Tak for dit besøg, det er vi rigtigt glade for!

Vi er dog knap så glade for at se, at du blokerer for annoncer, som gør det muligt for os at tilbyde vores indhold – helt GRATIS. Hvis du tillader annoncer fra Feltet.dk, kan vi blive ved med at servere dig gratis nyheder. Måske værd at overveje en ekstra gang?

På forhånd tak!
Feltet.dk

Fjern min adblock - og støt Feltet.dk
Fortsæt uden at deaktivere
Evaluering: Tre-For sluttede hård sæson på flot vis

Evaluering: Tre-For sluttede hård sæson på flot vis

19. oktober 2012 08:00Foto: Team Tre-For

Team Tre-For havde en hård startperiode som kontinentalhold, men kom stærkt efter det og afsluttede sæsonen med flotte resultater, heriblandt sejr i sidste afdeling af Post Cuppen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Med 2012 sæsonen overstået har Feltet.dk talt med de otte bedste hold på de hjemlige landeveje og bedt dem evaluere deres sæson. I dag er turen kommet til Team Tre-For.

 

Team Tre-For, der i år har kørt deres første sæson som kontinentalhold, kom godt igen efter en lidt sløv sæsonstart, der ud over svingende resultater også bød på udskiftning i såvel trup som organisation. I sæsonens anden halvdel var holdet dog stærkt kørende og vandt blandt andet sidste afdeling af Post Cuppen ved Kristian Haugaard.

Tilfreds med sæsonen
Feltet.dk har snakket med Jesper Sloth Hansen, der har været sportschef siden maj måned. Forinden var det Michael Guldhammer, der var det, men han valgte at stoppe, og det samme gjorde holdets manager, Jan Birk Oxlund. Ligeledes mistede man også Jens-Erik Madsen og Michael Tronborg, der begge manglede motivation til at køre sæsonen.

”Jeg er tilfreds. Hvis man ser på udgangspunktet fra da jeg overtog holdet i maj, så havde vi ikke det hold, vi havde håbet på, da der var nogle, der stoppede. Jeg synes, at hvis vi så ser på hvor vi endte henne, så kan vi være godt tilfredse. Drømme om mere kan man altid gøre, men man skal også være realistisk og se på hvad vi havde af muligheder i forhold til, at vi i sidste øjeblik gik fra at være et DCU Team til at være et kontinentalhold,” siger Jesper Sloth Hansen, da Feltet.dk spørger, om han overordnet set er tilfreds med sæsonen 2012.

Hvad fungerede rigtig godt for jer?

”Der er flere ting, der har fungeret godt. Jeg synes blandt andet, at det vi fik til at fungere godt, var kommunikationen mellem rytterne indbyrdes og kammeratskabet. Hen over sommeren fik vi arbejdet godt, hvilket man så resultaterne af efterfølgende.”

Vigtigt at være på forkant
Det var først i oktober måned sidste år, at det blev offentliggjort, at Team Tre-For i 2012 ville være et kontinentalhold. Derfor er det gået rigtig hurtigt for holdet, og det har gjort, at man ikke har kunne være på forkant med situationen hele vejen igennem. Men måske var det lige netop det, at holdet gjorde hen over sommerpausen – kom på forkant.

”Det er meget vigtigt, at man er på forkant fra sæsonstart, for når først sæsonen kører, så skal tingene gerne fungere, og det bliver svært, hvis man er på bagkant mens sæsonen er i gang. Det er hårdt, at skulle arbejde sig ind i sådan en process, men det er de vilkår, vi har arbejdet med og som vi selv har sagt ja til – så det skal ikke forstås negativt, men det har været en udfordring,” svarer han, da han bliver spurgt til hvad der kunne være gjort bedre.

Hele 12 gange kom Team Tre-For på podiet i august og september måned, og flotte fem sejre blev det til for holdet i den periode. Den flotte kørsel og de flotte resultater gav også flotte karakterer på Feltet.dks kontinentalholds vurdering for august, hvor holdet fik 13/20, mens de i september fik 14/20.

Mange kontinentalhold hæver niveauet
Team Tre-For var et af de hold, der opgraderede op til denne sæson og blev et UCI hold. Også J. Jensen – Sandstød Salg & Event, Team Designa Køkken – Knudsgaard og Blue Water Cycling var nye kontinentalhold i denne sæson, mens Christina Watches-Onfone, Team Concordia Forsikring – Himmerland og Glud & Marstrand-LRØ fortsatte. Dermed var der flere danske kontinentalhold end nogensinde før med hele syv af slagsen. Det mener Jesper Sloth Hansen personligt har været positivt.

Hvad har du lært af denne sæson?

”Jeg har blandt andet lært, at det har været rigtig spændende med syv danske kontinentalhold. Jeg er en af dem, der har været fortaler for, at der skal være mange kontinentalhold, og syv er mange i forhold til landet, men jeg synes, det er med til at hæve niveauet. Jeg ved godt, der er et fald i den ene halvdel på nogle af holdene, men man får alligevel niveauet op i løbene fordi der har været de hold.”

”Jeg tror på, at det vil være godt for A-klassen, hvis der kan være mellem fem og ti hold. Hvis man så også tænker på hvor store overgange der kommer fra juniorklassen de kommende par år vil det være sundt, også hvis man skal holde dem i sporten og motivere dem,” fortæller Jesper Sloth Hansen, idet han dog tilføjer, at ”det selvfølgelig ikke skal være en gavebod”.


