 

I gang kom holdet i hvert fald, og der er også fundet økonomi til en sæson mere, hvor holdet håber at kunne løfte sig et niveau. Hvordan truppen til næste sæson ser ud, vil vi finde ud af i løbet af vinteren.

 

Feltet.dk er næsten nået til vejs ende med at høre de danske holds evalueringer af 2012. I morgen gælder det sidste hold i rækken, hvor vi har snakket med Bjarne Holm Jakobsen fra Team Lyngby CC.

 

Evaluering med andre kontinentalhold
Team Concordia Forskring-Himmerland
Glud & Marstrand-LRØ

Christina Watches-Onfone
Team Designa Køkken-Knudsgaard
Team Tre-For

Blue Water Cycling

DEL
INFO
J.Jensen-Ramirent
Nyheder Profil Ryttere Resultater
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Tour of Hellas(2.1) 15/05-19/05

Orlen Nations GP(2.NCUP) 15/05-19/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?