Haugaard og Vorre imponerede
Hvem har overrasket dig mest i denne sæson?

”Det har nok været Kristian Haugaard og Aske Vorre. De to har taget et skridt mere end jeg havde turde håbe på. Det betyder ikke, at der ikke er andre, der har gjort det godt, men de to har flyttet sig rigtig meget. Haugaard har gennemgået en fantastisk udvikling og Vorre har kørt to sejre ind som første års – det gør man ikke bare lige, det er rigtig flot.”

21-årige Kristian Haugaard og 19-årige Aske Vorre har begge været godt kørende i denne sæson, og specielt førstnævnte har været en af de helt store profiler i den danske A-klasse i år. I foråret viste Haugaard i glimt sine evner, men det var specielt i anden halvdel af sæsonen, at han gjorde sig bemærket, da han var syv gange på podiet i august og september måned. Ligeledes gjorde han det godt i Post Danmark Rundt og blev også udtaget til U23 VM.

Aske Vorre har imponeret ved at hente så gode resultater i sin første sæson som senior. Det er blevet til to sejre i sæsonen hentet i maj og september, mens han også var godt kørende på hjemmebane i Vejle, hvor U23 DM blev afviklet. Vorre var i store dele af løbet med fremme, og viste flot kørsel, men manglede det allersidste i den absolut afgørende fase. En ottendeplads blev det til i det løb for Vorre.


Ingen konflikter internt
Selvom der har været udskiftning på Team Tre-For i løbet af sæsonen og flere, der har stoppet undervejs, så har der ikke været store problemer internt, fortæller Jesper Sloth Hansen. Tværtimod har samarbejdet været godt, men bemandingen har ikke været stor nok, og derfor har det kostet meget tid og mange kræfter hos den, der har været ansvarlig for det sportslige – specielt fordi det er foregået på frivillig basis.

”Det blev spillet sådan ud på et tidspunkt, at der har været en konflikt, men det har der ikke været, og der er ingen, der er smidt af holdet. Folk har valgt selv at stoppe, og det kommer sig af at vi har kørt så hårdt på, som vi har. Vi gik fra DCU Team til kontinentalhold og fik ikke sat nok ressourcer af til at dække alt det, der skulle dække,” siger Jesper Sloth Hansen og tilføjer, at det at være sportschef er som et fuldtidsjob.

Han understreger dog også, at det har været et spændende projekt at være med i. Og oplevelsen har også været positiv overordnet. ”Vi har haft et fantastisk samarbejde i den sportslige ledelse, hvor det er gået rigtig godt. Sommetider ser man, at folk er ved at rykke hovedet af hinanden, men det har vi været fuldstændig fri for. Det er mere arbejdsbyrden, der har været hård.”

”Der har ingen bad feelings været og flere af dem, der er stoppet, er også vendt tilbage senere på sæsonen. Jens-Erik Madsen blev eksempelvis sportsdirektør. Det har sin pris at være med, for man sætter mange ting til side, og det er nok det, der har spillet en rolle. Men det har været meget lærerigt for mig at være med,” lyder det.

Al begyndelse er svær, måske specielt i cykelsporten, hvor det er sjældent, uanset niveau, at et hold fungerer optimalt fra start – og sådan var det også for Team Tre-For. Men ikke desto mindre kom holdet fra Trekantsområdet flot igen og kan se tilbage på en første sæson som UCI-hold, der bød på flere store opture.

I morgen fortsætter vi med evalueringen af de danske kontinentalhold, hvor vi har talt med René Jacobsen fra Blue Water Cycling.

 

Evaluering med andre kontinentalhold
Team Concordia Forskring-Himmerland
Glud & Marstrand-LRØ

Christina Watches-Onfone
Team Designa Køkken-Knudsgaard

 

Læs også
Her er landsholdet til ikonisk talentløb
DEL
INFO
KOMMENTARER

Annonce

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST:

Annonce

Annonce

/var/www/vhosts/feltet.dk/httpdocs/octo_data/Feltet/layouts/default_front/data/boxes/box_417.data.json

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Tour du Gévaudan Occitanie(2.NCUPJW) 04/05-05/05

Giro d'Italia(2.UWT) 04/05-26/05

Elfstedenronde Brugge(1.1) 05/05

Circuit de Wallonie(1.1) 09/05

Itzulia Women(2.WWT) 10/05-12/05

Tour du Finistère(1.1) 11/05

Boucles de l'Aulne - Châ...(1.1) 12/05

Annonce

Annonce

Alpecin-Deceuninck

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Arkéa - B&B Hotels

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Astana Qazaqstan

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bahrain Victorious

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Bora-Hansgrohe

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Cofidis

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Decathlon AG2R La Mondiale

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

EF Education - EasyPost

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Groupama-FDJ

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

INEOS Grenadiers

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Intermarché - Wanty

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Lidl - Trek

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Movistar Team

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Soudal - Quick Step

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team DSM-Firmenich PostNL

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Jayco AlUla

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Team Visma | Lease a Bike

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

UAE Team Emirates

Profil »

Nyheder »

Ryttere og stab »

Resultater »

Statistik »

Annonce

Log ind

Husk mig. Glemt kodeord?

Har du ikke en bruger?

Opret bruger

VIL DU HJÆLPE OS MED AT LAVE DANMARKS BEDSTE CYKELMAGASIN?